8 dagen Safari Klassiek Tanzania

Een indrukwekkende privé safari naar enkele van de beroemdste parken van Tanzania, waarbij u in luxe lodges en Tented Camps logeert.

Vanuit Arusha reist u samen met uw privé chauffeur/ranger naar uw lodge, die precies tussen Lake Manyara Nationaal Park en Tarangire Nationaal Park ligt. U logeert hier in typische safaritenten en gaat vanaf hier naar de verschillende parken.
Hierna reist u door naar Serengeti Nationaal Park, beroemd om de grote hoeveelheid leeuwen die hier elven en uiteraard de mogelijkheid om de ‘Big Five’ te zien. De safari vervolgt zich in Ngorongoro Nationaal Park, waar uiteraard een bezoek aan de wereldberoemde krater wordt gebracht. Een absoluut hoogtepunt van uw reis door Tanzania.

Na deze prachtige safaridagen kunt u eventueel nog doorvliegen naar het exotische eiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania. Hier bieden wij verschillende heerlijke resorts aan, waar u kunt genieten van zon, zee en strand.

Dag 1 Arusha

Aankomst op de luchthaven van Arusha, waar onze vertegenwoordiging al op u staat te wachten en een transfer naar uw hotel naar uw hotel net buiten Arusha. Het hotel is rustig gelegen en een uitstekend startpunt voor uw safari de volgende dag. Wij adviseren u tijdig te gaan slapen, want morgen gaan we al vroeg op safari.

Dag 2 Arusha – Tarangire nationaal park

Vandaag verlaten we de stad om richting de prachtige natuurparken van Tanzania te rijden. In de loop van de middag komen we aan in uw Tented lodge, welke precies tussen Manyara Nationaal Park en Tarangire Nationaal Park ligt. In deze bijzondere lodge logeert u de aankomende 2 nachten in luxe safari-tenten. Na de lunch rijdt u richting het Tarangire nationaal park om uw eerste gamedrive te maken in dit bijzondere park. Het gebied rond de rivier in het nationale park is in de droge tijd een verzamelplaats voor allerlei soorten dieren. Het is een van de weinige plaatsen waar de gerenuk (giraffe-antiloop) en eland-antiloop zich ophouden. Het landschap van Tarangire is indrukwekkend vanwege de hoeveelheid enorme baobab's.

Dag 3 Ontdek de cultuur van Tanzania

Vandaag staan er leuke excursies op het programma. Zo maakt u een uitstapje naar een Cultural Village en kunt u optioneel een leuke fietstocht in de omgeving maken. Uiteraard onder begeleiding. Tevens bestaat de mogelijkheid om ’s middags het Tarangire Nationaal Park te bezoeken om hier nog een gamedrive te maken (optioneel).

Dag 4 en 5 Tarangire nationaal park – Serengeti Nationaal Park

Vandaag reizen we door richting het beroemde Serengeti Nationaal Park, waar u de aankomende 2 nachten in het park zult verblijven. Het Serengeti National Park is één van de mooiste parken ter wereld. Niet alleen vanwege de enorme variatie aan wild, maar ook om het spectaculaire landschap en de weidse horizon. De populatie leeuwen is enorm en bijzondere diersoorten zoals de gestreepte hyena, diverse jakhalssoorten en aardwolven komen hier veelvuldig voor. U maakt hier op dag 4 ’s middags een gamedrive en de volgende dag zowel in de ochtend als in de middag een gamedrive. U heeft dus alle tijd om op uw gemak dit park te ontdekken en veel wilde dieren te zien.

Dag 6 Serengeti NP – Karatu

Na enkele heerlijke safaridagen reist u vandaag door naar Karatu. Dit kleine dorpje ligt net buiten de grens van het Ngorngoro Nationaal park en staat vooral bekend om de vele prachtige koffieplantages. U logeert hier dan ook de volgende 2 dagen op een luxe Farm House. ’s Middags maakt u samen met een Masai een leuke wandeling over de boerderij en de prachtige plantages die hierbij horen. U krijgt alle informatie over de werkzaamheden op de plantage en de prachtige omgeving. ’s Avonds diner en overnachting in deze leuke accommodatie.

Dag 7 Ngorongoro Nationaal Park & Krater

Na het ontbijt rijdt u de Ngorongoro Crater in voor 'gameviewing'. U daalt af naar de vlakke kraterbodem, die een doorsnede van ongeveer 18 kilometer heeft. De steile kraterrand is op het hoogste punt zo'n 600 meter. Eenmaal op de bodem, overkomt u een gevoel van verwondering. Dit aardse paradijs herbergt zo'n 30.000 dieren en wordt ook wel de Ark van Noach genoemd. Met enig geluk treft u een zwarte neushoorn, een dier dat met uitsterven bedreigd wordt. Een spectaculaire dag!

Dag 8 Kataru – Arusha

Na het ontbijt verlaten we onze lodge om richting Arusha te rijden. Tegen lunchtijd komt u aan in de stad, waar wij nog een lunch voor u hebben georganiseerd alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Einde van een prachtige en indrukwekkende safari!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam