Amman

8 dagen Sprookjesachtig Jordanië (incl. auto met chauffeur)

Prachtig reisgedeelte waarbij u verrast zult worden door de schoonheid van Jordanië. Een reis als uit een sprookje van Duizend-en-één-nacht!

Tijdens de eerste dagen van deze bijzondere Jordaniëreis bezoekt u de oude stad van Amman, de archeologische vindplaats Jerash, Mount Nebo waar Mozes over het beloofde land uitkeek, Madaba met de indrukwekkende mozaïken en de kruisvaardersburcht Kerak. Na al deze prachtige bezienswaardigheden komt u in Petra aan, hier gaat u één van de zeven wereldwonderen bekijken: Petra! Na een heerlijke dag in Petra vervolgt u uw reis en bezoekt u het spectaculaire Wadi Rum, de grootste woestijn van Jordanië. U overnacht er bij de bedoeïenen die een heerlijk diner onder de sterren voor u verzorgen!

Na al deze indrukken tijdens deze Jordaniëreis is er tijd om heerlijk te genieten in de badplaats Aqaba, waar u logeert in een hotel bij het strand. Uiteraard brengt u tijdens deze reis ook een bezoek aan de wereldberoemde Dode Zee, waar u alle tijd heeft om te drijven op het zoute water.

Dag 1 Aankomst Amman

Aankomst Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende twee nachten verblijft.

Dag 2 Amman - Jerash - Amman

Na het ontbijt maakt u een stadstour door het oude gedeelte van de stad. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder bezoekt u het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee. Hierna verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, ook wel het 'Pompeï van het Midden-Oosten' genoemd. U maakt een wandeling langs de theaters en tempels, waarna u terugrijdt naar Amman.

Dag 3 Amman - Madaba - Mt. Nebo -Kerak - Petra (243 km)

U laat Amman achter u om via Madabe, één van de Bijbelse steden, en Mount Nebo naar Kerak te rijden. In Madabe brengt u onder andere een bezoek aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. U vervolgt uw route naar Kerak via Mount Nebo, waar u een spectaculair uitzicht heeft op het Heilige Land. Uiteraard neemt de chauffeur de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten. In Kerak bezoekt u het kruisvaarderskasteel met zijn wirwar aan kamertjes en gangetjes. Uiteindelijk vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.

Dag 4 Petra

Vandaag bezoekt u de legendarische Roze Stad Petra! De tweeduizend jaar oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Via een nauwe lange kloof bereikt u deze roze tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters.

Dag 5 Petra - Wadi Rum (115 km)

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Dit is de mooiste en grootste woestijn van Jordanië met een adembenemend decor. U krijgt de gelegenheid om met een fourwheeldrive jeep de woestijn in te gaan om deze prachtige omgeving nog verder te gaan bewonderen (optioneel). In de middag rijdt u naar uw tentenkamp. U dineert vanavond onder de sterren en u logeert in een kamp in bedoeïenen stijl dat beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Dag 6 Wadi Rum - Aqaba (71 km)

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. U komt er al in de loop van de ochtend aan, zodat u ruim de gelegenheid heeft om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

Dag 7 Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt ter aarde: ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Uiteraard heeft u hier de mogelijkheid om te drijven in deze zoute zee. Hierna rijdt u door naar Amman, waar u overnacht.

Dag 8 Vertrek Amman

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souveniers en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.

 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam