6 dagen Klassiek Bali |

We kennen Bali allemaal als een geweldige strandbestemming met fantastische strandresorts, maar dit tropische eiland heeft zoveel meer te bieden. Tijdens dit reisgedeelte laten wij u de mooiste plekjes van dit bijzondere eiland zien en logeert u in goede, verzorgde hotels.

Op het tropische Bali bezoekt u onder andere de bekende Tannah Lot tempel, het heerlijke kunstenaarsplaatsje Ubud, Candidasa aan de oostkust en de Besakih Tempel; het belangrijkste en grootste tempelcomplex van Bali. Tevens bezoekt u Lovina aan de noordkust en onderweg zult u genieten van de adembenemende vergezichten en de uitgestrekte rijstvelden.


Dag 1 Zuid-Bali - Ubud

Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald en vertrekt u richting Ubud. Onderweg maakt u een stop in de kunstenaarsdorpjes Lod Tunduh, Mas en Celuk. Bekend van schilderkunst, houtbewerking en goud en zilver. Ook bezoekt u Batuan en ziet hier de schitterende traditionele bouwstijl van authentieke Balinese woongemeenschappen. In de loop van de middag komt u aan in het prachtige Ubud, waar u de aankomende twee nachten verblijft.


Dag 2 Ubud

U heeft een heerlijke vrije dag in het gezellige Ubud. Geniet van de kleine straatjes, leuke marktjes en de vele kunstenaars die hier nog steeds hun werk langs de straat uitvoeren. Ook kunt u kiezen om deel te nemen aan één van de leuke (optionele) excursies rondom Ubud.

Zo kunt u gaan mountainbiken, waarbij u met een minibusje naar het beginpunt op de Batur Vulkaan wordt gebracht en samen met een professionele fietsgids langzaam naar beneden rijdt. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat u afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg ziet u kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en lokale tempels, waarbij de gids u van alles verteld over wat u ziet.

Ook is het wellicht een leuk idee om te gaan raften op de Ayung Rivier, één van de populairste excursies op Bali. De rivier gaat dwars door het groene binnenland en is een geweldige ervaring voor jong en oud.

Maar u kunt uiteraard ook gewoon genieten van het hotel en het vriendelijke Ubud met zijn authentieke karakter.


Dag 3 Ubud - Lovina (ca. 76 km)

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Lovina in het noorden van Bali. Onderweg bezoekt u het mooie tempelcomplex Pura Taman Ayunm in Mengwi. Het is een omvangrijk tempelcomplex op een eiland, omringd door lotusvijvers, en het op één na grootste heiligdom van Bali.

U reist verder richting Lovina met onderweg een stop bij een traditionele fruitmarkt in Candikuning, brengt u een bezoekje aan de schitterende Ulun Danu Tempel in het Bratan Meer en geniet van een stukje Bali dat door velen vergeten wordt. Bovendien kunt u een wandeling maken naar de Red Coral en Laangan waterval, waar helder bergwater ongeveer 60 meter naar beneden stort en prachtige geluiden maakt midden in het tropische woud. In de namiddag arriveert u in Lovina, waar u logeert in een vriendelijk hotel aan het zwarte lava strand met zwembad.


Dag 4 Lovina - Candidasa (ca. 110 km)

Vanuit de oostkust van Bali rijdt u helemaal naar het noorden. Onderweg bezoekt u de Besakih Tempel, Bali’s tempel der tempels; de zogenaamde moedertempel. Het is het belangrijkste en grootste tempelcomplex van Bali, aan de voet van de Heilige berg, Mount Agung. In Kintamani maakt u een korte stop om te genieten van het schitterende uitzicht op het Batur meer en de rokende Agung vulkaan op de achtergrond. U overnacht in Candidasa, aan de oostkust van Bali.


Dag 5 Candidasa

Vandaag heeft u een vrije dag in het mooie, rustige dorpje Candidasa. Het is net of de tijd stil heeft gestaan in dit traditionele vissersdorpje. Het dorpje is vooral bekend om zijn watertempel met ‘Cilidasa’ of ‘tien kinderen’ als oorspronkelijke naam. De idyllische omgeving zorgt ervoor dat Candidasa steeds populairder wordt. Vanuit Candidasa kunt u eenvoudig leuke uitstapjes maken in het oostelijke deel van Bali. U kunt bijvoorbeeld gaan fietsen, wandelen, berg beklimmen, raften of een kookcursus doen, waarbij u eerst uw inkopen zelf doet op de lokale markt.

Ook kunt u ervoor kiezen een optionele kookworkshop te volgen waarbij u boodschappen doet op de lokale markt, de Indonesische ingrediënten en specerijen leert kennen en uiteindelijk zelf een heerlijke maaltijd op tafel zet!


Dag 6 Candidasa - Zuid-Bali (ca. 50 km)

Vandaag vertrekt u richting het zuiden van Bali en bezoekt u Kusamba, een bijzonder dorpje waar nog op heel ouderwetse wijze zout wordt gewonnen uit zee. Het zeewater wordt in halve, holle palmboomstammen gestort waar het water kan verdampen. Ook bezoekt u de vleermuisgrot Goa Lawah in Klungkung om vervolgens uw weg te vervolgen naar uw hotel in Zuid-Bali. In de namiddag arriveren we in het zuiden van Bali, waar deze fantastische reis over het eiland Bali eindigt. Uiteraard is het mogelijk om de reis te verlengen aan het uitermate gezellige strand van Sanur, Lombok, de Gili Eilanden.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam