17 dagen Avontuurlijk Cambodja

Tijdens deze afwisselend rondreis door het prachtige Cambodja worden vanzelfsprekend de bekende hoogtepunten als Angkor Wat en Phnom Penh niet overgeslagen, maar u gaat ook het onbekende Cambodja ontdekken. Dit doet u per auto, maar ook per boot en fiets!

Uw reis begint bij het adembenemende tempelcomplex van Angkor Wat, vervolgens reist u via Kamong cham en Kratie naar Koh Trong waar u een schitterende fietstocht gaat maken. In Ratanakiri maakt u een boottocht door de jungle en bgezoekt u een prachtige waterval. Een hoogtepunt is uw tocht naar de zoetwaterdolfijnen bij Stung Treng en uw kennismaking met de recente geschiedenis van de Khmer Rouge in Phnom Penh zal indruk maken. U sluit uw reis af met een bezoek aan Kampot en de heerlijke stranden van Sihanoukville.

U logeert tijdens de rondreis in uitstekende hotels en guesthouses en kunt altijd terugvallen op onze Nederlandssprekende vertegenwoordiging.

Een rondreis waarbij u van het geijkte pad afwijkt en eindigt in het kleine en charmante badplaatsje Sihanoukville.

Dag 1 Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur al op u te wachten om u naar onze Nederlandse vertegenwoordiger te brengen. Hij zal u verwelkomen, alle vouchers, tickets en andere papieren aan u overhandigen en u wegwijs maken in de Cambodjaanse gewoontes. ’s Avonds hebben we een diner voor u geboekt in het Koulen II Restaurant, waar u een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers.

Dag 2 Siem Reap

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids de prachtige tempels van Angkor Wat bezichtigen. Angkor Wat was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. De ruïne is tussen de 9de en 13de eeuw gebouwd en slechts tientallen jaren geleden weer ontdekt. U bezoekt er de bekendste tempels, zoals Angkor Thom, The South Gate en natuurlijk de bekendste: Angkor Wat. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex, kunt u veel kleinere, maar zeker niet minder mooie tempels bezoeken.

Dag 3 Siem Reap

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de boeddhistische Khmer-heiligdommen verder ontdekken. Of kies voor een boottocht langs de rietkragen van het Tonle Sap meer, een vogelrijk natuurgebied. U vaart dan langs een Vietnamees vissersdorp. Ook kunt u door het gezellige centrum van Siem Reap slenteren op souvenirjacht, de oude markt afstruinen of u laten verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage.

Dag 4 Siem Reap - Kampong Cham - Kratie (ca. 255km)

In de morgen vertrekt u richting Kampong Cham. Onderweg bezoekt u Phnom Pros en Phnom Srei (de mannen berg en vrouwen berg). Op de bergtoppen staat een tempel en u kunt genieten van het fraaie uitzicht. Vervolgens bezoeken we Wat Hanchey. Dit is een pagoda daterend uit de 8ste eeuw op een heuveltop. Wat Hanchey was een belangrijk religieus centrum in de Chenla periode. Vanaf deze heuvel heeft u een van de beste uitzichten over de Mekong rivier in Cambodja. De reis gaat verder naar Kratie waar u zult overnachten.

Dag 5 Kratie - Ratanakiri

Na het ontbijt stapt u op de ferry naar het eiland Koh Trong. Dit eiland ligt middenin de Mekong rivier. Hier kunt u op een relaxte manier kennismaken met het Cambodjaanse plattelandsleven. Dit doet u per fiets, die wordt gehuurd van de lokale bevolking. Op die manier steunt u ook het op toerisme gebaseerde project voor de lokale bevolking. Een lokale gids leidt u over smalle paadjes, langs mooie traditionele houten Khmer huizen en pagodes. Het is een mooie rustige fietstocht van ongeveer 9 kilometer. Hierna zult u op een boot stappen voor het spotten van dolfijnen in Kampi. Dit is dé beste plek in Cambodja om de zeldzame Mekong dolfijn te zien. De plek in Kampi is de meest bewoonde plek van deze dolfijnen in de Mekong rivier. Hier leven nog ongeveer 20 dolfijnen. Kampi Dolphin Site werd opgericht in 1999 voor de wetenschappelijke onderzoekers zodat zij de Dolfijnen kunnen bestuderen. Na de Dolphin tour bezoekt u Wat Sor Sor Mouy Roy ook wel 100 Pillar Pagoda. Het werd herbouwd in 1997 nadat het door het regime van Pol Pot in de jaren 1970 werd verwoest. Drie houten pilaren zijn overgebleven van de originele houten tempel dat werd gebouwd in de 16e eeuw. Vervolgens vervolgt u uw tocht naar Ratanakiri, in het noordoosten van Cambodja. In de loop van de middag zult u aankomen in Ban Lung, de hoofdstad van de provincie van Ratanakiri. Als u zin heeft kunt u nog een kijkje gaan nemen op de lokale markt van Banlung, een kleurrijk spektakel van verkopers en kraampjes met groenten en fruit, vlees, vis, kleding en huishoudelijke artikelen. Toeristen zijn er niet veel en u kunt in en rond Ban Lung veel aspecten van het echte Khmer leven aanschouwen. Heel bijzonder is het rode zandstof in de provincie Ratanakari, dat in de droge tijd alles bedekt.

- Bezoek aan het eiland Koh Trong
- Heerlijke fietstocht over het eiland en langs lokale leven
- Boottocht bij Kampi
- Dolfijnen spotten bij de Kampi Dolphin Site
- Bezoek aan de kleurrijke lokale markt van Banlung
- Eerste overnachting Ratanakari

Dag 6 Ratanakiri

Vandaag brengt u een bezoek aan het Voensai District. In Voensai stapt u in een traditionele houten boot en maakt u een mooie tocht over de rivier door de Jungle. Onderweg kunt u de prachtige natuur en de mensen die langs de rivier wonen bewonderen. U bezoekt traditionele dorpjes van de Lao stammen, etnische minderheden en een authentieke begraafplaats. Per boot gaat u weer terug naar Voensai, waar u zult lunchen. Hierna brengt de auto u naar Banlung voor een bezoek aan de Chaong Waterval die ongeveer 7 km ten westen van de stad ligt. Deze waterval is de grootste en mooiste rond Banlung, u kunt hier zelfs over een smal pad lopen achter de waterval. Een spannende ervaring! Tijdens het droge seizoen is het ook mogelijk om te zwemmen onder de waterval.

- Bezoek aan Voensai District
- Boottocht per traditionele houten boot door de jungle
- Bezoek aan Lao stammen en etnische minderheden
- Chaong Waterval met mogelijkheid tot zwemmen
- Tweede overnachting Ratanakiri

Dag 7 Ratanakiri

In de ochtend eerst een bezoek aan de twee kleinere watervallen genaamd Katieng en Ka Chang. Kan Chang is ongeveer 7 meter hoog. Het mondt uit in een groot zwembad. Ka Tieng is 10 meter hoog, en middenin de jungle gelegen. De volgende stop is het prachtige verborgen 7 staps Bai Srok waterval. De meeste van de zeven niveaus van deze waterval hebben diepe zwembaden waarin u kunt zwemmen in het regenseizoen, terwijl slechts een paar diep genoeg zijn zodat u hier ook in het droge seizoen kunt zwemmen. De reis er duurt ongeveer 1 tot 2 uur, over een onverharde weg. U zult genieten van een picknick lunch bij de waterval. Na de lunch brengt u een bezoek aan een traditioneel Gem Mine, waar u kunt zien hoe de lokale bevolking in een zeer smalle diepe schacht naar edelstenen zoekt. Het laatste bezoek van de dag is Yaklom, waar u aankomt rond de tweede helft van de middag. Yaklom is een natuurlijk meer gevormd in een vulkanische krater. Neem de tijd, en loop eens rond langs deze vulkaankrater, u kunt hier zwemmen of gewoon heerlijk ontspannen.

- Bezoek aan diverse prachtige watervallen
- Picknick lunch bij de waterval
- Derde overnachting Ratanakiri

Dag 8 Ratankiri - Stung Treng

De ochtend kunt u op uw gemak het stadje Banlung verkennen. Pas na de lunch rijdt u naar Stung Treng, waar u de oude tempels van ThalaBarivat zult bezoeken. Aan de overkant van de rivier, ongeveer 4 kilometer van Stung Treng ligt de Preah Ko tempel, gebouwd in de 7e en 8e eeuw door koning Jayavarman I. Er zijn ook andere kleine, oude tempels in het gebied, maar helaas zijn deze door de tijd flink aangetast zoals de Prambuon Lveng Tempel, Srei Tempel en de Angkor Kmao Temple. Aankomst in het hotel aan het eind van de middag.

- Heerlijke vrije ochtend
- Bezoek aan diverse tempels in Stung Treng
- Eerste overnachting Stung Treng

Dag 9 Stung Treng

Omdat het hotel geen ontbijt serveert wordt u door uw chauffeur naar een lokaal restaurant gebracht voor het ontbijt. Vervolgens stapt u op de fiets om een mooie tocht te maken langs de Sekong rivier. Onderweg bezoekt u Mekong Blue, waar het Stung Treng Women's Development Center is. Hier worden arme vrouwen en kinderen te geholpen om te overleven middels educatie. U steekt de Sekong brug over en fietst langs een lokale school, Koh Khan Din en de Mekong Rivier. U komt vervolgens aan in K Village voor de lunch (ongeveer 2 uur fietsen). Na de lunch starten we de kajak tocht van het K dorp door de overstroomde bossen. Dit zijn de Ramsar Wetlands waar een grote verscheidenheid aan vogels te zien is. We stoppen bij een van de vele zandstranden om te zwemmen alvorens verder te fietsen naar de Mekong Bird Lodge. We vertrekken weer per fiets uit de Mekong Bird Lodge en bezoeken de Lao dorpelingen die Krolan (Sticky Rice) maken. U ziet hoe de dorpelingen deze zeer populaire snack koken gemaakt van rijst, kokos, melk en soja in een bamboe verpakking. We keren terug naar de hoofdweg en genieten van de zonsondergang op Sekong brug voordat u nog één stopt maakt om te zien hoe noedels met de hand gemaakt worden. Een oude traditie in deze regio.

- Ontbijt in een lokaal restaurant
- Fietstocht langs de Sekong rivier
- Bezoek aan het Stung Treng Women's Development Center
- Kayak tocht door de Ramsar Wetlands
- Bezoek aan Lao dorpelingen die Krolan (Sticky Rice) maken
- Terugkomst in hotel in Stung Treng

Dag 10 Stung Treng - Phnom Penh (ca. 399km)

Vandaag reist u naar Phnom Penh, onderweg zult u genieten van het afwisselende landschap dat aan u voorbij trekt.

- Transfer van Stung Treng naar Phnom Penh
- Geniet van alle lokale indrukken langs de route
- Eerste overnachting in Phnom Penh

Dag 11 en 12 Phnom Penh

Met een tuktuk maakt u op dag 12 een bijzondere stadsexcursie. U brengt o.a. een bezoek aan het Koninklijk Paleis, op het terrein van dit ‘Royal Palace’ bevindt zich ook de ‘Silver Pagoda’, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer, aansluitend brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. In het Tuol Sleng Museum neemt u kennis van de recente geschiedenis van het land; het was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens rijden we door naar de buiten de stad gelegen Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier toentertijd bruut met knuppels vermoord. Daarna werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. De volgende dag heeft u tijd om op eigen gelegenheid naar de Russische markt te gaan, in deze gezellige wirwar van gangetjes en kraampjes bent u aan het goede adres voor souvenirs of andere koopjes.

- Stadstour Phnom Penh per traditionele tuk-tuk
- Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis
- Vrije dag in Phnom Penh
- Tweede en derde overnachting in Phnom Penh

Dag 13 Phnom Penh - Takeo - Kampot

Na het ontbijt verlaat u de stad en gaat u naar het Tonle Bati meer, gelegen tussen Phnom Penh en Takeo. Hier bezoekt u de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw. Vervolgens gaat u naar Phnom Chisor, deze heuvel herbergt een oude ruïne-tempel. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. De tempel werd gebouwd op de top van de 380 meter hoge heuvel door Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw. U kunt de berg beklimmen via de trap met 408 treden aan de zuidzijde. Aangekomen in Takeo gaat u per boot naar naar Phnom Da. De boot tocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het locale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en men treft er opgravingen aan uit verschillende tijdperken. Phnom Da is een heuvel waarop een brokstuk en een zandstenen toren staat uit de 11de eeuw.

- Tonle Bati Meer
- Bezoek de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw
- Phnom Chisor, met prachtig uitzicht op de rijstvelden
- Eerste overnachting Kampot

Dag 14 Kampot

Vandaag brengt u per tuktuk een bezoek aan de zoutvelden, Phnom Chhnouk (grot met Angkor-era tempel) en peper plantages. U rijdt door een charmante omgeving met prachtige uitzichten. Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar u heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten (de lunch is niet inbegrepen).

- Per tuktuk naar de zoutvelden en Phnom Chhnouk
- Route via prachtige vergezichten en peperplantages
- Lunch in Kep
- Tweede overnachting in Kampot

Dag 15 Kampot - Sihanoukville

Niet iedereen weet dat Cambodja ook een heel gezellige strandbestemming heeft: Sihanoukville. Dit kleine badplaatsje heeft zijn authentieke charme weten te behouden en is (gelukkig) nog niet door het massatoerisme ontdekt. We rijden per taxi naar uw hotel (met heerlijk zwembad), dat zich op loopafstand van het strand bevindt. Hier kunt u de aankomende dagen genieten van de brede witte stranden en de vele eettentjes met vers gevangen vis. Ook kunt u gaan snorkelen of duiken.

- Prachtige boottocht over de Kampong Bye Rivier
- Transfer naar Sihanoukville
- Eerste overnachting in Sihanoukville

Dag 16 Sihanoukville

Een heerlijke dag om te genieten van het strandleven van Cambodja!

- Heerlijke stranddag
- Tweede overnachting in Sihanoukville

Dag 17 Sihanoukville - Phnom Pehn

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Phnom Penh. Einde van een indrukwekkende vakantie!

- Vertrek Sihanoukville
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam