in_al_delhi.jpg

21 dagen India & Nepal

Een onvergetelijk reisgedeelte door zowel India als Nepal!

In India reist u vanuit Delhi naar Jaipur, Agra met de beroemde Taj Mahal, de Erotische Tempels van Khajuraho én de meest heilige stad van India, Varanasi. Verder maakt u kennis met het romantische Rajasthan; hier bezoekt u de prachtige Haveli’s van Mandawa en de bedoeïenenplaats Pushkar.

Vanuit Varanasi reist u naar de grensovergang met Nepal, het contrast met India is groot en men ervaart Nepal dan ook vaak als een oase van rust. U bezoekt het Chitwan Nationaal Park, het leefgebied van de Indische neushoor. Verder bewondert u Pokhara, gelegen aan de voet van de wereldberoemde Himalaya’s en Kathmandu met haar prachtige vallei.
Kortom: deze reist brengt u van hoogtepunt naar hoogtepunt!

Dag 1 Delhi

Aankomst op de luchthaven van de hoofdstad van India, Delhi, waar u wordt verwelkomd door onze vertegenwoordiger, die u tevens naar uw hotel zal brengen.

Dag 2 Delhi

Na een verlaat ontbijt maken we een uitgebreide stadstour door Delhi. Zo bezoeken we onder andere de India Poort en Rajghat (de oever waar Mahatma Ghandi is gecremeerd). Vervolgens bezoekt u het parlementsgebouw en de 72,5 meter hoge Qutab Minar met de moskee. Hierna brengen we nog een bezoek aan Chandni Chowk, de bruisende markt met vele kleuren, geuren en geluiden - waar u met een traditionele riskja de kleine staatjes zal bezoeken. Overnachting in Delhi.

Dag 3 Delhi - Mandawa (278 km)

Na het ontbijt laten we de drukke stad achter ons om Rajasthan in te rijden. We rijden richting Mandawa, bekend om zijn haveli's met prachtige muurschilderingen. In de middag komen we aan in ons fijne resort met een lekker zwembad en aan de rand van het dorp. In de vooravond bezoeken we, te voet, de beschilderde haveli's van enkele belangrijke handelsfamilies in India. Tegenwoordig worden ze bewoond door huismeesters en die laten bezoekers graag een kijkje nemen in deze oude woningen. Overnachting in Mandawa.

Dag 4 Mandawa - Pushkar (280 km)

Vandaag rijden we verder Rajasthan in. We rijden naar het kleine stadje Pushkar, aan de rand van de woestijn en gelegen langs de oever van het Pushkar Lake - een belangrijk pelgrimsoord voor de hindoes. Volgens de overlevering liet Brahma hier drie lotus blaadjes vallen, waaruit drie meren zijn ontsprongen. Vanavond maakt u een wandeling om het meer en kunt u te voet deze kleurrijke stad verkennen.

Dag 5 Pushkar - Jaipur (141 km)

We vervolgen onze weg naar Jaipur, een bijzondere plaats waar naast het beroemde Amber Fort en het Paleis van de Winden een relaxte sfeer hangt. Vroeg in de middag komt u aan in Jaipur. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek op eigen gelegenheid de Nahargarh forten of breng een bezoek aan een lokale markt is ook zeker de moeite waard.

Dag 6 Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Met een jeep klimt u tegen de steile rotsen op, die het fort in vroegere jaren beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. 's Middags maakt u een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis van de Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van de Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

Dag 7 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)

Onderweg naar Agra bezoeken we het ‘Pompei’ van India: Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. De maharadja die de stad liet bouwen had geen rekening gehouden met de waterschaarste in dit gebied, waardoor de plek al snel veranderde in een spookstad. U bewondert de onbewoonde roze zandstenen gebouwen en de goede staat waarin ze verkeren. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal. U komt aan het einde van de middag aan in Agra. Tegen zonsondergang bezoeken we de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

Dag 8 Agra

Na het ontbijt maken we een stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. De rest van de de middag is vrij om bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de lokale bazaars te ontdekken. Overnachting in Agra.

Dag 9 Agra - Orchha - Khajuraho (435 km)

Vandaag reist u gedeeltelijk per trein door India. We brengen u naar het station, waarna u in ongeveer drie uur dwars door het prachtige landschap van India naar Jhansi rijdt. Hier staat de chauffeur u op te wachten om u vervolgens naar Orchha te brengen. Orchha is een klein stadje, waar vele leuke kleine straatjes en stoffige winkeltjes. U heeft hier tijd om even door het oude centrum te wandelen en te zien hoe het leven in al die jaren niet verandert is. Hierna vervolgen we onze reis naar Khajuraho, waar u zult overnachten.

Dag 10 Khajuraho

Na het ontbijt bezoekt u Khajuraho. Deze kleine plaats is beroemd vanwege zijn overweldigende tempelcomplexen, gebouwd door de Chandela-koningen tussen 950 en 1050 na Christus, in een uitbarsting van creativiteit. Van de originele 85 tempels staan nu nog 25 meesterwerken overeind. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar een Britse legeringenieur ontdekte de tempels toevalligerwijs. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren. De meest populaire verklaring is dat de Chandela's volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was. Overnachting in Khajuraho.

Dag 11 Khajuraho – Varanasi (410 km)

Vandaag een lange dag voor de boeg richting Varanasi. We gaan dan ook vroeg op weg naar de meest heilige stad van India, Varanasi. Volgens de legende is het de oudste stad ter wereld en elke dag arriveren hier duizenden pelgrims om aan de Ganges te bidden of te mediteren. Aan de oever van de Ganges vinden crematies plaats, u hoort onafgebroken tempelbellen rinkelen en op de rivier ziet u honderden olielampjes drijven: een werkelijk onvoorstelbaar schouwspel.

Wanneer u een extra rustpunt in uw reis wilt inbouwen en een reisdag minder wilt, adviseren wij u om van Khajuraho naar Varanasi te vliegen (aangeven bij boeking).

Dag 12 Varanasi

Vandaag maakt u 's ochtend bij zonsopgang een boottocht op de heilige Ganges. Het observeren van de menigte hindoes, die aan de oever hun eer betonen aan de zonnegod, is een overweldigende spirituele ervaring. Het mythische hindoeïsme manifesteert zich vooral in gedecoreerde deuren, een blik op een glinsterende tempel, het geluid van heilige bellen, gezang van priesters en de geur van bloemblaadjes in de Ganges. U ziet duizenden pelgrims zich onderdompelen in het heilige water, maar u ziet ook crematies aan de oevers! Later in de ochtend maken we een stadstour door het centrum van één van de heiligste steden van India. Deze religieuze stad staat vol tempels en is een labyrint van overvolle straatjes. Varanasi valt eigenlijk niet te beschrijven, u moet het zelf ervaren! 's Middags maken we een excursie naar het pelgrimsoord Sarnath, waar Boeddha zijn boodschap over de 'verlichting' predikte. De religieuze keizer Ashoka heeft daarop een enorme stoepa en enkele boeddhistische tempels laten bouwen. Hierna besloten ze dat elk boeddhistisch land ter wereld hier zijn eigen tempel zou krijgen. Het dorp lijkt dan ook op een wereldtentoonstelling, waar een enorme rust heerst. Een bijzondere ervaring!

Dag 13 Varanasi

Vandaag een vrije dag. Verken op eigen gelegenheid één van de oudste steden van de wereld. Het oude centrum van de stad, gelegen aan het westen van de Ganges, laat zich beschrijven als chaotisch. Het is een doolhof van drukke straatjes en een wirwar van bellende riksja's, heilige koeien, honden en mensen. U zult zich zeker vermaken vandaag.

Dag 14 Varanasi – Lumbini (300 km)

Vandaag hebben we een lange reis voor de boeg. We rijden richting Sunauli aan de grens van India en Nepal. Sunauli is een stoffig plaatsje, waar het een komen en gaan is van bussen en vrachtverkeer tussen India en Nepal. Na het afhandelen van de grensformaliteiten, wordt u aan de Nepalese kant opgewacht door een volgende bus, die u naar Lumbini zal brengen, slechts enkele kilometers verder landinwaarts. Overnachting in Lumbini.

Dag 15 en 16 Lumbini – Chitwan Nationaal Park

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we naar Lumbini, waar we de Maya Devi Garden bezoeken. Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha en een bezoekje aan deze tuin met een oude Stupa en beeld van de moeder van Boeddha is zeker de moeite waard. Vervolgens rijden we in circa 5 uur naar het Chitwan Nationaal Park. Sinds 1973 is Chitwan een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Tijdens één van de georganiseerde wandelingen (optioneel) kunt u onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers en krokodillen te zien krijgen. Maar het park is vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. We logeren hier twee nachten.

Dag 17 en 18 Chitwan Nationaal Park - Pokhara (150 km)

We verlaten het park om door te rijden naar Pokhara. Pokhara is een gemoedelijk stadje dat aan een prachtig meer ligt. Doordat Pokhara de toegangspoort is tot het Annapurna gebied, waar vele trekkings worden gehouden is het er bedrijvig en kent prachtige vergezichten op de vele besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte en de Himalaya. Aan het einde van de middag maken we een boottocht over het Phewa meer. Uiteraard bestaat hier ook de mogelijkheid om een korte trekking te maken (optioneel). Zo kunt u kiezen voor een trekking van circa 4 uur, die goed te doen is voor mensen met een goede gezondheid. Vind u dit te veel, dan kunt u een korte wandeling maken van circa 1 uur naar de World peace Pagoda. We logeren de aankomende 2 nachten in een hotel in het centrum van Pokhara.

Dag 19 Pokhara – Kathmandu (200 km)

Vandaag rijden we naar Kathmandu. De kwaliteit van de weg is matig, maar de schitterende vergezichten maken alles goed. In de namiddag komen we aan in Kathmandu, waar we verblijven in een hotel in het centrum van de stad, op loopafstand van het centrale paleisplein Durbar Square. De pleinen in de stad fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.

Dag 20 Kathmandu – Bhaktapur & Bodnath

Vandaag bezoeken we de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek zijn kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen te bewonderen. Vervolgens rijden we door naar de stoepa Bodnath, een van de belangrijkste centra van het Tibetaanse boeddhisme. Het is de grootste stoepa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige mandala. Vlak bij Bodnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmati rivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden lijkwassingen en verbrandingen plaats. Als niet-hindoe mag u dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heeft u een goed zicht op de rituelen die worden uitgevoerd. Overnachting in Kathmandu.

Dag 21 Kathmandu - Delhi

Vandaag vliegt u in de loop van de middag terug naar Delhi, einde van dit reisgedeelte.

 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam