15 dagen Avontuurlijk in Nepal |

Ontdek de de schoonheid en mogelijkheden van Nepal tijdens dit reisgedeelte vol bezienswaardigheden.

U vliegt naar de hoofdstad Kathmandu, waar u onder andere de hindoe tempel Pashupatinath, het centrale plein Durbar Square, de grootste stoepa van Nepal en de goudgekroonde Apentempel ziet. Maar ook de andere beeldschone koningssteden in de Kathmandu vallei komen aan bod: in Bhaktapur en Patan treft u op elke straathoek wel een kleurrijk ritueel, kunstig bewerkte tempel of met houtsnijwerk versierd huis aan. U kijkt uw ogen uit!

Vervolgens leert u Nepal op een bijzondere manier kennen, namelijk vanaf het water. Gedurende een raft excursie ziet u de prachtige natuur en ontdekt u de ruige rivier. Na deze fantastisch dag, gaat u op een 4-daagse Trekking door de uitlopers van de Himalaya. Geweldige dagen in het bijzonder mooie Nepal. Voor velen is het hoogtepunt van een reis door Nepal een verblijf in het Chitwan Nationaal Park. De kans is groot dat u er de Indische neushoorn in het wild ziet. Maar in het ongerepte gebied leven ook tal vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers, olifanten en krokodillen. Een onvergetelijke reis!


Aankomst Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.


 • Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
 • Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
 • Overnachting in Kathmandu

Kathmandu - Boudhanath - Pashupatinath (Kathmandu-vallei)

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.


 • Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
 • Bezoek aan de grootste stoepa in het land Boudhanath
 • Bezoek aan de tempel van Swayambunath, Apentempel
 • Tweede overnachting in Kathmandu

Kathmandu - Kirtipur - Panga - Patan - Kathmandu (Kathmandu-vallei)

Vandaag bezoeken we de prachtige kleinere steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Kirtipur op slechts 6 kilometer afstand van Kathmandu. Deze plaats kent enkele prachtige stoepa's en een rijke historie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Chilamchu stoepa en de Bagh Bhairav Tempel. We wandelen vervolgens verder naar Panga. Het mooi gelegen dorp is omgeven door de dorpen Chobhar, Nagaon en Chhugaon. Vervolgens rijden we door naar Patan met onderweg een prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. Patan is bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.


 • Bezoek aan Patan, Panga en Kitipur in de Kathmandu-vallei
 • Derde overnachting in Kathmandu

Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot

Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Waarna we onze weg vervolgen naar Nagarkot. Onderweg bezoeken we de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste van het land. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Ons hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.


 • Vertrek uit Kathmandu
 • Stop bij hindoetempel Changu Narayan
 • Eerste overnachting in Nagarkot

Nagarkot - Charaundi - Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Charaundi (ca. 3-4 uur), waar u een uitgebreide instructie krijgt. Na de introductie en lunch gaat u dan echt raften op de Trisuli rivier. U vaart, met verschillende stroomversnellingen, ongeveer 4 uur naar het eindpunt Kuringhat. Hier kunt u zich opfrissen om vervolgens richting Pokhara te rijden. Het is best nog een eind rijden (ca. 3 uur), dus u komt pas in de vooravond aan in Pokhara.


 • Vertrek naar Pokhara
 • Raften op de Trisuli Rivier
 • Eerste overnachting Pokhara

Pokhara

Bij het ontbijt kunt genieten van de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen van het Annapurna gebergte op de achtergrond. Adembenemend mooi! Een heerlijke vrije dag in Pokhara voordat de 4-daagse trekking morgen begint. Maak vandaag op eigen gelegenheid of een georganiseerde stadstour door Pokhara. Begin de dag met een leuke boottocht over het Phewa-meer. Het decor van dichtbegroeide oevers, besneeuwde bergpieken en het kraakheldere water is magisch. Alsof u in een schilderij belandt! Geniet van de frisse berglucht, zie inwoners langsvaren in traditionele ‘doongas’ (uitgeholde boomstammen) en kijk of u zilverkarpers ziet zwemmen. Met de boot vaart u dan ook naar de Tal Barahi-tempel (Lake Tempel) middenin het Phewa-meer. Bekijk de kleine, twee verdiepingen hoge eilandtempel en zie dat zowel hindoes als boeddhisten offermandjes achterlaten voor godin Bahari.

Wilt u nog meer zien van de omgeving? Breng dan een bezoek aan de Devi’s Falls, een waterval die tientallen meters lager uitkomt in een ondergronds grottenstelsel of breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Pokhara. Hier wordt u op een aantrekkelijke manier de geschiedenis uitgelegd van onder meer de drie minderheidsgroeperingen: de Gurungs, Thakalis en Tharus. Bezoek de sprookjesachtige Mahendra-grot en de Seti-kloof, of wandel door Tibetaanse nederzetting – u maakt vast graag nader kennis met de intrigerende Tibetaanse cultuur. Hier belanden we in een andere wereld, alsof we echt in Tibet zijn. Overal zien we witgepleisterde huizen, biddende monniken en wapperende gebedsvlaggetjes. Respectvol bedenken we hoe deze Tibetanen hun eigen land zijn ontvlucht en hier in Nepal met succes een nieuw bestaan hebben opgebouwd.

Bent u vooral naar Nepal gekomen voor de diverse trekkingsmogelijkheden, dan kunt u ook vandaag nog optionele trekkings maken. Er zijn verschillende hikes mogelijk variërend in duur en lengte. Maak bijvoorbeeld een prachtige trekking naar Naudanda en Sarangkot. Vanuit Naudanda ziet u onder andere de toppen van Annapurna I (8025 m), Gangapurna (7455 m) en Tampi (7700 m). Een trekking die met recht spectaculair genoemd mag worden! Of maak de Trekking Begnas Lake. De wandeling geeft een echt inzicht in Nepalese bergcultuur en lifestyle. Maar u kunt natuurlijk ook Pokhara op eigen tempo verder ontdekken.


 • Vrije dag
 • Stadstour Pokhara (optionele excursie)
 • Trekking Sarangot - Naudanda (optionele excursie)
 • Trekking Begnas Lake (optionele excursie)
 • Trekking World Peace Stupa (optionele excursie)
 • Boottocht maken over het Phewa Meer (optionele excursie)
 • Tweede overnachting in Pokhara

Pokhara - Nayapul - Tirkhedhunga (trekking van ca. 4 uur)

Na het ontbijt wordt u naar Nayapul gebracht, waar u start met de trekking. Deze brengt u naar het dorpje Tirkhedhunga op 1540 meter. U loopt hier in ongeveer vier uur heen, afhankelijk van het aantal pauzes kan dit ook langer duren. De wandeling begint rustig, maar de laatste kilometers gaan de hoogte in. Onderweg zijn voldoende theestalletjes om af en toe even bij te komen. Tijdens de trekking logeert u in traditionele Tea Houses en zijn alle maaltijden inclusief.


 • Vertrek vanuit Pokhara
 • Start van de 4-daagse trekking
 • Trek van Nayapul naar Tirkhedhunga
 • Overnachting in Tea House

Tirkhedhunga - Ghorepani (trekking van ca. 6 uur)

De tocht van Tirkhedhunga, via de plaatsen Ulleri, Banthanti en Magar naar Ghorepani op een hoogte van 2850 meter is pittig. Waarschijnlijk is dit de zwaarste dag van de reis, u bent ruim zes uur onderweg (zonder stops) en overbrugt een hoogte van zo’n 1400 meter. Onderweg genieten we (bij helder weer) van de majestueuze pieken van de Annapurnaketen; Machhapuchhre (de 'vissenstaart' met 6997 meter), Hiunchuli (6441 meter) en Annapurna South (7219 meter). Een onvergetelijke ervaring. Overnachting in een Tea House.


 • Dag 2 van de 4-daagse trekking
 • Trek van Tirkhedhunga naar Ghorepani
 • Overnachting in Tea House

Ghorepani - Ghandruk (trekking van ca. 7 uur)

De route van Ghorepani via Poon Hill (3210 meter) naar Ghandruk is een stevige klim en tevens de langste trek van de afgelopen dagen. Onderweg geniet u weer van schitterende uitzichten. Ghandruk, op 1939 meter hoogte, is een levendig dorpje, waar de bewoners zich voornamelijk bezighouden met de landbouw. In het dorp zijn een aantal restaurants, theehuizen en lodges te vinden. Overnachting in Tea House.


 • Dag 3 van de 4-daagse trekking
 • Trek van Ghorepani via Poonhill naar Ghandruk
 • Overnachting Tea House

Ghandruk - Nayapul - Pokhara (trekking van ca. 6 uur)

Na vier schitterende dagen trekken in de bergen, daalt u weer af. U passeert de plaatsen Chane (1690 meter) en Kimchi (1640 meter) en vervolgen de trekking naar Kliu (1390 meter) via een spectaculaire hangbrug over de Sadhu Khola rivier waarna u Shauli Bazaar (1140 meter) bereikt. Door het vogelreservaat wandelen we naar Lamakhet en verder naar Birethanti (1000 meter). Hierna lopen we nog een half uur naar het beginpunt van de trekking Nayapul. Vanaf hier wordt u weer naar uw hotel in Pokhara gebracht. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle inspanning en voldaan terugkijken op een bijzondere ervaring.


 • Dag 4 van de 4-daagse trekking
 • Trek van Ghandruk via diverse plaatsen naar Nayapul
 • Overnachting in Pokhara

Pokhara - Bandipur

Na het ontbijt rijden we richting het charmante Bandipur op ongeveer 2,5 uur rijden van Pokhara. Bandipur is een van de mooiste plaatsjes van Nepal en kent spectaculaire vergezichten. De stad betovert de bezoekers met zijn culturele aantrekkingskracht en ongerepte landschap. Deze stad heeft haar eeuwenoude sfeer weten te behouden en is een mix tussen geschiedenis, architectuur, schitterende vergezichten en ongerepte landschappen. Afgezien van het prachtige uitzicht op de Himalaya en de Marsyangdi vallei heeft u hier tevens de mogelijkheid om een in aanraking te komen met de Newar cultuur. Een wandeling door het centrum is als een bezoek aan een openluchtmuseum en u ziet hier hoe de Newar cultuur nog altijd levend wordt gehouden. Een heerlijke rustige dag!


 • Prachtige route door de Himalaya naar Bandipur
 • Vrije middag om de authentieke stad te ontdekken
 • Overnachting in Bandipur

Bandipur - Chitwan Nationaal Park

We vertrekken uit Bandipur om naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya, te rijden. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Na aankomst wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorp. Overnachting in Chitwan.


 • Vertrek Bandipur
 • Village Tour door Chitwan
 • Eerste overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. De dag wordt afgesloten met een traditionele dans show in de lodge!


 • Wandel-, jeep- en kanosafari in de jungle van Chitwan Nationaal Park
 • Traditionele dansvoorstelling
 • Tweede overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Chitwan Nationaal Park – Kathmandu

Na deze prachtige dagen gaat u in de vroege morgen de diverse vogelsoorten spotten. In de schemering en de intense stilte ziet u met een beetje geluk de diverse kleurrijke vogels van Nepal. Misschien wel de felblauw gekleurde Indische scharrelaar, de groenige blauwstaartbijeneter of de rood/blauwe ijsvogel. Hierna keert u terug naar het hotel voor een ontspannen ontbijt, waarna u verder rijdt naar Kathmandu. De middag vrij ter besteding, om wellicht nog wat souvenirs te kopen. Morgen gaat u immers weer richting huis.


 • Vertrek Chitwan Nationaal Park
 • Op zoek naar de meest kleurrijke vogels
 • Prachtige route naar Kathmandu
 • Overnachting in Kathmandu

Vertrek Kathmandu

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht.


 • Vrije dag in Kathmandu
 • Transfer naar de luchthaven

Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam