7 dagen Siem Reap en Phnom Penh |

Tijdens dit reisgedeelte laten we u de indrukwekkende historie van Phnom Penh zien, waarbij we uiteraard eenbezoek brengen aan de Killing Fields, maar u begint uw programma in Siem Reap. De stad van Angkor Wat, het bekendste tempelcomplex van Azië.
Een prachtige reis, waarbij u het mooiste van Cambodja ziet!
Deze reis wordt op privé basis uitgevoerd. Minimaal 2 personen.


Dag 1 Aankomst Siem Reap

Aankomst op de luchthaven van Siem Reap, waar uw chauffeur al op u staat te wachten. Transfer naar uw hotel en welkom door onze Nederlandssprekende vertegenwoordiger. Rest van de dag vrij om de stad een beetje te leren kennen.


Dag 2 Siem Reap

Een heerlijke vrije dag om de stad te verkennen en te genieten van de vriendelijke mensen. Tevens kunt u een aangename boottocht maken langs de rietkragen van het Tonle Sap meer, een vogelrijk natuurgebied. U vaart dan langs een Vietnamees vissersdorp. Of slenter door het gezellige centrum van Siem Reap op souvenirjacht, struin de oude markt af en laat u verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage.


Dag 3 Siem Reap – Angkor Wat

Onder begeleiding van een Engelstalige lokale gids bezoekt u de tempels van Angkor Wat per tuk-tuk. U bezichtigt de befaamde Angkor Wat en kunt u vergapen aan de al eeuwenoude intact gebleven, beeldhouwwerken van de apsara’s, de beeldschone hemelse danseressen. Het Angkor Thom complex met haar bijzondere naga-bruggen, huisvestte zes eeuwen geleden meer dan één miljoen mensen!

In 1860 herontdekte de Fransman Henri Mouhot de Cambodjaanse tempels en de Ta Prohm is een stille getuige van die tijd. Het heiligdom is in dezelfde staat gelaten als tijdens de vondst. Wortels van bomen zijn vergroeid met muren en lianen en mossen overwoekeren de daken van het complex.


Dag 4 Siem Reap

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de boeddhistische Khmer-heiligdommen verder ontdekken. Er zijn verschillende manieren om de tempels te bezoeken. De meest leuke is door gebruik te maken van een overdekte tuktuk. De chauffeur van deze motortaxi-fiets, brengt u overal naartoe en staat de hele dag tot uw beschikking.


Dag 5 Siem Reap - Phnom Penh (ca. 315km)

Vandaag reist u met de bus verder naar Phnom Penh. We vermijden bewust de gevaarlijke en altijd overbezette veerdienstboot tussen Siem Reap en Phnom Penh. Nu u per bus reist, krijgt u een goede indruk van het Cambodjaanse plattelandsleven. Zo ziet u iets van het echte lokale Cambodja, iets wat u tijdens de reguliere speedboottocht vanwege de immense snelheid zou ontgaan.

In de middag arriveren we in Phnom Penh. Na aankomst heeft u tijd om dit lieflijke stadje op eigen gelegenheid te verkennen.


Dag 6 Phnom Penh

Met een tuktuk bezoeken we vandaag de Killing Fields en Tuol Sleng. Het Tuol Sleng Museum was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens rijden we door naar de buiten de stad gelegen Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier toentertijd bruut met knuppels vermoord. Vervolgens werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven.

‘s Middags kunt u op eigen gelegenheid de Russische markt, het prachtige koninklijke paleis of het Nationaal Museum bezoeken.


Dag 7 Phnom Penh – Luchthaven

vandaag wordt u in uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam