12 dagen Beste van Tanzania

Een indrukwekkende privé safari naar de beroemdste parken van Tanzania, maar waarbij u ook enkele leuke actieve excursies maakt en in aanraking komt met de verschillende stammen die in Tanzania leven. Uiteraard verblijft u in luxe lodges of Tented Camps en zijn alle entreegelden inclusief.

Samen met uw privé chauffeur/ranger brengt u een bezoek aan de meest beroemde parken van Tanzania, zoals; Lake Manyara, Serengeti Nationaal Park, Tarangire Nationaal Park en uiteraard de wereldberoemde Ngorongoro krates. Maar tijdens deze safari laten we u ook het minder bekende Lake Eyasi zien, waar u oog in oog komt te staan met de Hadzabe stam, bezoeken we bij Arusha een klein dorpje en logeert u op een koffieplantage.

Na deze prachtige safaridagen kunt u eventueel nog doorvliegen naar het exotische eiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania. Hier bieden wij verschillende heerlijke resorts aan, waar u kunt genieten van zon, zee en strand.

Dag 1 Arusha

Aankomst op de luchthaven van Arusha, waar onze vertegenwoordiging al op u staat te wachten en een transfer naar uw hotel naar uw hotel net buiten Arusha, waar u de aankomende 2 nachten zult verblijven. Het hotel is rustig gelegen en een uitstekend startpunt voor uw safari de volgende dag. Wij adviseren u tijdig te gaan slapen, want morgen gaan we al vroeg op safari.

Dag 2 Arusha Nationaal Park

Vandaag maakt u een volle dagexcursie naar het Arusha Nationaal Park. Hier gaan we kanovaren op Lake Momella, bezoeken we enkele kleine lokale dorpjes en hebben we alle tijd om te genieten van een picknick lunch in het park. Een bijzondere dag warbij u uw eerste safari-ervaringen van de reis gaat opdoen en waarbij we u kennis laten maken met het land en zijn cultuur.

Dag 3 Arusha NP - Lake Manyara

Vandaag verlaten we de stad om richting de prachtige natuurparken van Tanzania te rijden. In de loop van de middag komen we aan in uw Tented lodge, welke precies tussen Manyara Nationaal Park en Tarangire Nationaal Park ligt. In deze bijzondere lodge logeert u de aankomende 2 nachten in luxe safari-tenten. Na de lunch rijdt u richting het Manyara Nationaal Park om uw eerste gamedrive te maken in dit bijzondere park. Lake Manyara National Park was volgens Ernest Hemingway een van de mooiste parken die hij in Afrika aanschouwd had. Het park is weliswaar niet groot, maar van ongekende schoonheid. Het park wordt aangemerkt als één van de mooiste en interessantste parken van het land met een groot aantal wilde dieren. Tevens staat het park bekend om de grote populatie leeuwen, die u vaak in de bomen ziet hangen.

Dag 4 Lake Manyara

Vandaag een heerlijke relaxte dag waarbij er leuke excursies op het programma staan, want Tanzania heeft meer te bieden dan safari alleen. Zo maakt u een uitstapje naar een Cultural Village en kunt u optioneel een leuke fietstocht in de omgeving maken; uiteraard onder begeleiding. ’s Middags heeft u alle tijd om te genieten van het zwembad in uw Tented Camp.

Dag 5 en 6 Lake Manyara – Serengeti Nationaal Park

Vandaag reizen we door richting het beroemde Serengeti Nationaal Park, waar u de aankomende 2 nachten in het park zult verblijven. Het Serengeti National Park is één van de mooiste parken ter wereld. Niet alleen vanwege de enorme variatie aan wild, maar ook om het spectaculaire landschap en de weidse horizon. De populatie leeuwen is enorm en bijzondere diersoorten zoals de gestreepte hyena, diverse jakhalssoorten en aardwolven komen hier veelvuldig voor. U maakt hier op dag 4 ’s middags een gamedrive en de volgende dag zowel in de ochtend als in de middag een gamedrive. U heeft dus alle tijd om op uw gemak dit park te ontdekken en veel wilde dieren te zien.

Dag 7 Serengeti NP – Lake Eyasi

Vanuit de Serengeti rijden we vandaag richting Lake Eyasi. Dit prachtige meer ligt aan de voet van een steil deel van de Rift Valley, net ten zuiden van de Ngorongoro Krater. Veel toeristen slaan dit gebied over, want een groot gemis is. Want naast een bezoek aan het prachtige meer, is een bezoek aan de Hadzabe stam een absolute aanrader. De Hadzabe is een snel verdwijnende stam van jagers, die wonen in het bos langs de oevers van het meer. We logeren vanavond in een eenvoudige lodge op een fantastische locatie, aan het meer.

Dag 8 Lake Eyasi – Karatu

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Hadzabe stam. De Hadzabe jagen nog steeds met pijl en boog en zullen u graag laten zien hoe behendig ze hierin zijn. Na deze bijzondere ontmoeting rijd u verder richting Karatu. Dit kleine dorpje ligt net buiten de grens van het Ngorngoro Nationaal park en staat vooral bekend om de vele prachtige koffieplantages. U logeert hier dan ook de volgende 2 dagen op een luxe Farm House. ’s Middags maakt u samen met een Masai een leuke wandeling over de boerderij en de prachtige plantages die hierbij horen. U krijgt alle informatie over de werkzaamheden op de plantage en de prachtige omgeving. ’s Avonds diner en overnachting in deze leuke accommodatie.

Dag 9 Ngorongoro Nationaal Park & Krater

Na het ontbijt rijdt u de Ngorongoro Crater in voor 'gameviewing'. U daalt af naar de vlakke kraterbodem, die een doorsnede van ongeveer 18 kilometer heeft. De steile kraterrand is op het hoogste punt zo'n 600 meter. Eenmaal op de bodem, overkomt u een gevoel van verwondering. Dit aardse paradijs herbergt zo'n 30.000 dieren en wordt ook wel de Ark van Noach genoemd. Met enig geluk treft u een zwarte neushoorn, een dier dat met uitsterven bedreigd wordt. Een spectaculaire dag!

Dag 10 Ngorongoro NP – Tarangire Nationaal Park

Na dit hoogtepunt van uw reis vervolgt u uw weg richting het Tarangire Nationaal Park, waarbij we eerst een bezoek brengen aan het dorpje Mto wa Mbu, waar u een uitgebreide rondleiding krijgt. Zo ziet u de dorpskern, het schooltje en krijgt een goed inzicht hoe de mensen op het platteland wonen en leven. Vervolgens reizen we door naar Tarangire Nationaal Park, waar u laat in de middag aankomt. De aankomende 2 nachten verblijft u hier in een Tented Camp.

Dag 11 Tarangire Nationaal Park

Vandaag een volle dag safari in het Tarangire Nationaal Park. Het park is heeft een totale andere uitstraling dan de eerder bezochte wildparken. In de droge tijd kunnen grote kudden olifanten de zanderige rivierbedding omwoelen op zoek naar water. Het gebied rond de rivier is dan een verzamelplaats voor allerlei soorten dieren. Het is een van de weinige plaatsen waar de gerenuk (giraffe-antiloop) en elandantiloop zich ophouden. Het landschap van Tarangire is indrukwekkend vanwege de hoeveelheid enorme baobab's.

Dag 12 Tarangire NP – Arusha

Na het ontbijt verlaten we onze lodge om richting Arusha te rijden. Tegen lunchtijd komt u aan in de stad, waar wij nog een lunch voor u hebben georganiseerd alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Einde van een prachtige en indrukwekkende safari!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam