8 dagen Cultuur & Wellness |

Tijdens het culturele gedeelte van dit Jordanië reisgedeelte brengt u onder andere een bezoek aan de fascinerende oude stad van Amman en Jerash dat ook wel het Pompeï van het Midden Oosten wordt genoemd. Tevens bezoekt u tijdens deze reis Mount Nebo dat als een van de heiligste plekken van het land wordt gekenmerkt, het kruisvaarderskasteel bij Kerak en één van de nieuwe zeven wereldwonderen: de roze stad Petra.

Hierna heeft u heerlijke dagen bij de Dode Zee, deze ligt 410 meter onder zeeniveau en de kust is één van de meest spectaculaire landschappen in de wereld. Het is er nog net zo verleidelijk als het eeuwen geleden al was voor koningen en keizers! Een heerlijke afsluiting van dit arrangement: tijdens uw verblijf kunt u drijven in de geneeskrachtige Dode Zee, lekkere massages ondergaan, wegdromen in de hammams, maar gewoon een boek lezen op uw ligstoel aan de rand van het zwembad kan natuurlijk ook!

Een heerlijk Jordanië reisgedeelte!


Dag 1 Aankomst Amman

Aankomst Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende twee nachten verblijft.


Dag 2 Amman – Jerash – Amman

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Deze dag heeft u ter vrije besteding u kunt een stadstour door het oude gedeelte van de stad maken. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee. Tevens kunt u de stad verlaten om naar Jerash te rijden, ook wel het 'Pompeï van het Midden-Oosten' genoemd. Tijdens een wandeling over dit indrukwekkende complex ziet u eeuwenoude theaters en tempels, waarna u zelf weer terugrijdt naar Amman.


Dag 3 Amman – Madaba – Mount Nebo – Kerak – Petra (243 km)

U laat Amman achter u om via Madaba, één van de Bijbelse steden, en Mount Nebo naar Kerak te rijden. In Madaba moet u zeker een bezoek brengen aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. U vervolgt uw route naar Kerak via Mount Nebo, waar u een spectaculair uitzicht heeft op het Heilige Land. Uiteraard rijdt u over de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten. In Kerak bezoekt u het kruisvaarderskasteel met zijn wirwar aan kamertjes en gangetjes. Uiteindelijk vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.


Dag 4 Petra

Vandaag bezoekt u één van de nieuwe zeven wereldwonderen: de legendarische roze stad Petra! De tweeduizend jaar oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Via een smalle kloof bereikt u deze roze tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt.


Dag 5 Petra – Dode Zee (160 km)

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee. U zult er rond het middaguur aankomen, wellicht dat u direct na aankomst nog niet op uw kamer kunt, maar vanzelfsprekend kunt u direct gebruik maken van alle faciliteiten van uw hotel. U levert de huurauto bij uw accommodatie in en geniet de komende dagen van een ontspannen verblijf.


Dag 6 en 7 Dode Zee

Tijdens deze heerlijke dagen kunt u optimaal ontspannen in uw luxe resort aan de Dode Zee, uniek gelegen op het laagste punt op aarde - 400m onder de zeespiegel.

Met de meest zoute zee in de wereld, een lage luchtvochtigheid, fijn klimaat, met mineralen geladen zeewater is de Dode Zee is een plek die de moeite van een verblijf waard is! U logeert in een comfortabel vijfsterren hotel aan de Dode Zee met een grote en geavanceerde Spa. Deze heeft als doel uw zintuigen te verwennen, u volledig te laten ontspannen en de geest te verfrissen. Het professionele team maakt u wegwijs in de uitgebreide mogelijkheden.


Dag 8 Vertrek Amman

Vandaag heeft u nog een vrije dag ter besteding. Begin van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht en komt er een eind aan uw fascinerende reis door Jordanië.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam