Tortuguero Nationaal Park

Reizen Tortuguero Nationaal Park

Welkom op onze Tortuguero Nationaal Park pagina. Hieronder vind u (reis)informatie over Tortuguero Nationaal Park. Voor ons reisaanbod Tortuguero Nationaal Park kunt u op één van de knoppen links klikken.

Tortuguero Nationaal Park strekt zich uit langs de Caribische Kust in het noorden tot het dorp Tortuguero, dat een kleine bevolking heeft met ongeveer 500 personen, geen auto's en is gelegen op een relatief smalle landtong tussen het strand en een kanaal. Het nationale park en het kleine stadje Tortuguero zijn alleen bereikbaar per boot of kleine vliegtuigjes. Het dichte jungle doolhof van kronkelende kanalen doet denken aan de Amazone. Tijdens de boottocht naar Tortuguero zult u ongetwijfeld het gebrul van apen en het gekrijs van tropische vogels horen. Dit is één van de meest regenachtige delen van Costa Rica, wat bijdraagt aan de rijke biodiversiteit.

Het verkennen van deze kanalen en het observeren van de natuur is het beste per boot. Tijdens de boottochten (georganiseerd door de verschillende lodges) zult u de prachtige en indrukwekkende fauna van heel dicht meemaken. Deskundige gidsen helpen u bij het spotten van dieren. Zo zult u verschillende soorten apen, luiaards, rivierotters, kaaimannen, kikkers en een scala aan tropische vogels zien. Maar de belangrijkste reden om het park te bezoeken is natuurlijk de zeeschildpad! Bezoekers kunnen zien dat zeeschildpadden eieren leggen na zonsondergang wanneer de schilpadden hun 'arribadas' beginnen. Door het natuurbehoud is de schilpaddenpopulatie gestegen in het nationale park. Het broedseizoen voor de groene zeeschildpad is van juli t/m oktober, maar achterblijvers zijn het hele jaar door langs de kust te vinden. Lederschilpadden leggen eieren van maart t/m mei, waardoor bezoekers een groot deel van het jaar de 'arribadas' kunnen zien.

Het strand is goed voor wandelen of om zeeschildpadden te zien nestelen, maar blijf bij het zwembad van uw lodge als u wilt zwemmen. Het strand heeft namelijk heel sterke golven en is niet geschikt om te zwemmen, aangezien haaien door de brakke wateren patrouilleren, terwijl kaaimannen en krokodillen de binnenwateren bewonen.
Vanwege de afgelegen locatie zijn er geen banken of geldautomaten in Tortuguero te vinden. Zorg dat u wat contant geld meeneemt.

Mogelijkheden voor Costa Rica

Groepsreizen

Groepsreizen
Costa Rica

Reizen in een groep is gezellig. U deelt ervaringen met elkaar en ziet de bestemming ook eens door andermans ogen.

Privéreizen
Costa Rica

Wij bieden prachtige rondreizen waarbij u op privébasis kennismaakt met de hoogtepunten van een bestemming.

Zelf samenstellen
Costa Rica

Maak zelf uw reis op maat met behulp van ons ruime aanbod van vluchten, accommodaties, transfers en excursies.

Groepsreizen

Zonvakanties

Bij een zonvakantie zijn uw vluchten, de transfers en een comfortabel hotel al voor u geregeld!

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis