3 dagen Siem Reap - Battambang - Pnomh Penh |

De route van Siem Reap naar Phnom Penh wordt veelal in een dag overbrugd, maar het is veel leuker om deze route via Battamabang te laten verlopen!

Tijdens dit programma maakt u kennis met het platteland van Cambodja, maakt u een adembenemend mooie boottocht van Siem Reap naar Battambang, bezoekt u een floating village en de indrukwekkende Killing Rocks. Een aanrader!

Deze reis wordt op privé basis uitgevoerd. Minimaal 2 personen.


Dag 1: Siem Reap - Battambang (ca. 173km)

Na een vroeg ontbijt vertrekt u per boot naar Battambang, deze tocht is een van de mooiste in Cambodja. Het eerste deel gaat over het Tonle Sap Meer, het laatste stuk gaat over de Sanker rivier. Houdt u uw camera paraat, want deze tocht staat garant voor prachtige foto’s. U vaart langs verschillende drijvende dorpjes en de natuur onderweg is schitterend. Afhankelijk van de waterstand duurt de tocht 7 tot 10 uur.

NB. Mocht door de lage stand van het water de boottocht niet mogelijk zijn, dan zult u per bus naar Battambang reizen.


Dag 2: Battambang

Battambang heeft meer te bieden dan u in eerste instantie zou denken! Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u onder andere het Kam Ping Buy meer, de Sampou- en Crocodile berg en de Aek Phnom Tempel. Ook brengt u een bezoek aan de ‘Killing Rocks’, hier kunt u kennis nemen van de gruwelheden die zich hier tijdens het Khmer Rouge regime hebben afgespeeld.


Dag 3: Battambang – Kampong Loeung – Phnom Penh (ca. 297km)

Per auto vertrekt u naar Phnom Penh, u rijdt allereerst richting Pursat en bezoekt per boot Kampong Loeung, dit is een groot floating village aan de zuidkant van de Tonle Sap Meer, het is prachtig gelegen tussen rijstvelden en wetlands. De meeste bewoners zijn van oorsprong Vietnamees. De boottocht van ongeveer een uur gaat langs een netwerk van drijvende huizen, winkels, benzinestations en scholen.
Dan rijdt u door naar Phnom Oudong, de hoofdstad van Cambodja van 1618 tot 1866. Tijdens de Vietnam oorlog is het zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en daarna flink beschadigd door de Khmer Rouge. Aan de noordkant kan de heuvel beklommen worden via de trap met 509 treden. Op de heuvel vindt u verschillende graf-stupa’s van oude koningen, maar geniet vooral van de prachtige uitzichten over het landschap!
Aan het einde van de middag komt u aan in Phnom Penh.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam