15 dagen Op 't gemak door Jordanië 1 (incl. auto met chauffeur) 1 |

Jordanië is een fantastische bestemming in het Midden Oosten die de harten van vele bezoekers al heeft gestolen. Tijdens deze 15-daagse reis gaat u in een heel rustig tempo op uw gemak dit bijzondere land ontdekken!

U begint uw reis in Amman waar u vijf nachten verblijft. U heeft ruim de tijd om deze moderne stad met het historisch centrum te bezoeken, maar u maakt er ook dagtochten naar het nabij gelegen Jerash, Ajloun en de woestijnkastelen. Dan gaat u zuidwaarts, via de Kings Highway reist u naar Madaba, Mount Nebo en Kerak om te gaan genieten van deze historische en Bijbelse plaatsen. In Petra heeft u twee volle dagen om te gaan dwalen in dit fascinerende Wereldwonder, daarna trekt u de woestijn van Wadi Rum in waar u dineert en overnacht onder de sterren.

Na al deze enerverende dagen verblijft u drie nachten in Aqaba, om er te gaan genieten van zon, zee en strand! Ook brengt u nog een bezoek aan de Dode Zee, waar u alle tijd heeft om te drijven op het zoute water.


Dag 1 Amman

Aankomst Amman, de hoofdstad van Jordanië. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende vijf nachten verblijft.


Dag 2 Amman

Na het ontbijt maakt u een stadstour door het oude gedeelte van de stad. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder bezoekt u het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder gaan ontdekken.


Dag 3 Amman - Jerash - Aljoun -Amman

Vandaag maakt u een dagtocht buiten Amman. In de ochtend verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, schitterend gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Vandaag de dag wordt Jerash algemeen erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. Het is eeuwen onder het zand bedolven geweest, totdat de laatste 70 jaren de restauratie ter hand is genomen en de stad weer helemaal werd uitgegraven. U maakt er een wandeling langs de theaters en tempels. Dan wordt u naar Ajloun gereden, hier brengt u een bezoek aan het kasteel, Qalaat al Rabad; dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Een dag met geweldige indrukken!


Dag 4 Amman

Vandaag heeft u een vrije dag in Amman. De hoofdstad van het koninkrijk Jordanië is een stad met vele contrasten, een mix van oud en nieuw, het bestaat uit het oude en meer traditionele centrum (in het Arabisch 'Balad') en een modern levendiger westers ‘west Amman’. Een mooi oriëntatiepunt is de Citadel, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de 18 heuvels waarop de stad is gebouwd. In het commerciële hart van de stad ziet u ultra-moderne gebouwen, hotels, restaurants en winkels. Maar in andere gedeelten ziet u vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes uit de Romeinse en Byzantijnse periode en het Romeinse amfitheater. Dompel u onder in deze veelzijdige stad!


Dag 5 Amman - woestijnkastelen - Amman

In de omgeving van Amman liggen diverse woestijnkastelen, feitelijk forten in de woestijn. Het merendeel werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de kaliefen van de Omajjadendynastie. De meeste liggen langs de oude handelsroutes naar Medina (Saoedi-Arabië) en Koefa (Irak). Vandaag gaat u op dagexcursie om er enkele te bezoeken.


Dag 6 Amman - Madaba

U laat Amman achter u om naar Madaba, één van de Bijbelse steden te rijden. In de ochtend arriveert u in Madabe, een leuke provinciestad net ten zuiden van Amman. Vanzelfsprekend brengt u een bezoek aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in dit aangename stadje en u vindt vast wel tijd om neer te strijken in een van de koffiehuizen om er een kopje Arabische koffie te drinken!


Dag 7 Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

Na het ontbijt gaat u naar Mount Nebo, op circa tien minuten ten westen van Madaba. Hier staat het gedenkteken van Mozes op de vermoedelijke plaats van de dood van de profeet en de begraafplaats. Hier had Mozes het uitzicht over het Heilige Land duizenden jaren geleden. Uw chauffeur vervolgt zijn route via de 'King’s Highway' met zijn prachtige vergezichten naar Kerak. Het indrukwekkende silhouet van deze gefortifiseerde stad met het kasteel doet u meteen begrijpen waarom deze plek zo belangrijk is geweest voor vele heersers uit de geschiedenis. Deze oude kruisvaardersstad is gebouwd in de 12e eeuw, het is een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur van de kruisvaarders, de oude vesting ligt binnen de muren van de oude stad. De ondergronds gelegen zalen en gangen zijn het best bewaard gebleven, deze kunnen worden betreden via een zware massieve deur. Dan vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.


Dag 8 en 9 Petra

U heeft twee volle dagen om de legendarische roze stad Petra te gaan ontdekken. De archeologische stad die ‘half zo oud is als de tijd’, is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte, via een smalle kloof bereikt u de tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt. Het beroemdste monument, de schatkamer, doemt indrukwekkend op aan het eind van de kloof. Deze schitterende facade van 40 meter hoog is uitgehouwen in de harde rots van de bergwand en een indrukwekkend geschenk uit de oudheid. In de archeologische stad zijn verschillende wandel- en klimroutes, deze onthullen vele gebouwen, tempels, rotsreliëfen en een amfitheater met 3000 zitplaatsen. Een klim over een uit de rotsen gehakte trap met 900 treden brengt u naar een hoogtepunt van de stad, ‘Deir’, een gigantisch klooster uit de 1e eeuw. Het is een sprookje om rond te dwalen in deze prachtige stad.


Dag 10 Petra - Wadi Rum (115 km)

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in Jordanië, het staat ook wel bekend als ‘de Vallei van de Maan’. Het heeft een fantastisch landschap met grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende bedoeïenenstammen in de woestijn. Na het ontbijt rijdt u naar uw tentenkamp en bij het vallen van de avond dineert u onder de sterren. Deze nacht logeert u in het kamp in bedoeïenen stijl, dat beschikt over sanitaire voorzieningen. De tenten (stahoogte) zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.


Dag 11 Wadi Rum - Aqaba (71 km)

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. Hier heeft u de komende dagen de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.


Dag 12 en 13

U heeft twee volle dagen om te genieten in Aqaba, dé badplaats van Jordanië, gelegen aan de Golf van Aqaba in het zuiden van Jordanië. Het is omgeven door een prachtige geografische decoratie van bergen, zee en woestijn. Een prima bestemming voor zon, zee en strandgenot maar het is ook een paradijs voor watersportliefhebbers: u kunt hier heerlijk surfen en zeilen en het is een uitermate goede plek om te snorkelen of te duiken door het indrukwekkend onderwater landschap. In het centrum zijn vele restaurants en winkels, daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals het Mameluke Fort en het kasteel van Saladin.


Dag 14 Aqaba - Dode Zee - Amman (330 km)

In de ochtend vertrekt u richting de Dode Zee, het laagste punt op aarde, het ligt ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Het is tevens het meest zoute meer op aarde, door de grote concentratie zout in het water is geen enkele vorm van leven mogelijk, behalve enkele micro-organismen. Het water heeft door het hoge zoutgehalte een groot drijfvermogen, wat het uniek maakt in de wereld. Vanzelfsprekend heeft u de mogelijkheid om in deze zoute zee te gaan drijven, het is een geweldige ervaring om zonder moeite te dobberen in het water! Hierna rijdt u door naar Amman, waar u overnacht.


Dag 15 Vertrek Amman

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souveniers en lekker te genieten van het oude centrum.

In de loop van de avond wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam