2 dagen Kirrirom & Chambok Homestay (Phnom Penh - Sihanoukville) |

Het Kirirom National Park is het best bereikbare Nationale Park van Cambodja. In het weekend is dit gebied een geliefd oord voor de Cambodjanen die de stad ontvluchten en de natuur opzoeken. Het gebied is heuvelachtig en leent zich voor het maken van prachtige wandelingen. Omdat het vrij hoog ligt (600 – 700 meter boven de zeespiegel), is het redelijk koel. U overnacht in een zeer eenvoudige accommodatie in een lokaal dorp, een belevenis!

Deze reis wordt op privé basis uitgevoerd. Minimaal 2 personen.


Dag 1: Phnom Penh – Kirirom – Chambok

Vandaag wordt u door de taxi opgehaald in uw hotel en rijden we door naar Kirirom Nationaal Park. Hier krijgt u van een ervaren Engelssprekende gids een uitgebreide uitleg over het schitterende park en de bijzondere traditionele bewoners. Na de lunch in de Women's Restaurant, zullen we een aantal van de nabijgelegen dorpen van de Chambok Gemeenschap bezoeken waar u veel zult zien van het leven en werken op het Cambodjaanse platteland. U ontmoet een groep lokale vrouwen die u gaat leren hoe u sieraden, zoals armbanden en kettingen, maakt met behulp van natuurlijke materialen uit het bos.

Voordat u uw verblijfsplaats en gastgezin zult bezoeken maakt u een leuke rit op een tractor de heuvel op, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de dorpjes. Op de weg terug heeft u de gelegenheid om in de rivier te zwemmen. Vroeg in de avond keren we terug naar het Informatiecentrum waar lokale kinderen een traditionele Khmer dans opvoeren gevolgd door een heerlijk diner.

Na aankomst in Chambok, maakt u kennis met de familie waar u de nacht zult doorbrengen. U overnacht in het dorp, deze zogenaamde homestay is eenvoudig maar schoon. U slaapt in één ruimte op een simpel bed of matras onder een muskieten net, er zijn toiletten aanwezig. Wassen doet u met een scoop (een soort steelpannetje) en een emmer water, er is geen warm water.


Dag 2: Chambok – Sihanoukville

Na het ontbijt vertrek u per ossenkar naar de voet van de Chambok berg. Daarvandaan volgt een wandeling van ongeveer 3 uur. Sommige delen bestaan uit een pittige klim, maar het loont de moeite want u eindigt bij de imposante Chambok waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Hier wordt ook de lunch genuttigd. Na de lunch brengt de taxi u naar Sihanoukville.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam