Caribische Kust

Reizen Caribische Kust

Welkom op onze Caribische Kust pagina. Hieronder vind u (reis)informatie over Caribische Kust. Voor ons reisaanbod Caribische Kust kunt u op één van de knoppen links klikken.

De Caribische Kust bestaat uit de strandplaatsen Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca.

Cahuita is een relaxt en levendig dorpje met volop Afro-Caribisch erfgoed. De stad heeft 4000 inwoners, voornamelijk van Jamaicaanse afkomst. Cahuita dient als toegangspoort tot Cahuita Nationaal Park in het zuiden. Rondleidingen worden aangeboden naar het nationale park, maar er zijn ook boottochten mogelijk voor diegene die op zoek zijn naar wateractiviteiten. Het nabijgelegen strand Playa Negra, toepasselijk genoemd naar het zwarte zand, biedt een aangename sfeer en goede zwemcondities. Ten oosten van de stad ligt een wit zandstrand in Cahuita Nationaal Park. Beide stranden bieden de mogelijkheid tot snorkelen en duiken. Het koraalrif tussen de twee stranden, één van de mooiste van Costa Rica, biedt een overvloed aan zeeleven. De pittige keuken in Cahuita staat bekend als één van de beste van het land. Afro-Caribisch eten is een fusie van verschillende Europese gerechten en wordt gekenmerkt door gerechten zoals gekruid vlees en kip met curry. Zeevruchten en specerijen zijn ook gebruikelijk.

Bekend om zijn relaxte sfeer en beroemd om zijn surfen, nodigt Puerto Viejo de Talamanca bezoekers uit om de excentrieke kant van Costa Rica te ervaren. De culturele invloeden van het dorp zijn zeker interessant: een mix van Afro-Caribisch, Bribri (indianen), Tico (inheemse Costa Ricanen) en hippieachtige culturen. Het dorpje ademt reggae en er lopen genoeg mensen rond met dreadlocks en een surfplank. Puerto Viejo de Talamanca ligt op slecht 16 kilometer van Cahuita. Puerto Viejo de Talamanca is populair onder toeristen door de prachtige witte zandstranden, tropische vegetatie en de nabijheid van nationale parken. Het nabijgelegen Cahuita Nationaal Park en Gandoca-Manzanillo National Wildlife Refuge biedt bezoekers de kans om de prachtige natuur van de regio te verkennen. Er zijn ook diverse snorkelmogelijkheden, kajaks te huur, en een bezoek aan een inheemse Bribri-gemeenschap of het Jaguar Rescue Center (een opvangcentrum voor dieren) te organiseren.

Mogelijkheden voor Costa Rica

Groepsreizen

Groepsreizen
Costa Rica

Reizen in een groep is gezellig. U deelt ervaringen met elkaar en ziet de bestemming ook eens door andermans ogen.

Privéreizen
Costa Rica

Wij bieden prachtige rondreizen waarbij u op privébasis kennismaakt met de hoogtepunten van een bestemming.

Zelf samenstellen
Costa Rica

Maak zelf uw reis op maat met behulp van ons ruime aanbod van vluchten, accommodaties, transfers en excursies.

Groepsreizen

Zonvakanties

Bij een zonvakantie zijn uw vluchten, de transfers en een comfortabel hotel al voor u geregeld!

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis