Chili: Reisinfo

Praktische informatie Chili

Ambassade en verkeersbureau
Ambassade van Chili
Mauritskade 51
2514 HG Den Haag
Tel: 070-3123640
Fax: 070-3452109
Website: www.echile.nl
E-mail: echilenl@echile.nl

Verkeersbureau Visit Chile
www.visit-chile.org
Foto en video
Houdt u in gedachten dat niet iedereen het waardeert om tijdens de dagelijkse bezigheden gefotografeerd te worden. Het is dan ook beleefd om eerst toestemming te vragen voordat u een foto van iemand maakt.

Vaak blijkt ter plaatse dat u meer foto's maakt dan u voor vertrek heeft in geschat. Zorgt u er dan ook voor dat u voldoende geheugenkaarten en/of film meeneemt.
Geldzaken
De munteenheid van Chili is de Chileense peso (CLP). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

In de meeste steden is de makkelijkste manier om aan geld te komen door te pinnen met uw bankpas voorzien van Cirrus-logo. Mogelijk is het nodig de optie tarjeta extranjera (buitenlandse pas) te kiezen.

Geld wisselen bij een wisselkantoor kunt u het beste doen in Santiago. De peso is de laatste jaren redelijk stabiel, maar kan fluctueren. Ook Amrikaanse dollars worden regelmatig geaccepteerd. Traveller cheques kunt u inwisselen bij zogenaamde ‘casas de cambio’ in de grote steden, elders is dat vrijwel onmogelijk.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.
Gezondheid & Vaccinaties
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Chili worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.
Openingstijden
De openingstijden kunnen in Chili per stad verschillen, maar over het algemeen zijn de winkels open van maandag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 19.30 uur en op zaterdag van 09.30 uur tot 13.30 uur.

Voor de banken geldt dat deze over het algemeen open zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 14.00 uur.
Reisdocumenten
Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Wanneer u niet langer dan 90 dagen blijft, heeft u geen visum nodig.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit draagt, dient u zelf zorg te dragen voor een eventueel benodigd visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Chili.
Tijdsverschil
Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Chili vijf uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd zes uur vroeger. Op Paaseiland is het nog eens twee uur vroeger dan elders in Chili.
Voltage
Het voltage is in Chili 220 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Chili kunt checken.

Landinformatie Chili

Landeninfo Chili
Bevolking
Eten en drinken
Geografie
Geschiedenis
Klimaat
Religie
Taal
Fooien

Mogelijkheden voor Chili

Groepsreizen

Groepsreizen
Chili

Reizen in een groep is gezellig. U deelt ervaringen met elkaar en ziet de bestemming ook eens door andermans ogen.

Privéreizen
Chili

Wij bieden prachtige rondreizen waarbij u op privébasis kennismaakt met de hoogtepunten van een bestemming.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis