4 dagen Op Avontuur in Oman |

Een fantastisch kort reisgedeelte per 4WD, waarbij u een zeer gevarieerd land ziet. Tijdens deze mooie reis bezoekt u oude steden, een prachtige oasis, ruige bergen en de grootste woestijn van het Midden Oosten.


Dag 1 Muscat – Nakhal – Jabel Shams

Na een vroeg ontbijt begint uw avontuurlijke reis naar Jabal Shams. Per 4WD rijdt u, samen met uw chauffeur naar Nakhal, waar u het fort bezoekt. Het fort is prachtig gerenoveerd en laat zien hoe in vroegere tijden de Sultan van Oman leefde. Vervolgens rijd u verder richting de ‘hot springs’ niet ver van Nakhal, waar u kunt genieten van een duik en de serene groene omgeving.
Vervolgens klimt u de Grand Canyon van Oman in, om aan het einde van de middag aan te komen bij het restcamp van Jabal Shams.


Dag 2 Jabal Shams - Nizwa – Wahibi Sands

U vervolgt uw weg richting Nizwa, waar u een bezoek brengt aan het mooi gerestaureerde fort, dat midden in de stad staat, en bezoeken we de oude Zouk. Deze Zouk is de grootste van de regio en is een belevenis om te bezoeken. Vervolgens rijden we door naar Balha, waar aan de rand van de stad een van de mooiste kastelen van het land staat, Jabrin Castle. Na de lunch vervolgen we onze weg richting de woestijn van Oman, Wahibi Sands.

De lucht wordt uit de banden gelaten en uw chauffeur rijd vervolgens de prachtige woestijn in. Onderweg naar het kamp komt u kleine bedoeïenenkampen tegen. Aangekomen in het bedoeïnenkamp, waar u vanavond logeert, is er nog de mogelijkheid om op een kameel te rijden, of vraag aan de chauffeur of hij met u een spannende tocht door het zachte zand maakt. De mooiste zonsondergang heeft u als u een hoge zandduin opzoekt…spectaculair!


Dag 3 Wahibi sands – Sur – Ras Al Jinz

Na het ontbijt verlaten we de woestijn en rijden we richting de kust. Onderweg brengt u een bezoek aan een van de mooiste Wadi’s van het land, Wadi Bani Khalid. Hierna rijdt u door naar Sur, waar u een bezoek brengt aan de haven, waar nog steeds de traditionele Dhow met de hand wordt vervaardigd. Op 70 kilometer van Sur ligt Ras Al Jinz, waar ook het Nationale Park van Ras Al Jinz zich bevindt. Hier kunt u vanavond reuzenschildpadden op het strand zien. Een geweldige ervaring!


Dag 4 Ras Al Jinz – Wadi Shab - Muscat

Via de prachtige kustroute – met veel onverharde stukken – rijdt u richting Wadi Tiwi. Een prachtige Wadi en een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken, waarbij u aan het einde een duik kunt nemen in een van de waterpools.

U vervolgt deze spectaculaire weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee. Op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach maken we een stop, zodat u even een lekkere duik in zee kan nemen. Einde van de middag komt u aan in uw hotel in Muscat of Al Sawadi.


Belangrijk!

Uw onderkomen in de woestijn is eenvoudig, maar de locatie maakt heel veel goed!


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam