th_al_tuctuc_156549926.jpg

3 dagen Avontuur op de Mekong

Een avontuurlijke reis van Noord-Thailand naar het prachtige Laos. Deze dagen vaart u over de machtige Mekong Rivier, waar u ziet hoe de inheemse bevolking van Laos leeft. Een fantastische ervaring, welke u uiteindelijk brengt naar het de mooiste stad van Azië; Luang Prabang.

Dag 1 Chiang Rai - Chiang Khong - Chiang Sean - Houeixay

Vandaag wordt u al vroeg in de ochtend opgehaald om naar Chiang Kong te rijden. Vanaf hier gaat u per pond de rivier over naar Laos (dit pontje betaalt u ter plaatse). Bij aankomst kunt u hier uw visum voor Laos kopen. Uw Engelssprekende gids staat hier op u te wachten om u per traditionele tuk tuk naar uw guesthouse in Houeixay te brengen. Houeixay is een klein plaatsje dat zijn bestaansrecht heeft verworven omdat dit het stratpunt is van alle boottochten naar Luang Prabang. Het is er gezellig druk, met veel kleine, lokale restaurantjes en winkeltjes met allerlei spullen die de bootreis nog comfortabeler maken. Hier overnacht u in een eenvoudige guesthouse.

Dag 2 Houeixay - Pakbeng

U wordt van uw guesthouse naar de pier gebracht, waar u aan boord gaat van een slow boat om samen met de andere Internationale reizigers de aankomende 2 dagen over de machtige Mekong Rivier naar Luang Prabang te varen. Onderweg stopt u bij lokale bergdorpjes, waar men nog zeer eenvoudig leeft en welke nog erg onderontwikkeld zijn. U wordt hartelijk onthaald door de lokale kinderen. Een ervaring die u lang zal bijblijven. In de middag komt u aan in Pakbeng, waar u vanavond zult overnachten in een eenvoudig hotel. Er loopt een steile weg vanaf de pier omhoog. Uw hotel ligt op korte afstand hier vandaan. Pakbeng is ook zo'n plaatsje wat geheel in het teken staat van de mensen die via de Mekong naar Luang Prabang varen. U vindt hier leuke lokale restaurantjes, maar om stipt negen uur gaat de generator uit en is het dorpje pikdonker. Erg bijzonder om mee te maken. U logeert hier in een heerlijke lodge met uitzicht op de rivier.

Dag 3 Pakbeng - Luang Prabang

U kunt vroeg opstaan om een bezoek te brengen aan de kleine lokale markt. U ziet hier hoe de verschillende stammen, welke aan de rivier wonen, hun handelswaar aanbieden. Het is er al vroeg een levendige bedoeling. Tevens handig om voor vandaag wat drinken, lunch en snacks mee te nemen. Daarna gaat u aan boord van de boot om uw tweede gedeelte van uw avontuur af te leggen. U bezoekt het dorp waar de lokale whiskey 'Lao Lao' wordt gebrouwen van rijst en u stopt bij de Pac Ou Grotten welke tevens een bedevaartsoord zijn voor de Laotiaanse bevolking. Aan het einde van de dag komt u aan in Luang Prabang, het einde van een bijzondere tocht over de Mekong Rivier. Vanaf hier wordt u naar uw accommodatie in Luang Prabang gebracht.

 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam