Reizen Oman

8 dagen Sprookjesachtig Oman

Een uitgebreid reisgedeelte door een onbekend, maar indrukwekkend land. Tijdens uw reis verblijft u in uitstekende toeristenklasse hotels op basis van logies en ontbijt.

Oman heeft veel te bieden en is een bestemming waar u iedere dag weer verrast wordt door de schoonheid en diversiteit aan landschap. Via de ruige kust komt u aan in Ras Al Had, waar u ’s nachts de reuzen schildpadden kan zien broeden. Vervolgens rijdt u door de binnenlanden in, waar u één van de mooiste Wadi’s bezoekt en uiteraard een nachtje in de grootste woestijn van het Midden-Oosten logeert. Geniet van een prachtige sterrenhemel en maak een tochtje op een kameel naar de bedoeïenen, die hier nog volgens oude tradities leven.

Uiteraard logeert u ook in Nizwa, zodat u voldoende tijd heeft om de beroemde grote, authentieke dierenmarkt te bezoeken en Jebel Shams kan ontdekken met zijn vele kleine dorpjes.

Een prachtige reis met vele hoogtepunten.

Dag 1 Muscat (ca. 50 km)

Aankomst op de luchthaven van Muscat, waarna u naar uw hotel wordt gebracht. In de loop van de ochtend wordt uw 4WD afgeleverd. Vervolgens kunt u een stadstour maken, welke start bij de Grand Mosque, aan de rand van de stad. Deze prachtige moskee is zeker een bezoekje waard. Vervolgens rijdt u naar het paleis en het oude fort, gebouwd door de Portugezen. Aan het einde van de middag bezoekt u de oude Zouk aan de haven. Wandel door de kleine straatjes en geniet van het dagelijkse leven. Overnachting in Muscat.

Dag 2 Muscat - Coastal Road - Ras Al Hadd (ca. 300 km)

Vandaag adviseren wij u om vroeg te vertrekken. Via de prachtige kustroute rijdt u richting Fins Beach. Een mooie weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee. Op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach kunt u een stop maken, zodat u even een lekkere duik in zee kan nemen. U vervolgt de weg naar één van de mooiste Wadi’s van het land; Wadi Shab. Een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken, waarbij u aan het einde een duik kunt nemen in een van de waterpools. Na een picknick lunch rijdt u verder naar Ras Al Hadd, waar u in de vooravond aankomen in uw hotel, dat op enkele kilometers van het Nationale Park ligt. Om 21.00 uur ’s avonds rijdt u dan naar de entree van het park. Hier kunt u vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen.

Dag 3 Ras Al Hadd - Wadi Bani Khalid - Wahibi Sands (ca. 180 km)

Na het ontbijt rijdt u terug naar Sur, waar u de oude vissershaven kunt bezoeken en u kunt zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Hierna vervolgt u uw weg naar Wadi Bani Khalid. Een van de grootste en misschien wel de mooiste groene Wadi in deze regio. Mogelijkheid een duik te maken, alvorens u doorrijdt naar de entree van de woestijn op slecht 40 kilometer afstand. Vanaf hier rijdt uw richting uw tentenkamp. Hier logeert u in een tent of in een vast onderkomen, en kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel.

Dag 4 Wahibi Sands – Nizwa (ca. 200 km)

Na het ontbijt en wellicht een kamelentocht verlaat u de woestijn en rijdt u op uw gemak naar Nizwa. Hier komt u in de middag aan en heeft u alle gelegenheid om te genieten van het zwembad. Overnachting in Nizwa.

Dag 5 Nizwa & Jebel Shams (ca. 170 km)

Na het ontbijt kunt u een bezoekbrengen aan het mooie fort van Nizwa en een wandeling door de Zouk maken. De Zouk van Nizwa is de grootste in de regio en er is dan ook van alles te zien en kopen. Op vrijdag wordt hier de beroemde grote, authentieke dierenmarkt gehouden, dus als u het zo kan plannen! Vervolgens heeft u alle tijd om het Jabrin Castle te bezoeken, één van de mooiste kastelen van de regio en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen. Vervolgens gaat u naar het bananendorp Birkat al Mauz, waar u de oude lemen huizen en de bananenplantages kunt bekijken en van waaruit u uw weg vervolgt naar Jebel Akhdar. Deze bergketen is bekend vanwege de terraslandbouw, waar voornamelijk rozen geteeld worden. In ongeveer 3 kwartier rijdt u naar boven en kunt in Jebel Akhdar hotel de lunch gebruiken. Vandaaruit bezoekt u de bergdorpen en de wadi. Overnachting in Nizwa.

Dag 6 Nizwa – Mussanah (ca. 270 km)

's Morgens vroeg vertrekt u richting Al Sawadi. Onderweg maakt u een stop bij de ronde bijenkorfgraven in het plaatsjes Dar Al riz en Amlah. Hierna rijdt u verder via de Wadi Bani Ghafir naar het oude oasestadje Rustaq. Van daaruit rijdt u door naar het kustplaatsje Mussanah waar u 2 nachten verblijft in het viersterrenhotel Millenium Resort en de huurauto inlevert.

Dag 7 Mussanah

Een heerlijke dag om te genieten aan het strand of aan het zwembad. Duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Tevens kunt u hier leuke snorkelexcursies maken.

Dag 8 Mussanah

Helaas is er een einde gekomen aan deze bijzondere reis. U wordt vandaag opgehaald in uw hotel en naar de luchthaven van Muscat gebracht voor uw vlucht naar huis.

 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam