Amerika: Reisinfo
Praktische informatie Amerika
Uw visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gasten gestanst worden.
TSA (Transport Security Administration) is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat is opgericht na 9/11. Deze veiligheidsinstantie oefent gezag uit over de veiligheid van reizigers in Amerika. Wanneer u naar Amerika vliegt kan het zijn dat uw koffer ter controle door medewerkers van TSA wordt geopend. Het is ook bekend dat, wanneer een medewerker van de TSA een koffer of tas niet kan openen, het slot wordt geforceerd en dat u vervolgens uw koffer of tas terugvindt op de loopband met een kapot slot. Om dit soort problemen te voorkomen is het TSA gecertificeerd slot ontwikkeld. Dit slot is goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinstantie die uw koffer of tas moet controleren. Deze sloten kunnen door de douane met een loper worden geopend en weer gesloten zonder schade toe te brengen aan uw tas, koffer of slot. De sloten herkent u aan het TSA-logo. TSA gecertificeerde sloten kunt u in alle soorten en maten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, key card sloten en in de bagageriem verwerkte sloten. Ook zijn er veel koffers verkrijgbaar die een ingebouwd TSA gecertificeerd slot hebben.
Vanaf 15 maart 2016 bent u verplicht om een Electronic Travel Authorization (eTA) te regelen als u vliegt naar of via Canada. Als u een bezoek brengt aan Canada over land of zee dan bent u niet genoodzaakt om een eTA te regelen.
Om een eTA aan te vragen heeft u een geldig paspoort, een creditcard (Visa, MasterCard of American Express), en een e-mailadres nodig. De kosten bedragen 7 CAD per persoon. De eTA wordt elektronisch gekoppeld aan uw paspoort en is geldig voor vijf jaar of tot uw paspoort verloopt, wat het eerste komt. Via de volgende link kunt u het aanvraagproces beginnen: de officiële eTA website. In de meeste gevallen ontvangt u na een paar minuten een bevestiging van uw aanvraag. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Het is aan te raden uw eTA tijdig aan te vragen.
* Dit is niet van toepassing bij groepsreizen (inclusief)
Landinformatie Amerika
Het Westen van Amerika beslaat een enorm gebied en kent dan ook grote klimaatverschillen. Wel zijn de westelijke staten droog en valt er gedurende het hele jaar weinig regen. In de wintermaanden tussen november en maart kan het in de hooggelegen gebieden erg koud worden, er kan dan zelfs een dik pak sneeuw vallen! In de kustgebieden is het klimaat veel milder, ook in onze wintermaanden kunt u hier genieten van veel zon en zachte temperaturen. De beste reistijd voor West-Amerika zijn de maanden april tot en met oktober. In deze maanden verdwijnt de kou in de hooggelegen gebieden en loopt de temperatuur overal op. De natuur in de kustgebieden is in het voorjaar op het mooist, met groene nationale parken en kletterende watervallen. In de zomermaanden bent u haast verzekerd van zonneschijn, maar kan het erg heet worden. Wist u dat Death Valley de heetste plek van heel het land is? De temperaturen kunnen hier in de zomer oplopen tot boven de 40 graden!
Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de 'Sunshine State' van Amerika. U kunt dan ook het hele jaar door goed reizen door Florida. Wel is het klimaat verdeeld in een droog en een nat seizoen. De maanden januari tot en met april zijn de droge maanden, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid het laagst. In de maanden mei tot en met oktober valt er meer neerslag, de luchtvochtigheid is dan hoger en in deze maanden bestaat de kans op orkanen. Wel is de temperatuur in deze maanden het hoogst, gemiddeld een tropische 30 graden.
Het Noordoosten van Amerika kent meer neerslag dan de overige regio's van het land, maar kan het hele jaar door goed bezocht worden. Zo kan New York in de wintermaanden vaak rekenen op een dik pak sneeuw, een prachtig gezicht! In de zomermaanden juli en augustus kan het juist weer erg heet worden in het Noordoosten, met temperaturen rond de 30 graden. De beste reistijd voor het Noordoosten zijn het voor- en najaar. De temperaturen zijn dan mild en zeker in het najaar kennen enkele Noordoostelijke staten een prachtige 'Indian Summer', waarbij u in de natuurgebieden op de mooiste tinten rood en oranje getrakteerd wordt.
Het Zuidoosten van Amerika heeft een zelfde klimaat als het Noordoosten, met als voordeel dat de temperaturen in de winter hier ver boven nul blijven.
Ontbijten in Amerika kan al voor een paar dollar. U heeft de keuze uit een continentaal ontbijt (koffie of thee, toast met jam), deze worden in hotels ook veel gratis aangeboden. Wilt u uitgebreider ontbijten, met pancakes, eieren, worstjes etc. dan betaalt u hier gemiddeld 10-15 USD voor.
Een typisch Amerikaanse lunch bestaat uit een sandwich of burger met frites, maar vooral in de grote steden is de keuze aan wereldkeukens enorm. Wanneer u onderweg bent is een ontbijt of lunch in een typisch Amerikaanse 'diner' die u vaak langs de weg aantreft een aanrader. De porties die u hier krijgt zijn vaak groot en de prijzen laag. Ook betaalt u eenmalig voor koffie en wordt deze gedurende uw maaltijd bijgevuld uit de koffiekan. Een leuke ervaring!
Dineren in Amerika kan van heel goedkoop in één van de bekende fastfoodketens, tot heel duur in gerenommeerde sterrenrestaurants. De keuze is enorm! Daarnaast kent iedere regio in Amerika haar eigen lokale keuken met diverse streekgerechten. Zo vindt u in Florida op de menukaart veel Cubaanse gerechten, eet u in New England de lekkerste verse kreeft en wordt in de zuidelijke staten veel gebruik gemaakt van cajunkruiden.
In de Amerikaanse supermarkten is vaak alles te koop. Sommige grote supermarkten zijn zelfs 24 uur per dag geopend en verkopen alles van levensmiddelen, tot medicijnen en van kleding tot alcohol. De verkoop van alcohol wisselt wel per staat en u moet altijd minimaal 21 jaar oud zijn om alcohol te kunnen kopen.
Indicatieprijzen eten en drinken
Ontbijt : ca. 5 - 10 USD (continentaal ontbijt) of ca. 10 - 15 USD (American breakfast)
Lunch : ca. 8 - 15 USD
Diner : ca. 15 - 25 USD
Flesje water : ca. 1 - 2 USD
Flesje fris : ca. 2 - 5 USD
Glas wijn : ca. 7 - 12 USD
Glas bier : ca. 7 - 12 USD
Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Bovendien varieert het prijsverschil in Amerika behoorlijk en zijn er grote verschillen tussen de verschillende grote en kleine steden.
Indicatie fooien
Chauffeur : ca. 3 USD per persoon per dag
Gids : ca. 4 USD per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 1 USD per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 1 USD per koffer
Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019.
Bovenstaande informatie is niet van toepassing tijdens Amerika groepsreizen. Gedurende de groepsreizen wordt er gebruik gemaakt van een fooienpot voor de gids(en), chauffeur, restaurant-/hotelpersoneel etc. De fooien dienen in lokale valuta betaald te worden.
Denkt u er aan voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film)camera mee te nemen? Volgens de Amerikaanse wet is het verplicht dat uw elektronische apparatuur is opgeladen wanneer u het land in of uit reist. Wanneer bij controle blijkt dat uw mobiele telefoon, digitale camera en/of andere elektronische apparatuur niet is opgeladen, kan het zijn dat deze in beslag genomen worden.
Vrijwel overal in de Verenigde Staten is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. Wij raden aan om ook een creditcard mee te nemen. Met uw creditcard kunt u ook in alle winkels en restaurants afrekenen er kan dan wel om uw paspoort worden gevraagd als legitimatiebewijs. Bij het betalen van een borgsom is de creditcard ook makkelijk. In hotels wordt vaak een borgsom gevraagd voor de eventuele door u te gebruiken extra’s, zoals bijvoorbeeld, telefoonkosten, minibar, drankjes en maaltijden.
Als u hier klikt kunt u bij GWK Travelex uw buitenlandse valuta bestellen.
Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Zo ja, dan is een Engelstalige medische verklaring van uw apotheek noodzakelijk, om problemen bij de douane te voorkomen. Houdt u dit document in uw handbagage.
Vaccinaties
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie komt bij u thuis voor de vaccinatie(s), ook in de avonduren. Na aanmelding nemen ze zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet u 4 tot 6 weken voor vertrek beginnen.
Amerika heeft een hoge levensstandaard met vrij lage gezondheidsrisico’s en een goed georganiseerde gezondheidszorg. Hoewel het kraanwater over het algemeen drinkbaar is, adviseren we u wel gezuiverd water in flessen te kopen.
Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.
Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via de Europeesche Verzekeringen.
Reist u in de wintermaanden naar het Noordoosten neem dan voldoende warme kleding mee. Het kan hier weleens voorkomen dat u wordt getrakteerd op een mooi pak sneeuw!
Bezoekt u tijdens uw reis de Everglades in Florida, neem dan ondanks de warme temperaturen bedekkende kleding mee om te voorkomen dat u wordt gestoken door muggen.
John Adams Park 1
2244 BZ Wassenaar
Tel: 070 310 2209
nl.usembassy.gov
Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten
4200 Linnean Avenue NW
Washington, DC 20008
Tel: 001 202 244 5300
In tegenstelling tot Europa hebben de aangegeven prijzen nog geen BTW (“sales tax”) inbegrepen. Dit wordt bij de kassa erbij gerekend. Het verschilt van staat tot staat en ligt meestal tussen de 7% en 17%.
Banken en postkantoren zijn meestal geopend tussen 09.00 en 16.00 uur gedurende weekdagen.
Wanneer u naar Amerika reist, dan dient u rekening te houden met het volgende.
U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar Amerika. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in Amerika moet worden ingevuld. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.
De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen.
Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Amerika. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Het geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het visa waiver programma meedoen, waaronder Nederland en België. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Heeft u een andere nationaliteit? Neemt u dan even contact op met de ambassade over welke papieren u nodig heeft.
Intikken van ESTA op internet laat heel veel websites zien die dit tegen betaling regelen. Er is echter geen enkele reden om van deze sites gebruik te maken daar dit heel goed via de reguliere site van ESTA kan. De kosten voor de autorisatie bedragen 14 USD per persoon. Autorisatie via ESTA is verplicht.
Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.
Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind
En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.
Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.
Let op: de visuminformatie op onze website is gebaseerd op de vereisten die voor de uitbraak van COVID-19 van toepassing waren. Als u binnenkort met ons op reis gaat dan raden wij u aan om voor de meest recente informatie contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van de bestemming(en) die u bezoekt of met het CIBT. Het is namelijk heel goed mogelijk dat nationale overheden aanvullende regels hanteren om een bestemming te mogen bezoeken.
Ten opzichte van Nederland gelden de volgende tijdsverschillen:
• 6 uur vroeger: Eastern Time zone (o.a. New York, Philadelphia, Washington D.C., Miami, Detroit, Atlanta)
• 7 uur vroeger: Central Time zone (o.a. Chicago, Minneapolis, New Orleans, Memphis, Dallas, Houston)
• 8 uur vroeger: Mountain Time zone (o.a. Denver, Phoenix, Salt Lake City, Rocky Mountains)
• 9 uur vroeger: Pacific Time zone (o.a. Seattle, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles)
• 10 uur vroeger: Alaska Standard Time zone (o.a. Anchorage)
• 11 uur vroeger: Hawaiian Standard Time zone (o.a. Honolulu)
Zomertijd
Daylight saving time – eerste zondag in april gaat de klok 1 uur vooruit. Op de laatste zondag in oktober gaat de klok "fall back" ofwel 1 uur terug naar de standaard tijd. Deze zomertijd verandering loopt niet altijd synchroon met Europa. Uitzondering is de staat Arizona die geen zomertijd kent, echter de indianen reservaten in deze staat weer wel.
U heeft de keuze uit een elektronische versie of u kunt tegen meerkosten de reisgids als boekwerk toegestuurd krijgen. U kunt de elektronische reisgids ontvangen mits u 4 weken of meer voor vertrek een definitieve boeking heeft gemaakt. Het toesturen van de reisgids als boekwerk is alleen mogelijk mits u 50 dagen of meer voor vertrek een definitieve boeking heeft gemaakt.
Mogelijkheden voor Amerika

Groepsreizen
Amerika
Reizen in een groep is gezellig. U deelt ervaringen met elkaar en ziet de bestemming ook eens door andermans ogen.

Privéreizen
Amerika
Wij bieden prachtige rondreizen waarbij u op privébasis kennismaakt met de hoogtepunten van een bestemming.

Zelf samenstellen
Amerika
Maak zelf uw reis op maat met behulp van ons ruime aanbod van vluchten, accommodaties, transfers en excursies.

Campers
Amerika
Reizen in een camper is ideaal voor iedereen die op zoek is naar vrijheid, flexibiliteit of reist met kinderen.