alg4.jpg
alg3.jpg
alg2.jpg
alg1.jpg

8 dagen Sprookjesachtig Jordanië

Prachtig reisgedeelte waarbij u verrast zult worden door de schoonheid van Jordanië. Een reis als uit een sprookje van Duizend-en-één-nacht!

Tijdens deze Jordaniëreis bezoekt u de oude stad Amman, Jerash, Mount Nebo, Kerak om over de King's Highway naar één van de zeven wereldwonderen te rijden: Petra! Na een heerlijke dag in Petra vervolgt u uw rondreis en gaat u naar de Wadi Rum, de grootste woestijn van Jordanië, waar u overnacht bij de bedoeïenen.

Na al deze indrukken tijdens deze Jordaniëreis is er tijd om heerlijk te genieten in de badplaats Aqaba, waar u logeert in een hotel bij het strand. Uiteraard brengt u tijdens de rondreis een bezoek aan de wereldberoemde Dode Zee, waar u alle tijd heeft om te drijven op het zoute water.

Dag 1 Amman

Aankomst op de luchthaven van Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende twee nachten verblijft.

Dag 2 Amman – Jerash – Amman

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Deze dag heeft u ter vrije besteding u kunt op eigen gelegenheid een stadstour door het oude gedeelte van de stad maken. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee. Tevens kunt u de stad verlaten om naar Jerash te rijden, ook wel het 'Pompeï van het Midden-Oosten' genoemd. Tijdens een wandeling over dit indrukwekkende complex ziet u eeuwenoude theaters en tempels, waarna u zelf weer terugrijdt naar Amman.

Dag 3 Amman – Madaba – Mt. Nebo – Kerak – Petra (ca. 243km)

U laat Amman achter u om via Madaba, één van de Bijbelse steden, en Mount Nebo naar Kerak te rijden. In Madaba moet u zeker een bezoek brengen aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. U vervolgt uw route naar Kerak via Mount Nebo, waar u een spectaculair uitzicht heeft op het Heilige Land. Uiteraard rijdt u over de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten. In Kerak bezoekt u het kruisvaarderskasteel met zijn wirwar aan kamertjes en gangetjes. Uiteindelijk vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.

Dag 4 Petra

Vandaag bezoekt u de legendarische Roze Stad, Petra! De tweeduizend jaar oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Via een nauwe lange kloof bereikt u deze roze tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters.

Dag 5 Petra – Wadi Rum (ca. 115km)

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Dit is de mooiste en grootste woestijn van Jordanië met een adembenemend decor. U dineert vanavond onder de sterren en logeert in een kamp in bedoeïenen stijl dat beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Dag 6 Wadi Rum – Aqaba (ca. 71km)

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. Hier heeft u de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

Dag 7 Aqaba – Dode Zee – Amman (ca. 330km)

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt ter aarde: ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Uiteraard heeft u hier de mogelijkheid om te drijven in deze zoute zee. Hierna rijdt u door naar Amman, waar u de huurauto inlevert en overnacht.

Dag 8 Amman

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Einde van een onvergetelijke reis!

 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam