3 dagen Salalah, incl. vluchten |

Salalah ligt in de zuidelijkste provincie van Oman, Dhofar. Dhofar is niet alleen de regio waar de voor Oman zo belangrijke wierook vandaan komt, maar ook de regio waar de temperatuur zeer agenaam is als het verder in Oman te warm wordt. Geniet van het subtropische klimaat en de groene regio.


Dag 1 Muscat – Salalah

Vanaf de luchthaven van Muscat vliegt u per binnenlandse vlucht naar Salalah, waar u wordt verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. Transfer naar uw hotel, waar u twee nachten verblijft, en de rest van de dag vrij ter besteding.


Dag 2 Salalah

Na het ontbijt bezoekt u het vissersdorp Taqa, een oud stadje met een interessant kasteel, omringd door uitkijktorens en huizen. Dan door naar de ruïnestad Samhuram (niet te bezoeken op donderdag en vrijdag). Vervolgens rijden we door naar de oude hoofdstad van Dhofar, Mirbat. In de 9de eeuw was deze stad belangrijk door de handel in wierook, paarden en slaven. U ziet huizen met prachtig houtsnijwerk en u bezoekt Bin Ali’s Tomb dat een mooi voorbeeld is van middeleeuwse architectuur. U rijdt terug via Ayn Razat, waar u mooie tuinen ziet die door natuurlijke ondergrondse bronnen van water worden voorzien. In de namiddag gaan we hoog de bergen in en bezoeken we ‘Nabi Ayoub’, de graftombe van de Bijbelse profeet Job. Onderweg kunt u genieten van schitterende vergezichten over de bergen en groene heuvels. Bij Mughsail Beach, de volgende stop, vindt u de Blow-holes. Dit zijn perforaties in kalksteen rotsen waar het zeewater doorheen gutst bij vloed. Na 17 kilometer haarspeldbochten, bereikt u een wadi. Het uitzicht is adembenemend door de hoogte. De weg leidt tot de grens met Jemen, langs een vogel beschermgebied.


Dag 3 Salalah – Muscat

Tijdens deze stadstour laten we u zowel de oude als de nieuwe stad zien. Vanuit uw hotel rijdt u langs kokosnoten- en bananenplantages en zult u verrast zijn door de groene vegetatie in deze regio. In e oude stad bezoekt u de ‘Heritage Zouk’ waar u een goed inzicht krijgt van de verschillende handwerkzaamheden in deze regio. Uiteraard staat een bezoekje aan de grafsteen van Nabi Omran op het programma. In het nieuwe gedeelte bezoekt u de ‘Gold’ Zouk, waarna u vervolgens de kleine dorpjes Al Hafa en Zufar bezoekt. In de vooravond transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Muscat.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam