Peru: Reisinfo

Praktische informatie Peru

Benodigdheden in het Tambopata Nationaal Reservaat
- Wandelschoenen/laarzen
- Slippers of sandalen (voor in de lodge)
- Lichte kleding
- Shirts met lange mouwen
- Broeken met lange pijpen
- Regenjas
- Zonnebril, zonnebrandcrème, pet of hoed en muggenspray
- Hervulbare waterfles
- Zaklamp of hoofdlamp met extra set batterijen
- Verrekijker
- Persoonlijke medicatie
- Origineel paspoort
- Extra geld (voor fooien, waterflesjes, alcoholische drankjes en frisdrank).

* Houdt u er rekening mee dat uw schoenen gedurende het regenseizoen (november-april) waarschijnlijk vrij modderig zullen worden.
Soroche (hoogteziekte)
De ijlheid van de lucht op de Peruaanse hoogvlakten, waar onder andere de steden Cuzco en Puno gesitueerd zijn, kan meer van uw lichaam vragen dan u gewend bent. Hierdoor kunt u geconfronteerd worden met hoogteziekte, Soroche genaamd, die zich uit in kortademigheid, hoofdpijn en/of misselijkheid. Dit kan iedereen overkomen ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Het is belangrijk om veel te drinken (minstens 3 liter), niet te roken, geen alcohol te drinken, voldoende koolhydraten te eten, slaappillen te vermijden en u in een rustig tempo te bewegen. De symptomen van hoogteziekte treden meestal op binnen 24 uur na aankomst op grotere hoogte.

Tegen hoogteziekte is medicatie verkrijgbaar, maar informeer vooraf goed over verschijnselen van hoogteziekte. Het is aan te raden om voor vertrek een arts te raadplegen over maatregelen en mogelijke medicatie tegen hoogteziekte. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website van de GGD.
Tips tegen hoogteziekte
- Om uw lichaam rust te geven en ‘te helpen’ om makkelijker te acclimatiseren, adviseren wij u om twee dagen alvorens af te reizen naar hogere hoogtes, geen alcohol meer te drinken en enkel licht verteerbaar voedsel te nuttigen (geen steaks of ander eten dat zwaar op de maag ligt, maar juist salades, quinoa, vis, groenteschotels en dergelijken). Door zwaar voedsel te vermijden, helpt u uw lichaam om sneller te wennen aan de hoogtes. Nadat uw lichaam geacclimatiseerd is op hogere hoogtes (na +/- 36 uur), voelt u zelf aan dat het mogelijk makkelijker gaat (enkel kortademigheid houdt aan vanwege de ijdele lucht), waarbij het weer mogelijk is om hetgeen te nuttigen alsof u op zeeniveau bent (zoals alcoholische dranken en vlees). Vraag gerust uw (lokale) reisleider, gids en/of hotelpersoneel om advies, zij hebben vaak toeristen uit lagergelegen gebieden op bezoek en zijn gewend aan deze situaties
- Door te letten dat u diep ademhaalt vanuit uw onderbuik (niet vanuit uw borstkast), zorgt al voor een groot verschil in hoe u zich kunt voelen
- Uw (lokale) reisleider of gids kan u assisteren in het kopen van (coca)snoepjes en/of coca thee. Deze versoepelen de symptomen van hoogteziekte.
Valuta optionele excursies
Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse te worden voldaan en kunt u veelal alleen betalen in de lokale valuta, de nueve sol (PEN).
Feestdagen in Peru
Tijdens Kerst & Nieuwjaar, Pasen, Inti Raymi , Onafhankelijkheidsdag en andere feestdagen kunnen er prijsverhogingen gelden. Voor Inti Raymi gelden de toeslagen veelal bij verblijf van 20 t/m 25 juni. Voor Onafhankelijkheidsdag gelden de toeslagen veelal bij verblijf van 26 t/m 31 juli. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Landinformatie Peru

Beste Reistijd
Elektriciteit
Eten en Drinken
Fooien
Fotograferen
Geldzaken
Gezond op reis
Kleding
Nuttige adressen
Openingstijden
Paspoort en visum
Telefoon en internet
Tijdsverschil
Taal
Religie
Bevolking
Geschiedenis
Geografie

Mogelijkheden voor Peru

Groepsreizen

Groepsreizen
Peru

Reizen in een groep is gezellig. U deelt ervaringen met elkaar en ziet de bestemming ook eens door andermans ogen.

Groepsreizen

Privéreizen
Peru

Wij bieden prachtige rondreizen waarbij u op privébasis kennismaakt met de hoogte-punten van een bestemming.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis