3 dagen Ontmoeting met de Batang Ai (Kuching - Kuching) |

Een indrukwekkende en avontuurlijke reis naar de vroegere koppensnellers van Borneo. Tegenwoordig een vriendelijke stam, die nog volgens oude tradities in het regenwoud leeft. Logeer bij de Batang Ai stam en geniet van de prachtige en ruige natuur.


Dag 1 Kuching – Lemanak/Mengiling Longhouse

Vanuit uw hotel in Kuching zult u opgehaald wordenen een bezoek gaan brengen aan het Semonggoh Reservaat, een orang-oetan reservaat. We wandelen ongeveer in een half uurtje dieper het regenwoud in, waar we uitkomen bij het opvanghuis. Hier komt u oog-in-oog te staan met de (semi) wilde dieren, die hier met liefde worden opgevangen. Via een prachtige route rijden we het binnenland in. Onderweg kunt u tijdens een stop in Serian een markt van Dayak bezoeken. Deze stam verhandeld hier haar producten op deze levendige markt. Verder op de route wordt er nog gestopt bij een Chinese boerderij waar u kunt zien hoe peper en cacao verbouwt worden. De route loopt verder langs prachtig natuurschoon en uitgestrekte plantages naar de ferryhaven. Onderweg stopt u nog in Lachau voor de lunch.

Per boot vaart u in ongeveer 45 minuten verder de jungle in en komt u in de middag aan bij Lemanak/Mengeling, waar de lokale stam al op u staat te wachten. Vandaag ziet u hoe deze stam nog volgens oude tradities leeft. U beleeft en participeert in de dagelijkse bezigheden, inclusief een diner. Na het diner heeft u nog tijd om een praatje te maken met de bewoners van het Longhouse en kunt u uw presentje geven.


Dag 2 Lemanak/Mengiling Longhouse – Batang Ai

Na het ontbijt krijgt u diverse demonstraties, onder andere van de jachttechniek met blaaspijpen, waarna we een boottocht maken over het meer. Tussendoor meert de boot aan en gaat u een wandeling maken door het bos met een lokale gids. Een eenvoudige, maar puur natuur, lunch wordt 'geserveerd' op een schitterende plek. Geniet van de lunch, relax en neem een verfrissende duik in het heldere water om vervolgens stroomafwaarts te varen naar het Aiman Batang Ai resort. Hier zult u vanavond overnachten. Om 19.00 uur staat het diner klaar.


Dag 3 Batang Ai – Kuching

Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar Kuching. U zult met de ferry terug over het meer varen. Na de boottocht wordt u opgewacht door de chauffeur die u terug naar Kuching zal brengen. Onderweg heeft u nog een kleine lunch. In de middag (rond 15.00 uur) bent u weer terug in uw hotel in Kuching.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam