7 dagen Bijzonder Nepal |

Ontdek de magie en mystiek van Nepal tijdens dit reisgedeelte vol bezienswaardigheden.

U vliegt naar de hoofdstad Kathmandu, waar u onder andere de hindoe tempel Pashupatinath, het centrale plein Durbar Square, de grootste stoepa van Nepal en de goudgekroonde Apentempel ziet. Maar ook de andere beeldschone koningssteden in de Kathmandu vallei komen aan bod: in Bhaktapur en Patan treft u op elke straathoek wel een kleurrijk ritueel, kunstig bewerkte tempel of met houtsnijwerk versierd huis aan. U kijkt uw ogen uit!

Verder maakt u kennis met het Chitwan Nationaal Park. Voor velen is het hoogtepunt van een reis door Nepal. De kans is groot dat u er de Indische neushoorn in het wild ziet. Maar in het ongerepte gebied leven ook tal vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers, olifanten en krokodillen. Een onvergetelijke reis!


Dag 1 Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.


Dag 2 Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.


Dag 3 Kathmandu – Bhatkapur & Patan (ca. 80 km)

Vandaag bezoeken we de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Dhulikvel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte, en Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.


Dag 4 en 5 Kathmandu – Chitwan Nationaal Park (ca. 98 km)

We verlaten de stad om via een prachtige route door de vallei naar het Chitwan Nationaal Park te rijden. Het park ligt in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya, en is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn.

De volgende dag kunt u (optioneel) deelnemen aan een prachtige jungle avontuur. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan o.a. Twenty Thousand Lake, wat een waar paradijs is voor vogelliefhebbers en bezoeken en het park per wandel- en kanosafari. De dag wordt afgesloten met een traditionele dansshow in de lodge!


Dag 6 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 98 km)

Na deze prachtige dagen rijden we terug naar Kathmandu, waar u de rest van de middag vrij bent om de stad verder te ontdekken.


Dag 7 Kathmandu

Einde van een prachtige vakantie in Nepal.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam