3 dagen Mulu National Park |

Enorme grotten, verborgen in de jungle van het Mulu National Park. Tijdens deze reis bezoekt u de meest spectaculaire grotten, waarvan één zelfs zo groot is dat er een kathedraal in past. In een andere grot is een ondergrondse rivier, die kilometers diep zijn oorsprong vindt. Ook herbergt het Mulu National Park een grot, die de diepste ter wereld is. Deze reis voert naar het noordelijke deel van Sarawak, eigenlijk is het centraal Borneo, het ligt in het midden.


Dag 1 Mulu – Mulu National Park

Aankomst op de luchthaven nabij Mulu National Park, u wordt opgewacht en naar uw lodge gebracht. U wordt begeleid door een Engelssprekende gids tijdens uw dagen in het Mulu National Park. Het Mulu NP is met een oppervlakte van 52.866 hectare het grootste nationale park van Sarawak. Het is tussen twee hoge bergen (de Gunung Mulu, 2.377 m. en de Gunung Api, 1.750 m.) ten zuiden van Brunei gelegen.

In de late namiddag wandelt u ongeveer 3 km (ongeveer 1 a 1 ½ uur) over een houten wandelpad (plankieren) door het tropisch regenwoud. Het is een moerassig gebied. u gaat naar Lang’s Cave, vernoemd naar een locale gids, die de grot zo’n 25 jaar geleden ontdekte, het is een prachtige grot. U ziet er een enorme hoeveelheid stalagmieten en stalactieten. Door het binnensijpelende water groeien deze nog steeds aan. De Sarawak Chamber is de grootste grot ter wereld, er passen wel 16 voetbalvelden in! Daarna naar de Deer-cave, genoemd naar de herten die hier het zoute water drinken. Deze grot is ruim twee kilometer lang en wordt bewoond door miljoenen vleermuizen. Er is een speciaal aangelegde uitkijkplaats om de vleermuizen te zien uitvliegen. Het lijkt dan soms wel of er donkere rook uit de berg komt. 's Nachts wordt de grot bewoond door zwaluwen. Het is een indrukwekkend schouwspel om te zien hoe de twee diersoorten elkaar aflossen. Haviken cirkelen rond de ingang om zich te goed te doen aan de vleermuizen wanneer die de grot verlaten, iedere avond rond ongeveer 18.00 uur. Bij slecht weer blijven de vleermuizen overigens in de grot. Terug naar uw lodge.


Dag 2 Mulu National Park

U wordt in ongeveer drie kwartier per boot stroomopwaarts over de Melinau-rivier naar de Wind-grotten gebracht. Deze grot heet zo, vanwege de versmalling, waardoor u de tocht kunt voelen. Alle grotten zijn voorzien van trappen, paden en plankieren, zodat u ze veilig kunt bezoeken. Daarna naar de vermaarde Clearwater Cave. Deze heeft een lengte van 51 kilometer en is daarmee de langste grot ter wereld. In de 355 meter diepe grot bevinden zich prachtige kalksteenformaties, schorpioenen, kikkers en duizendpoten. Soms moet u door een ondergrondse rivier waden, deze is maar liefst zo’n 100 km lang. Aan de uitgang van de Clearwater Cave is er de mogelijkheid om te zwemmen. Terug naar uw lodge.


Dag 3 Mulu National Park – luchthaven Mulu

Na het ontbijt maken we een prachtige wandeling wandelen over de wereld langste Canopy Skywalk, welke hoog in de toppen van de bomen hangt. Na terugkomst even opfrissen en dan wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Mulu, vanwaar u door kunt vliegen naar Kota Kinabalu of Kuching (via Miri).


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam