10 dagen Avontuurlijk Oman

Een unieke en avontuurlijke privérondreis langs hoogtepunten en ongekende, maar bijzondere plekken in Oman. Tijdens uw reis verblijft u in uitstekende middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt.

Oman heeft veel te bieden en is een bestemming waar u iedere dag weer verrast wordt door de schoonheid en diversiteit aan landschap. Vanuit Muscat rijdt u richting de Grand Canyon, waar u kunt genieten van een schitterende omgeving. Via kleine bergdorpjes, de schitterende Wahibi Sands, de schildpadden bij Ras Al Jinz, de oudste stad van Oman, de haven van Sur en nog vele andere bezienswaardigheden als Nizwa en uiteraard de mooie, groene wadi’s rijdt u uiteindelijk terug via Muscat naar Mussanah voor een paar heerlijke dagen strand.

Een prachtige reis met vele hoogtepunten.

Dag 1 Aankomst Muscat

Vandaag komt u aan in de hoofdstad van Oman, Muscat. Na aankomst op de luchthaven van Muscat, wordt u verwelkomd door een chauffeur die u naar uw hotel in Muscat brengt.

Dag 2 Muscat (ca. 50 km)

In de loop van de dag wordt uw 4WD afgeleverd, waarna u een kunt stadstour maken. Deze start bij de Grand Mosque, aan de rand van de stad. Deze prachtige moskee is zeker een bezoekje waard. Vervolgens rijdt u naar het paleis en het oude fort, gebouwd door de Portugezen. Aan het einde van de middag bezoekt u de oude Zouk aan de haven. Wandel door de kleine straatjes en geniet van het dagelijkse leven. Overnachting in Muscat.

Dag 3 Muscat – Jebel Shams (ca. 270 km)

Vanuit Muscat rijdt u door het schitterende landschap richting Jebel Shams, gelegen in de Grand Canyon van Oman. Hier bevindt zich tevens het hoogste punt van Oman (3075 meter). Het bijzondere is niet de berg zelf maar de spectaculaire superdiepe kliffen. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Diner en overnachting in het Jebel Shams Resort.

Dag 4 Jebel Shams – Al Hamra – Bahla – Nizwa (ca. 106 km)

Na een mooi zonsopgang en een lekker ontbijt rijdt u vandaag verder naar Nizwa. U rijdt door het ruige landschap naar Al Hamra. Dit kleine dorpje is tegen de hoge rosten aangebouwd en bestaat nog steeds uit lemen huisjes. U zult het idee hebben dat u terug in de tijd gaat en genieten van het schitterende landschap en bijzonder vriendelijke bevolking. Vervolgens rijdt u langs in het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen. In de namiddag komt u aan in uw hotel in Nizwa.

Dag 5 Nizwa – Jebel al Akhdhar (ca. 52 km)

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het mooie fort van Nizwa en een wandeling door de Zouk maken. De Zouk van Nizwa is de grootste in de regio en er is dan ook van alles te zien en kopen. Op vrijdag wordt hier de beroemde grote, authentieke dierenmarkt gehouden, dus als u het zo kan plannen! Vervolgens heeft u alle tijd om het Jabrin Castle te bezoeken, één van de mooiste kastelen van de regio en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen. Vervolgens gaat u naar het bananendorp Birkat al Mauz, waar u de oude lemen huizen en de bananenplantages kunt bekijken en van waaruit u uw weg vervolgt naar Jebel Akhdar. Deze bergketen is bekend vanwege de terraslandbouw, waar voornamelijk rozen geteeld worden. In ongeveer 3 kwartier rijdt u naar boven en kunt in Jebel Akhdhar hotel de lunch gebruiken. Vandaaruit bezoekt u de bergdorpen en de wadi. Overnachting in Jebel al Akhdhar Hotel.

Dag 6 Jebel Al Akhdhar – Izki – Ibra - Wahibi Sands (ca. 258 km)

Via kleine dorpjes en plaatsen als Izki, de oudste ommuurde stad van Oman gelegen op een klif, Ibra, de op één na grootste stad van Oman en een prachtig landschap komt u in de middag aan bij de toegangspoort van de Wahibi Sands. Hier laat u de lucht uit uw banden en zweeft u over het zand richting het luxe tentenkamp. Aangekomen bij het tentencamp kunt u genieten van de prachtige zonsondergang en misschien gaat u wel een prachtige tocht op de rug van een kameel maken. Diner en overnachting in de woestijn.

Dag 7 Wahibi Sands – Wadi Bani Khalid – Ras Al Hadd (ca. 304 km)

Na het ontbijt verlaten we de woestijn en rijden we richting de kust. Onderweg brengt u een bezoek aan een van de mooiste Wadi’s van het land, Wadi Bani Khalid. Hierna rijdt u door naar Sur, waar u de oude vissershaven kunt bezoeken en u kunt zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Op 70 kilometer van Sur ligt Ras Al Jinz, waar ook het Nationale Park van Ras Al Jinz zich bevindt. Hier kunt u vanavond vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen. Een geweldige ervaring!

Dag 8 Ras Al Hadd – Wadi Tiwi – Muscat – Mussanah (ca. 450 km)

Via de prachtige kustroute – met veel onverharde stukken – rijdt u richting Wadi Tiwi. Een prachtige Wadi en een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken, waarbij u aan het einde een duik kunt nemen in een van de waterpools. U vervolgt deze spectaculaire weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee. Op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach maakt u een stop, zodat u even een lekkere duik in zee kan nemen. Einde van de middag komt u aan in het Millenium Resort in Mussanah.

Dag 9 Mussanah

Een heerlijke dag om te genieten aan het strand of aan het zwembad van het fijne Millenium Resort.

Dag 10 Mussanah - Muscat

Vandaag wordt u opgehaald in uw hotel om naar de luchthaven van Muscat gebracht te worden en is er een einde gekomen aan een prachtige vakantie!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam