4 dagen Bijzonder Oman |

Een bijzonder reisgedeelte van 4 dagen, waarbij u een prachtige indruk krijgt wat dit land allemaal te bieden heeft. Laat u verrassen door het ruige landschap en de vriendelijke bevolking.


Dag 1 Muscat – Nakhal – Al Hamra – Nizwa

Vandaag wordt u opgehaald om een mooie rondreis te maken in Oman. We verlaten de stad om, via Barka en een stop aan de vismarkt van Barka, naar Nakhal te rijden. Een mooi plaatsje gebouwd aan de voet van de bergen en met een prachtige oase. Hier staat ook het Nakhal Fort, wat een indrukwekkende historie kent en zeker een bezoekje waard is. We vervolgen onze weg door het ruige landschap naar Al Hamra. Dit kleine dorpje is tegen de hoge rosten aangebouwd en bestaat nog steeds uit lemen huisjes. U zult het idee hebben dat u terug in de tijd gaat en genieten van het schitterende landschap en bijzonder vriendelijke bevolking. In de namiddag komt u aan in uw hotel in Nizwa.


Dag 2 Nizwa - Jabal Shams - Nizwa

Na het ontbijt bezoeken we het mooie fort van Nizwa en maken we een wandeling door de Zouk. De Zouk van Nizwa is de grootste in de regio en er is dan ook van alles te zien en kopen. Op vrijdag wordt hier de beroemde geitenmarkt gehouden, dus als u het zo kan plannen!
Vervolgens brengen we een bezoekje aan het Jabrin Castle, één van de mooiste kastelen van de regio en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen.
Overnachting in Nizwa.


Dag 3 Nizwa – Ibra – Wahiba Sands – Ras Al Hadd

Na het ontbijt brengt een bezoek aan enkele kleine dorpjes in de regio, die ieder zijn eigen karakter hebben weten te behouden en u doet denken dat de tijd stil heeft gestaan. Hierna vervolgen we onze weg naar de grootste woestijn van het Midden Oosten; Wahiba Sands. Hier maakt u samen met uw chauffeur een spectaculaire tocht over de zandduinen om vervolgens door te rijden, via Wadi Bani Khalid, naar Ras Al Hadd. Vanavond na het diner wordt u naar Ras Al Jinz gebracht, waar u op het strand de reuzen schildpadden kunt aanschouwen. Een magisch moment in het licht van de maan. Overnachting in Ras Al Hadd.


Dag 4 Ras Al Hadd – Wadi Shab – Muscat

Via de prachtige kustroute rijdt u richting Wadi Shab. Eén van de mooiste Wadi’s van het land en een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling in de Wadi kunt maken, waarbij u aan het einde een duik kunt nemen in een van de waterpools. Vervolgens nog een korte stop op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach, waarna u door zult rijden naar Muscat.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam