5 dagen Koloniale Steden Léon & Granada, Nicaragua |

Granada is een prachtig bewaard gebleven plaatsje waar u nog vele koloniale gebouwen terugvindt. Het Parcque Central is het centrum van Granada met het plein (de zocola), hier bevindt zich ook de okergeel kleurige bekende kathedraal. Aan het centrale plein bevinden zich een aantal restaurants en is het er 's avonds altijd gezellig.
Tijdens uw verblijf in Granada kunt u vele activiteiten ondernemen, zoals het maken van boot-en kajaktochten en zoetwatervissen op het Lago de Nicaragua.
In het Reserva Natural Volcán Mombacho vindt u flora en fauna en verder kunt de kleurrijke markt in Masaya bezoeken.

Voorbij de hoofdstad Managua ligt de bijzondere koloniale plaats León. León is de universiteitsstad en het belangrijkste culturele centrum. In deze plaats vindt u vele kathedralen en prachtige kerken. Op het centrale plein staat de bekende en grootste kathedraal: La Basilica de la Asunción. León kent ook vele musea met prachtige werken. Vanuit León kunt u ook de kraterrand van de vulkaan Cerro Negro beklimmen.


Dag 1 Peñas Blancas (grens Costa Rica) - Léon (Nicaragua)

U reist met uw huurauto op eigen gelegenheid naar Peñas Blancas, de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Hier levert u de huurauto in en wandelt u de grens over naar Nicaragua. Na alle grensformaliteiten staat de chauffeur op u te wachten om u in ongeveer drie uur naar uw hotel in León te brengen. León ligt voorbij de hoofdstad van Nicaraqua, Managua. Léon is een universiteitsstad en het belangrijkste culturele centrum van het land. In deze plaats vindt u vele kathedralen en prachtige kerken. Op het centrale plein staat de bekende en grootste kathedraal: Basílica de la Asunción. León kent ook vele musea met prachtige werken. Vanuit León kunt u ook de kraterrand van de vulkaan Cerro Negro beklimmen.


Dag 2 Léon

U heeft de hele dag de tijd de bezienswaardigheden van Léon te bezoeken. Bij helder weer kunt u vanaf het dak van de grootste kathedraal van Centraal-Amerika, Basílica de la Asunción, genieten van een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende roken vulkanen. In het bekendste museum van León, Museo de Arte Fundación Ortiz-Gurdián, kunt u naast het mooie kunstwerk ook de twee mooie koloniale huizen zelf bewonderen. De collectie omvat werken van Picasso, Chagall, Miró en een aantal beroemde Nicaraguaanse kunstenaars. Grote namen maken hun opwachting, maar het is het werk van Latijns-Amerikaanse meesters - Diego Rivera, Rufino Tamayo, Fernando Botero en Roberto Matta - dat de collectie definieert. Het is dan ook niet voor niks het beste museum voor hedendaagse kunst in heel Centraal-Amerika. Verder zijn er in León meerdere koloniale gebouwen en kerken te bezoeken. Ook kunt u een excursie maken naar de Cerro Negro Vulkaan en hier, met een gids, de kraterrand beklimmen.


Dag 3 Léon - Granada

Vandaag word u opgehaald door de chauffeur en gaat u naar Granada. Het is een mooie route langs Lago Cocibolca (Meer van Nicaragua), het grootste meer van het land met in het midden het eiland Ometepe. Rond het middaguur komt u aan in deze prachtige, historische stad. De stad Granada is één van de belangrijkste en meest bezochte bestemmingen in Nicaragua. De koloniale architectuur van het oude centrum, vele musea, galeries, hotels, restaurants, bars en de kosmopolitische sfeer maken van deze stad een bestemming op zich. Granada wordt niet voor niets de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd.


Dag 4 Granada

Vandaag heeft u vrij om Granada en de prachtige omgeving te verkennen. Er zijn vele leuke excursies te maken. Zo kunt u een dagexcursie maken naar het eiland Ometepe, een tocht maken te paard-en-wagen door Granada of een bezoek brengen aan landelijk Nicaragua met het Nationaal Park Volcán Masaya, de lokale markt van Masaya en de bloemen- en plantenkwekerijen van Catarina. De mooiste attractie van Granada blijft echter het centrum zelf. Vrijwel elk gebouw in de prachtige binnenstad heeft een koloniaal verleden en beschikt over mooie gevels. De kathedraal van Granada is niet te missen; deze toornt boven de andere gebouwen uit. Tussendoor kunt u in het nabij gelegen Parque Central heerlijk ontspannen.

Onder het kopje excursies bij de plaats Peñas Blancas bij het Zelf Samenstellen ziet u de verschillende mogelijkheden die u vanuit Granada kunt maken en van te voren kunt boeken.


Dag 5 Granada (Nicaragua) - Peñas Blancas (grens Costa Rica)

Helaas is er een einde gekomen aan het bezoek aan deze prachtige stad en wordt u vandaag weer met de transfer naar de grens gebracht. Hier wandelt u weer de grens over en haalt u een huurauto op aan de Costa Rica kant, zodat u uw rondreis door Costa Rica kunt voortzetten.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam