2 dagen Selingan Island |

Een leuke excursie naar een tropisch eiland voor de kust van Sandakan. Hier ziet u ’s nachts hoe de zeeschildpadden hun eieren leggen en kleine schildpadden uit hun ei kruipen. Een bijzondere ervaring. Uiteraard bezoekt u ook het Sepilok Orang-oetang reservaat.


Dag 1 Sandakan – Turtle Island

U wordt op de luchthaven van Sandakan opgewacht door uw chauffeur om u naar de pier te brengen. In circa 1 uur vaart u naar Selingan Island. Het eiland ligt op circa 40 kilometer van het vasteland en is al jaren de belangrijkste broedplaats van de zeeschildpad in Zuidoost Azië. Bij aankomst regsitreert u zich bij het informatiecentrum en checkt u in bij het resort. Rond 12.00 uur wordt de lunch geserveerd, waarna u de middag ter vrije besteding heeft.
Geniet van dit idyllische eiland en neem een lekkere duik of maak een wandeling langs de kust. Na het diner gaat u met de ranger naar Exhibition centrum, waar hij u alles uitlegt over de zeeschildpad en het broedproces. Niet lang daarna ziet u de schildpadden aan land komen om hun eieren te leggen, een prachtig gezicht. U logeert hier in een eenvoudige chalet met gedeelde badkamer.


Dag 2 Turtle Island – Sandakan

Na het ontbijt vaart u terug naar het vaste land, waar u het Sepilok orang-oetang reservaat bezoekt. Hier worden verweesde en gewonde orang-oetangs opgevangen en voorbereid om terug gezet te worden in het wild. Vanaf een platform ziet u, van heel dichtbij, hoe de apen worden gevoed. Uiteraard heeft u voldoende tijd om hier rond te wandelen en te genieten van deze prachtige dieren. Vervolgens wordt u bij de luchthaven of uw hotel afgezet.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam