Angkor Wat Cambodja

17 dagen Avontuurlijk Cambodja

Deze rondreis neemt u op een originele manier mee door het veelzijdige Cambodja. Bezoek een kleurrijke lokale markt in Stung Treng en ga per mountainbike de omgeving van de Mekong Rivier verkennen. Maak een boottocht door de jungle en loop over een smal pad achter de grootste waterval van Ban Lung. Bezoek zoutvelden per tuktuk en geniet uiteindelijk op het strand van Sihanoukville!

Dag 1 Aankomst Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur al op u te wachten om u naar onze Nederlandse vertegenwoordiger te brengen. Hij zal u verwelkomen, alle vouchers, tickets en andere papieren aan u overhandigen en wegwijs maken in de Cambodjaanse gewoontes. ’s Avonds hebben we een diner voor u geboekt in het Koulen II Restaurant, waar u een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers.

- Aankomst in Siem Reap
- Ontmoeting met onze Nederlandse vertegenwoordiging
- Vrije middag
- Traditionele Apsara Dansshow met diner
- Eerste overnachting in Siem Reap

Dag 2 Siem Reap

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids de prachtige tempels van Angkor Wat bezichtigen. Angkor Wat was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. De ruïne is tussen de 9de en 13de eeuw gebouwd en slechts tientallen jaren geleden weer ontdekt. U bezoekt de bekendste tempels, zoals Angkor Thom, The South Gate en natuurlijk de bekendste: Angkor Wat. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex, kunt u veel kleinere, maar zeker niet minder mooie tempels bezoeken.

- Bezoek aan het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex
- Rit per traditionele tuktuk en een Engelssprekende gids
- Tweede overnachting in Siem Reap

Dag 3 Siem Reap

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de boeddhistische Khmer-heiligdommen verder ontdekken. Of kies voor een boottocht langs de rietkragen van het Tonle Sap meer, een vogelrijk natuurgebied. U vaart dan langs een Vietnamees vissersdorp. Ook kunt u door het gezellige centrum van Siem Reap slenteren op souvenirjacht, de oude markt afstruinen of u laten verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage.

- Vrije dag in Siem Reap
- Ruime keuze aan optionele excursies
- Derde overnachting in Siem Reap

Dag 4 Siem Reap - Stung Treng (ca. 255km)

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Rond het middaguur verlaat u Siem Reap en vertrekt u naar Stung Treng, waar u tegen de avond bij uw hotel aankomt.

- Transfer van Siem Reap naar Stung Treng
- Eerste overnachting in Stung Treng

Dag 5 Stung Treng

U begint vandaag met een bezoek aan de kleurrijke ochtendmarkt van Stung Treng. Hierna maakt u een schitterende tocht per mountainbike over enkele gravelwegen met uitzicht op de rivier. Deze route volgt de Mekong rivier en is een geweldige plek om ‘off road’ te fietsen en te genieten van het landschap. Koh Preah is een klein, afgelegen en pittoresk eiland in het hart van de Mekong; hier stopt u voor een picknick lunch. Na de lunch pakt u een kajak en vaart u de Mekong op. Direct vanaf het begin heeft u een goede kans om de dolfijnen bij het Tbong UCK Dolphin te zien. De kajaktocht eindigt bij Tbong Kla, waar een auto klaar staat om u terug te brengen naar Stung Treng.

- Bezoek aan de kleurrijke ochtendmarkt
- Heerlijke fietstocht langs de rivier
- Kajakken op de Mekong
- Dolfijnen spotten bij Tbong UCK Dolphin
- Tweede overnachting Stung Treng

Dag 6 Stung Treng - Ratanakiri

In de ochtend bezoekt u de oude site van ThalaBarivat, gelegen aan de overkant van de rivier, op ongeveer 4 kilometer van Stung Treng. Dit is de site van de Preah Ko tempel, een van de eerste tempels van het Khmer-rijk, gebouwd in de 7e & 8e eeuw door koning Jayavarman I. De naam betekent: 'Heilige Stier' en voor het complex zie je dan ook drie zittende stieren. Het complex bevat 6 bijzondere torens in totaal; elke toren heeft nog diverse prachtige details. Er zijn ook andere kleine, oude tempels in het gebied (bijv. de Prambuon Lveng Tempel, Srei Tempel en de Angkor Kmao Temple) maar helaas zijn deze door de tijd flink aangetast . Na de lunch wordt u naar Ban Lung gebracht waar u in de namiddag zult arriveren. Ban Lung is de hoofdstad van de provincie van Ratanakiri. Als u zin heeft kunt u nog een kijkje gaan nemen op de lokale markt van Ban Lung; een kleurrijk spektakel van verkopers en kraampjes met groenten en fruit, vlees, vis, kleding en huishoudelijke artikelen. Toeristen zijn er niet veel en u kunt in en rond Ban Lung veel aspecten van het echte Khmer leven aanschouwen. Heel bijzonder is het rode zandstof in de provincie Ratanakari, dat in de droge tijd alles bedekt.

- Bezoek aan diverse tempels in Stung Treng
- Eerste overnachting Ban Lung

Dag 7 Ratanakiri

Vandaag brengt u een bezoek aan het Voensai District. In Voensai stapt u in een traditionele houten boot en maakt u een mooie tocht over de rivier door de Jungle. Onderweg kunt u de prachtige natuur en de mensen die langs de rivier wonen bewonderen. U bezoekt traditionele dorpjes van de Lao stammen, etnische minderheden en een authentieke begraafplaats. Per boot gaat u weer terug naar Voensai, waar u zult lunchen. Hierna brengt de auto u naar Ban Lung voor een bezoek aan de Chaong Waterval die ongeveer 7 km ten westen van de stad ligt. Deze waterval is de grootste en mooiste rond Ban Lung, u kunt hier zelfs over een smal pad lopen achter de waterval. Een spannende ervaring! Tijdens het droge seizoen is het ook mogelijk om te zwemmen onder de waterval.

- Bezoek aan Voensai District
- Boottocht per traditionele houten boot door de jungle
- Bezoek aan Lao stammen en etnische minderheden
- Chaong Waterval met mogelijkheid tot zwemmen
- Tweede overnachting Ban Lung

Dag 8 Ratanakiri

In de ochtend eerst een bezoek aan de twee kleinere watervallen genaamd Katieng en Ka Chang. Ka Tieng is 10 meter hoog en middenin de jungle gelegen en Kan Chang is ongeveer 7 meter hoog en mondt uit in een groot zwembad. De volgende stop is een waterval van maar liefst 7 verdiepingen: de Bai Srok waterval. De meeste van de zeven niveaus van deze waterval hebben diepe zwembaden waarin u kunt zwemmen in het regenseizoen, terwijl slechts een paar diep genoeg zijn zodat u hier ook in het droge seizoen kunt zwemmen. De reis erheen gaat via een onverharde weg en duurt ongeveer 1 tot 2 uur. U zult genieten van een picknick lunch bij de waterval. Na de lunch brengt u een bezoek aan een traditioneel Gem Mine, waar u kunt zien hoe de lokale bevolking in een zeer smalle diepe schacht naar edelstenen zoekt. Het laatste bezoek van de dag is Yaklom, waar u later in de middag aankomt. Yaklom is een natuurlijk meer gevormd in een vulkanische krater. Neem de tijd en loop eens rond langs deze vulkaankrater, u kunt hier zwemmen of gewoon heerlijk ontspannen.

- Bezoek aan diverse prachtige watervallen
- Picknick lunch bij de waterval
- Derde overnachting Ban Lung

Dag 9 Ratanakiri - Kratie

Vandaag gaat u op weg naar Kratie. Onderweg maakt u een stop bij het O'Russey Kandal Community Based Ecotourism Site, gelegen in het hart van het noordoostelijke regenwoud in de provincie Stung Treng. Het bestaat o.a. uit een prachtige rivier, watervallen en natuurlijke zwembaden én een majestueus bos. Kortom: O'Russey Kandal biedt ontspanning voor iedereen. U heeft hier de gelegenheid om een verfrissende duik te nemen en te genieten van de lunch (lunchbox van het hotel). Na de lunch stapt u in een boot en gaat dolfijnen spotten in Kampi, dit is dé plek om de zeldzame Mekong dolfijn te bewonderen. De Kampi Dolhin Site werd in 1999 opgericht met als doel dat wetenschappelijke onderzoekers de dolfijnen kunnen bestuderen. Er leven hier inmiddels 20 dolfijnen. Tot slot bezoekt u Wat Sor Sor Mouy Roy, ook wel bekend als de 100 Pillar Pagoda. Het werd herbouwd in 1997 nadat het door het regime van Pol Pot in de jaren 1970 werd verwoest. Van de originele houten tempel uit de 16 de eeuw zijn slechts drie houten pilaren overgebleven. Aan het eind van de middag neemt u de ferry naar het autovrije eiland: Koh Trong. U wordt door een motorfiets-taxi naar het hotel gebracht.

- Picknicklunch bij O Russey Kandal community
- Dolfijnen spotten bij Kampi
- Bezoek aan de Wat Sor Sor Mouy Roy
- Overnachting op het tropische eiland Koh Trong

Dag 10 Kratie - Phnom Penh (ca. 399km)

Na het ontbijt gaat u Kho Trong per fiets verkennen; onderweg maakt u kennis met de lokale bevolking en bewonderd de Wat Ty Pram Pagoda. Na de fietstocht keert u per ferry terug naar Kratie voor een welverdiende lunch. Vervolgens reist u verder naar Phnom Penh. Onderweg stopt u o.a. bij een lokale markt in een lokaal dorpje en bij de Wat Hanchey welke een prachtig uitzicht over de Mekong Rivier biedt. Aan het einde van de middag arriveert u in de Phnom Penh.

- Transfer van Kratie naar Phnom Penh
- Geniet van alle lokale indrukken onderweg
- Eerste overnachting in Phnom Penh

Dag 11 en 12 Phnom Penh

Met een tuktuk maakt u op dag 12 een bijzondere stadsexcursie. U bezoekt o.a. het Koninklijk Paleis, de Silver Pagoda met haar geheel verzilverde vloer en uiteraard mag de belangrijkste tempel van deze stad niet ontbreken: Wat Phnom. De recente geschiedenis van het land wordt getoond in het Tuol Sleng Museum; het was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens rijden we door naar de buiten de stad gelegen Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. Uiteindelijk werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers zelf hadden gegraven. De volgende dag heeft u tijd om op eigen gelegenheid naar de Russische markt te gaan, in deze gezellige wirwar van gangetjes en kraampjes bent u aan het goede adres voor souvenirs of andere koopjes.

- Stadstour Phnom Penh per traditionele tuk-tuk
- Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis
- Vrije dag in Phnom Penh
- Tweede en derde overnachting in Phnom Penh

Dag 13 Phnom Penh - Takeo - Kampot

Na het ontbijt verlaat u de stad en gaat naar het Tonle Bati meer, gelegen tussen Phnom Penh en Takeo. Hier bezoekt u de Ta Phrom Tempel uit de 12de eeuw. Vervolgens gaat u naar Phnom Chisor, hier heeft Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw een tempel op de top van de berg gebouwd. Deze bergtop (380m) kan bereikt worden door de 408 treden tellende trappen te beklimmen, wat beloond wordt met een prachtig uitzicht over de rijstvelden. Aangekomen in Takeo gaat u per boot naar naar Phnom Da. De boottocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en men treft er opgravingen aan uit verschillende tijdperken. Phnom Da is een heuvel waarop een brokstuk en een zandstenen toren staat uit de 11de eeuw.

- Tonle Bati Meer
- Bezoek de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw
- Phnom Chisor, met prachtig uitzicht over de rijstvelden
- Eerste overnachting Kampot

Dag 14 Kampot

Vandaag brengt u per tuktuk een bezoek aan de zoutvelden, Phnom Chhnouk (grot met Angkor-era tempel) en peper plantages. U rijdt door een charmante omgeving met prachtige uitzichten. Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar u heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten (de lunch is niet inbegrepen).

- Per tuktuk naar de zoutvelden en Phnom Chhnouk
- Route via prachtige vergezichten en peperplantages
- Lunch in Kep
- Tweede overnachting in Kampot

Dag 15 Kampot - Sihanoukville

Niet iedereen weet dat Cambodja ook een heel gezellige strandbestemming heeft: Sihanoukville. Dit kleine badplaatsje heeft zijn authentieke charme weten te behouden en is (gelukkig) nog niet door het massatoerisme ontdekt. We rijden per taxi naar uw hotel (met heerlijk zwembad), dat zich op loopafstand van het strand bevindt. Hier kunt u de aankomende dagen genieten van de brede witte stranden en de vele eettentjes met vers gevangen vis. Ook kunt u gaan snorkelen of duiken.

- Prachtige boottocht over de Kampong Bye Rivier
- Transfer naar Sihanoukville
- Eerste overnachting in Sihanoukville

Dag 16 Sihanoukville

Een heerlijke dag om te genieten van het strandleven van Cambodja!

- Heerlijke stranddag
- Tweede overnachting in Sihanoukville

Dag 17 Vertrek Sihanoukville

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. Einde van een fantastische rondreis!

- Vertrek Sihanoukville
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam