4 dagen Drake Bay & Corcovado Nationaal Park (incl. transfers) |

Tijdens deze dagen bezoekt u zowel het beroemde Corcovado Nationaal Park als Isla del Caño met de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Fantastische dagen op een bijzonder schiereiland.  


Dag 1 Sierpe - Drake Bay

Vanaf Sierpe heeft u een transfer naar uw lodge. Het eerste gedeelte is over land, maar daarna gaat u verder per boot over de prachtige Sierpe rivier, door mangroven, naar de oceaan en langs de kust naar Drake Bay. In de middag komt u aan, op tijd voor de lunch. U heeft de rest van de middag vrij. Zo kunt u prachtige wandelingen maken in de omgeving of nog even uw rust pakken. De aankomende nachten verblijft u in een middenklasse of superiorklasse hotel afhankelijk van uw keuze.

In deze regio vindt u diverse bijzondere Nationale Parken, zoals; Ballena Marine Nationaal Park, Isla del Caño, Corcovado Nationaal Park, Piedras Blancas Nationaal Park en Amistad International Park. De gebieden zijn ieder uniek en zeer goed beschermt. Hierdoor zult u een landschap aanschouwen van hoge bergen tot onaangetaste stranden en watervallen. Het is een absoluut paradijs voor vogelspotters, want u vindt hier maar liefst 450 vogelsoorten en uiteraard ook vele andere dieren en insecten.


Belangrijk: Het Pirate Cove Hotel en het Aguila de Oro hotel zijn gesloten in oktober. Deze excursie kan daarom niet plaatsvinden in de maand oktober.

Dag 2 Isla del Caño

Vandaag vaart u, in circa 1 uur, naar Isla del Caño niet ver van de lodge. Het eiland ligt 20 kilometer uit de kust. Caño is een van de beste plaatsen om te snorkelen; er ligt een perfect koraalrif en het turkooizen water is uitzonderlijk helder. Onderweg heeft u goede kans op een ontmoeting met zeeschildpadden en dolfijnen. Op Caño eiland zelf kunt u relaxen of een trail volgen naar een uitzichtpunt en een archeologische opgraving. Douche, toiletten, drinkwater en een picknickplek op het strand zijn door de parkrangers aangelegd.


Dag 3 Corcovado Nationaal Park

Vandaag gaat u de hele dag naar het Corcovado Nationaal Park. We varen naar de entree van het park, om vervolgens via het strand naar het park te wandelen. Vanaf de parkentree wandelt u met een gids over de gemarkeerde paden, dwars door de ongerepte jungle. Veel dieren, vogels en insecten merk je zo niet op maar het regenwoud krioelt er van. De gids weet veel en zal u zoveel mogelijk laten zien. Op de terugweg stoppen we bij het zoetwater riviertje Río Claro; de schoenen uit en in het frisse water verkoelen. Rode ara's laten zich hier regelmatig zien. Ze komen naar het strand om van de groene amandelvruchten te eten. Net na de broedtijd (maart en april), zitten de amandelbomen op het strand vol met deze bijzondere vogels.


Dag 4 Drake Bay - Sierpe

Helaas is er een einde gekomen aan deze excursie. U wordt in de loop van de ochtend weer teruggebracht naar Sierpe, waar u uw huurauto weer oppikt.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam