3 dagen Mount Kinabalu trekking |

Mount Kinabalu is de hoogste berg van Zuidoost Azië met een hoogte van maar liefst 4.100 meter. De berg is het middelpunt van het Kinabalu Nationaal Park en een ware uitdaging!


Dag 1 Kota Kinabalu – Kundasang (Mt. Kinabalu Nationaal Park)

Na het ontbijt wordt u in uw hotel opgehaald om naar Kundasang te rijden. Kundasang ligt in Kinabalu park, een prachtig natuurgebied waar u onder andere orang-oetangs en gibbons kunt zien.

Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een lokaal marktje, waarna u richting de Poring Hot Springs gaat (optioneel). Hier heeft u de mogelijkheid om lekker onder te dompelen in de heetwaterbronnen of om over de 41 meter hoge loopbrug te wandelen, vanwaar u een prachtig uitzicht over het oerwoud heeft.


Dag 2 Trekking Mount Kinabalu

Na het ontbijt maakt u kennis met uw berggids. Na de briefing en de registratie begint u uw klim naar Laban Rata op circa 3261 meter hoogte. Onderweg ziet u een prachtige natuur en maken we verschillende ruststops. De trekking duurt ca. 5 uur. U overnacht in een eenvoudige berglodge op een slaapzaal met een gezamelijke badkamer en geen verwarming. In de droge periode kan het voorkomen dat de watervoorziening beperkt is en water slechts een paar uur per dag beschikbaar is.
U luncht en dineert in de lodge.


Dag 3 Afdaling Mount Kinabalu – Kota Kinabalu

Vandaag heel vroeg uit de veren (ca. 03.00 uur) om voor zonsopgang naar de top te klimmen op 4.095 meter. Hier zult u een fantastische zonsopgang aanschouwen en als het weer het toelaat mijlenver kunnen kijken. Hierna begint u aan de afdaling, voordat de mist de berg heeft bereikt, richting het hoofdkwartier. Hier nuttigt u nog een late lunch/'high tea', waarna de chauffeur u terugbrengt naar uw hotel in de stad of aan het strand.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam