in_al_delhi.jpg

13 dagen Tijgers & Cultuur

Dit unieke reisgedeelte laat u naast de prachtige cultuur ook een ander India zien. Zo gaat u op zoek naar de Indiase tijger in de mooiste wildparken van India.

Vanuit Delhi bezoekt u Jaipur, de Roze Stad, met het Paleis van de Winden en het Amber Fort. Hierna verblijft u in het Ranthambhore Nationaal Park, met zijn massieve fort en talrijke wild- en vogelsoorten en met name tijgers! U gaat op safari, dé manier om het majestueuze roofdier te spotten. In Bharatpur bezoekt u per riksja het reservaat Keoladeo Ghana, dat op de Werelderfgoedlijst staat en ruim 400 soorten watervogels huisvest.

Vervolgens voert de reis u naar Agra, waar u uiteraard de magnifieke Taj Mahal maar ook het overweldigende Agra Fort kunt bewonderen. In Khajuraho ziet u de mysterieuze, lang onontdekt gebleven tempelcomplexen, waarna u weer op zoek gaat naar tijgers en ander wild: tijdens diverse safari’s in het Bandhavgarh en het Kanha Nationaal Park verkent u de prachtige, onaangetaste gebieden.

Dag 1 Delhi

Aankomst op de luchthaven van Delhi, de hoofdstad van India, waar u wordt verwelkomd door onze vertegenwoordiger, die u tevens naar uw hotel zal brengen.

Dag 2 Delhi

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Oud en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Zo bezoekt u onder andere de India Poort, het Rode Fort en Rajghat (de oever waar Mahatma Ghandi is gecremeerd). Vervolgens bezoekt u het parlementsgebouw en de 72,5 meter hoge Qutab Minar met de moskee. We sluiten de dag af met een bezoek aan Chandni Chowk, de bruisende markt met vele kleuren, geuren en geluiden. Overnachting in Delhi.

Dag 3 Delhi – Jaipur (258 km)

Na het ontbijt verlaat u de stad om naar Jaipur te gaan. Hier komt u voor de lunch aan in uw hotel. Na de lunch maken we een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis van de Winden, met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

Dag 4 Jaipur – Ranthambhore Nationaal Park (151 km)

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Met een jeep klimt u tegen de steile rotsen op, die het fort in vroegere jaren beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. ’s Middags rijdt u naar het 420 vierkante kilometer grote Ranthambore Nationaal Park, dat vroeger het jachtterrein was van de Maharadja van Jaipur. Tegenwoordig staat het onder bescherming van Project Tiger. Het gebied wordt gedomineerd door het massieve Ranthambhore Fort. In het park vindt u een grote verscheidenheid aan wild en vogels en het wordt als de beste plek in India beschouwd om een glimp van de zeldzame tijger op te vangen. U dineert en overnacht in de lodge in het park.

Dag 5 Ranthambhore Nationaal Park

Na het ontbijt maakt u een safari door het park. De ideale manier om tijgers te zien. Dit majestueuze roofdier kan hier beschermd rondlopen, zodat u hem soms van heel dichtbij kunt bewonderen. Uiteraard is er nog veel meer wild te vinden, zoals blauwe stieren, apen, wilde zwijnen, beren, hyena’s, pythons en luipaarden. In het meer in het park leven tevens veel krokodillen en vogels. Een prachtige dag, te midden van de wilde natuur, want ook 's avonds maakt u een safari door het park. Diner en overnachting in uw lodge.

Dag 6 Ranthambhore – Bharatpur – Agra (303 km)

Na het ontbijt verlaat u het park om naar Agra te rijden. Onderweg bezoekt u Keoladeo Ghana Nationaal Park in Bharatpur, een vogelreservaat dat op de Werelderfgoedlijst staat. In een fietsriksja rijdt u door het park en ziet u de ruim 400 verschillende watervogels. Als de tijd het toelaat, brengt u ook een bezoek aan het ‘Pompei’ van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad en nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. Nadat de Maharadja deze stad liet bouwen, omdat hij dacht dat het geluk zou brengen, bleek in dit gebied het water zeer schaars te zijn. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Overnachting in Agra.

Dag 7 Agra – Taj Mahal

Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd. Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. ’s Middags vrij om te genieten van het zwembad in uw hotel.

Dag 8 Agra – Orcha - Khajuraho (435 km)

Vandaag reist u gedeeltelijk per trein door India. We brengen u naar het station, waarna u in ongeveer drie uur dwars door het prachtige landschap van India naar Jhansi rijdt. Hier staat de chauffeur u op te wachten om u vervolgens naar Orchha te brengen. Vanaf hier vervolgt u uw weg naar Khajuraho, waar u de erotische tempels zal bezoeken en overnacht. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren De meest populaire verklaring is dat de Chandela’s volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit, dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was.

Dag 9 Khajuraho – Bandhavgarh (220 km)

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Bandhavgarh Nationaal Park. Alhoewel dit een kleiner park is, valt er genoeg te beleven. Het park heeft de hoogste tijgerdichtheid in India en wordt ook wel Witte Tijger Park genoemd. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 10 Bandhavgarh

Ter bescherming van het park mogen er slechts twee tochten per dag georganiseerd worden. Daarom hebben we alvast een plaats voor u geboekt bij beide tours. ’s Middags krijgt u de kans om tijgers te spotten. ’s Avonds keert u terug naar het park voor een jungle safari. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 11 en 12 Bandhavgarh – Kanha Nationaal Park (200 km)

Na het ontbijt rijdt u door naar het Kanha Nationaal park, één van de bekendste tijgerreservaten ter wereld. U komt hier aan voor een late lunch. Het park is 1945 vierkante kilometer groot en is een prachtig onaangetast gebied. De heuveltoppen bereiken hoogtes van 450 tot 900 meter en de Surpan Rivier kronkelt door de centrale vlaktes van Kanha. Naast de tijger vindt u hier ook klein wild, herten, luipaarden, beren, pythons en ruim 300 verschillende vogelsoorten. Dit park werd wereldberoemd doordat Ruyard Kipling het als voorbeeld gebruikte voor de Disney klassieker Jungle Book. De komende twee nachten verblijft u nabij dit indrukwekkende park. Morgenochtend en -middag maakt u een safari’s, op zoek naar tijgers en ander wild.

Dag 13 Kanha Nationaal Park – Delhi

In de ochtend verlaat u het park en wordt u naar de luchthaven van Jabalpur gebracht. Vanaf hier vliegt u door naar Delhi, waar de chauffeur op u staat te wachten om u naar uw dagkamer in Delhi te brengen. Einde van een vakantie vol onvergetelijke herinneringen.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam