10 dagen Hoogtepunten van Nepal |

Ontdek de magie en mystiek van Nepal tijdens dit reisgedeelte vol bezienswaardigheden.

U vliegt naar de hoofdstad Kathmandu, waar u onder andere de hindoe tempel Pashupatinath, het centrale plein Durbar Square, de grootste stoepa van Nepal en de goudgekroonde Apentempel ziet.
Maar ook de andere beeldschone koningssteden in de Kathmandu vallei komen aan bod: in Bhaktapur en Patan treft u op elke straathoek wel een kleurrijk ritueel, kunstig bewerkte tempel of met houtsnijwerk versierd huis aan. U kijkt uw ogen uit!

Verder maakt u kennis met Pokhara, gelegen aan de voet van de Himalaya aan het Fewa meer, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en roeien. Het uitzicht op de bergtoppen is er adembenemend mooi!
Voor velen is het hoogtepunt van een reis door Nepal een verblijf in het Chitwan Nationaal Park.
De kans is groot dat u er de Indische neushoorn in het wild ziet. Maar in het ongerepte gebied leven ook tal vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers, olifanten en krokodillen. Een onvergetelijke reis!


Dag 1 Kathmandu

In Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.


Dag 2 Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.


Dag 3 Kathmandu – Bhaktapur & Patan (ca. 80 km)

Vandaag bezoeken we de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Als eerste bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Dhulikhel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte, en naar Patan, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.

Dag 4 Kathmandu – Nagarkot

We rijden de vallei rondom Kathmandu in op weg naar Nagarkot. Onderweg bezoeken we de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste van het land. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Ons hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya en de wereld.


Dag 5 Nagarkot - Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Pokhara, aan de voet van de Himalaya. Pokhara is de toegangspoort tot de regio Annapurna en één van de meest schilderachtige plekjes van Nepal. De schoonheid van de vallei wordt nog eens versterkt door de prachtige meren Phewa , Begnas en Rupa. Het prachtige uitzicht op de Dhaulagiri , Himalchuli , Macchapuchhre en vijf pieken van de Annapurna bieden een zeer dramatische uitzicht in een subtropische omgeving en kent prachtige vergezichten op de vele besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte en de Himalaya.


Dag 6 Pokhara

Bij het ontbijt kunt genieten van de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen van het Annapurna gebergte op de achtergrond. Adembenemend mooi! U heeft een dag ter vrije besteding. Wilt u graag het prachtige berggebied rondom Pokhara verkennen? Dan heeft u natuurlijk de mogelijkheid om een korte trekking te maken (optionele excursie). U hoeft geen ervaren wandelaar of klimmer te zijn. De trekking van ongeveer 4 uur is goed te doen voor mensen met een goede gezondheid. Vindt u het leuker om deze dag wat meer van de cultuur van Nepal te zien? Dan wilt u misschien wel een bezoek brengen aan het Nationaal Museum. Hier wordt u op een aantrekkelijke manier de geschiedenis uitgelegd van onder meer de drie minderheidsgroeperingen: de Gurungs, Thakalis en Tharus. De Bindhabasini- of Barahri-tempels, de oude bazaar of de Mahendra Gupha-grotten zijn ook zeker een bezoekje waard. Het wordt nog lastig kiezen vandaag want er is voldoende te ondernemen, zowel georganiseerd als op eigen gelegenheid, die ter plaatse te boeken zijn via ons kantoor.


Dag 7 Pokhara - Chitwan Nationaal Park (ca. 210 km)

We vertrekken uit Pokhara en rijden in slechts vijf uur naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Overnachting in uw lodge.


Dag 8 Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. De dag wordt afgesloten met een traditionele dans show in de lodge!


Dag 9 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (ca. 146 km)

Na deze prachtige dagen heeft u in de vroege morgen nog een excursie om diverse vogelsoorten te spotten. Om vervolgens terug naar het hotel te gaan voor uw ontbijt en terug te rijden naar Kathmandu, waar u de rest van de middag vrij bent om de stad verder te ontdekken.


Dag 10 Kathmandu

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht en komt er een eind aan uw schitterende reis door Nepal.


Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam