3 dagen Phnom Penh - Battambang - Siem Reap |

De route van Phnom Penh naar Siem Reap wordt veelal in een dag overbrugd, maar het is veel leuker om deze route via Battamabang te laten verlopen!

Tijdens dit programma maakt u kennis van het platteland van Cambodja, bezoekt u een floating village, bezoekt u de indrukwekkende Killing Rocks en maakt u een adembenemend mooie boottocht van Battambang naar Siem Reap. Een aanrader!

Deze reis wordt op privé basis uitgevoerd. Minimaal 2 personen.


Dag 1: Phnom Penh – Kampong Loeung – Battambang (ca. 297km)

Per auto vertrekt u vandaag naar Battambang, onderweg maakt u een stop bij Phnom Oudong, de hoofdstad van Cambodja van 1618 tot 1866. Tijdens de Vietnam oorlog is het zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en daarna flink beschadigd door de Khmer Rouge. Aan de noordkant kan de heuvel beklommen worden via de trap met 509 treden. Op de heuvel vindt u verschillende graf-stupa’s van oude koningen, maar geniet vooral van de prachtige uitzichten over het landschap!
Vervolgens rijdt u richting Pursat en bezoekt u per boot Kampong Loeung, dit is een groot floating village aan de zuidkant van de Tonle Sap Meer, het is prachtig gelegen tussen rijstvelden en wetlands. De meeste bewoners zijn van oorsprong Vietnamees. De boottocht van ongeveer een uur gaat langs een netwerk van drijvende huizen, winkels, benzinestations en scholen. Het laatste stuk naar Battambang wordt per auto afgelegd, waar u aan het einde van de middag aankomt.


Dag 2: Battambang

Battambang heeft meer te bieden dan u in eerste instantie zou denken! Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u onder andere het Kam Ping Buy meer, de Sampou- en Crocodile berg en de Aek Phnom Tempel. Ook brengt u een bezoek aan de ‘Killing Rocks’, hier kunt u kennis nemen van de gruwelheden die zich hier tijdens het Khmer Rouge regime hebben afgespeeld.


Dag 3: Battambang – Siem Reap (ca. 173km)

Na een vroeg ontbijt vertrekt u per boot naar Siem Reap, deze tocht is een van de mooiste in Cambodja. Het eerste deel gaat over de Sanker rivier. Het laatste stuk over het Tonle Sap Meer, houdt u uw camera paraat, want deze tocht staat garant voor prachtige foto’s. U vaart langs verschillende drijvende dorpjes en de natuur onderweg is schitterend. Afhankelijk van de waterstand duurt de tocht 7 tot 10 uur.

NB. Mocht door de lage stand van het water de boottocht niet mogelijk zijn, dan zult u per bus naar Siem Reap reizen.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam