8 dagen Laos & Vallei der Kruiken (Luang Prabang - Vientiane) |

Laos opende zijn deuren enkele tientallen jaren geleden voor toeristen en is hierdoor nog zeer puur. De tijd heeft er stil gestaan en met de combinatie van Aziatische en Franse invloeden is het een geheel uniek land, een waar paradijs voor mensen die willen ontsnappen aan massatoerisme.

Deze reis wordt op privé basis uitgevoerd. Minimaal 2 personen.


Dag 1 Aankomst Luang Prabang

Na aankomst wordt u naar uw hotel in het centrum van Luang Prabang gebracht. De rest van de dag ter vrije besteding. Luang Prabang is een lieflijke stad en makkelijk te overzien. Alle bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar. De kenmerkende Zuidoost-Aziatische en Franse bouwstijl sieren het dunbevolkte schiereiland, evenals de vele tempels die getuigen van een diep geworteld boeddhistisch besef.


Dag 2 Luang Prabang

Na het ontbijt starten we met een stadstour en bezichtigen we de hoogtepunten van het schiereiland te voet. Eerst bezoeken we het fraaie koninklijke paleis, de parel van de stad. Het is tegenwoordig (sinds de afschaffing van de monarchie in 1975) een museum. Tegenover het paleis voert een steile trap over een beboste helling naar de top van Phu Si heuvel. Eenmaal boven wordt u beloond met een magnifiek uitzicht over de stad.

De hoofdstraat door het centrum is de toegang tot tientallen steegjes met Franse monumentale panden. Een van de straatjes leidt onder andere naar de in 1560 gebouwde Wat Xieng Thong, wellicht de meest markante tempel van Luang Prabang. Met het sierlijke, gelaagde dak, is de Wat Xieng Thong een fraai voorbeeld van de klassieke plaatselijke bouwstijl. We bezoeken ook de Wat Mai. Deze tempel dankt haar faam aan de bijzondere schilderingen die verhalen vertellen over het dagelijkse leven en ook van de laatste reïncarnatie van Boeddha.

‘s Middags vrij om heerlijk door de stad te wandelen of langs de boulevard met vele eettentjes. De sfeervolle nachtmarkt, die tussen het postkantoor en het voormalige paleis in ligt, is een heerlijke plek om enige uurtjes te vertoeven. Tot ’s avonds laat kunt u hier terecht voor lokaal geweven textiel, zilver, of handwerk gemaakt door de bergstammen. In een steegje dat vanaf de markt naar de Mekong rivier loopt, kunt u bij tientallen stalletjes lokale lekkernijen en exotisch fruit proeven.


Dag 3 Luang Prabang - Phonsavan

Vandaag verlaten we Luang Prabang om zuidwaarts te reizen, door bergachtig landschap langs kleine dorpjes, kleurrijke marktjes en een vriendelijke bevolking. In de namiddag komenw e aan in Phonsavan, de uitvalsbasis voor een excursie naar de vallei der Kruiken.


Dag 4 Vallei der Kruiken

Na het ontbijt maakt u met uw Engelssprekende gids een excursie naar de befaamde Vlakte der Kruiken. Hier ziet u het wonderlijke fenomeen van een groot aantal kolossale kruiken, die willekeurig over het gebied zijn verspreid. Het gewicht van de kruiken varieert van zo’n 600 kilo tot zes ton. Archeologen gissen nog steeds naar herkomst en gebruik. De kleinere kruiken werden in de loop der jaren door verzamelaars meegenomen, degene die je er nu vindt neem je zeker niet achteloos als souvenir mee! Samen met uw gids maakt u een mooie wandeling tussen de kruiken.


Dag 5 Phonsavan – Vang Vieng

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald om door een fraai berglandschap naar Vang Vieng te rijden. Dit pittoreske dorp is prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en omgeven door steil gekanteld karstgebergte. U kunt in dit natuurrijke gebied schitterende wandelingen maken en grotten bezoeken. Tevens kunt u, tegen zonsondergang, een lokaal bootje huren om u de rivier af te laten zakken. De restaurants aan de oevers van de Nam Song lenen zich bij uitstek om de zon achter de immense gebergten te zien verdwijnen.


Dag 6 Vang Vieng – Vientiane

We vervolgen de reis naar het plezierige Vientiane, de hoofdstad van Laos. Onderweg bezoeken we Vang Sang, een rustieke plek midden in een woud. Vang Sang betekent letterlijk vertaald ‘paleis voor olifanten’. Lang geleden was dit de plek waar olifanten eervol werden begraven. Volgens historici bevinden zich hier de oudste boeddhabeelden van Laos. De twee reusachtige, in rotsen uitgehakte sculpturen dateren waarschijnlijk uit de elfde eeuw.

We komen in de middag in Vientiane aan en zullen hier twee nachten verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.


Dag 7 Vientiane

Na het ontbijt beginnen we met een stadstour. Met 600.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk nog de meest ‘dorpse’ hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Het zal u gelijk opvallen hoe groen de stad is. We bezoeken onder andere de Patuxai Victorie Poort (een Aziatische uitvoering van de Arc de Triomphe), maar ook de Wat Si Saket, Wat Si Muang en Wat Phra Keo. De laatste is een museum geworden en herbergt fraaie Laotiaanse boeddhabeelden. De Grote Stoepa, het nationale boeddhistische monument, is een met goudblad bedekt complex en ligt iets buiten het centrum. Erg leuk is ook de ‘morningmarkt’ waar u, ondanks de naam doet vermoeden, tot in de namiddag allerlei souvenirs kunt kopen.

’s Middags heeft u alle gelegenheid om te genieten van deze gezellige hoofdstad. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtige bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijs.


Dag 8 Vientiane – Luchthaven

Helaas is er al weer een einde gekomen aan deze prachtige dagen in Laos.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam