2 dagen Schildpadden |

Een fantastische tweedaagse excursie naar enkele hoogtepunten van Oman. Zie reuzenschildpadden, ga zwemmen in een Wadi en maak een spannende safari in de woestijn.


Dag 1 Muscat – Fins Beach – Wadi Shab – Ras Al Hadd

Om ongeveer 8.00 uur wordt u opgehaald door u chauffeur, die u de aankomende dagen een schitterend stukje Oman zal laten zien. Via de prachtige kustroute – met veel onverharde stukken – rijdt u richting Fins Beach. Een spectaculaire weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee. Op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach maken we een stop, zodat u even een lekkere duik in zee kan nemen. We vervolgen de weg naar één van de mooiste Wadi’s van het land; Wadi Shab. Een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken, waarbij u aan het einde een duik kunt nemen in een van de waterpools.
Na de picknick lunch (niet inbegrepen) rijden we verder naar Sur. Hier bezoeken we de oude vissershaven bezoeken en kunt u zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Dan gaan we door naar Ras Al Hadd, waar we in de vooravond aankomen in Turtle Beach Camp, dat op enkele kilometer van het Nationale Park ligt.

Rond 20.30 uur ’s avonds rijden we dan naar de entree van het park. Hier kunt u vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen. Overnachting in het kamp!


Dag 2 Ras Al Hadd – Wadi Bani Khalid – Wahibi Sands – Muscat

Na het ontbijt rijden we via kleine dorpjes en stadjes naar Wadi Bani Khalid. De weg leidt u door de bergen, waardoor u spectaculaire uitzichten heeft op de prachtige omgeving. U passeert vele mooie dorpjes ingebed in de bergen, voor u aankomt bij één van de grootste en misschien wel de mooiste groene Wadi in deze regio, Wadi Bani Khalid. Als u wilt kunt u genieten van een duik, alvorens u doorrijdt naar de entree van de woestijn op slecht 40 kilometer afstand.

Uiteraard zal uw ervaren chauffeur u op spectaculaire manier de woestijn in meenemen en kunt u genieten van de rode zandduinen en prachtige vergezichten. Helaas is er een einde aan deze excursie gekomen en wordt u teruggebracht naar uw hotel in Muscat of Al Sawadi.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam