10 dagen Hoogtepunten van Nepal |

Ontdek de magie en mystiek van Nepal tijdens dit reisgedeelte vol bezienswaardigheden.

U vliegt naar de hoofdstad Kathmandu, waar u onder andere de hindoe tempel Pashupatinath, het centrale plein Durbar Square, de grootste stoepa van Nepal en de goudgekroonde Apentempel ziet.
Maar ook de andere beeldschone koningssteden in de Kathmandu vallei komen aan bod: in Bhaktapur en Patan treft u op elke straathoek wel een kleurrijk ritueel, kunstig bewerkte tempel of met houtsnijwerk versierd huis aan. U kijkt uw ogen uit!

Verder maakt u kennis met Pokhara, gelegen aan de voet van de Himalaya aan het Fewa meer, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en roeien. Het uitzicht op de bergtoppen is er adembenemend mooi!
Voor velen is het hoogtepunt van een reis door Nepal een verblijf in het Chitwan Nationaal Park.
De kans is groot dat u er de Indische neushoorn in het wild ziet. Maar in het ongerepte gebied leven ook tal vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers, olifanten en krokodillen. Een onvergetelijke reis!


Aankomst Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.


 • Aankomst Kathmandu, inclusief transfer
 • Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
 • Overnachting in Kathmandu

Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke Tibetaanse markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Kathmandu Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goud gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.


 • Uitgebreide stadstour Kathmandu met een wandeling over Durbar Square
 • Rondstruinen over de Tibetaanse markt in Boudhanath
 • Bezoek aan de tempel van Swayambunath, Apentempel
 • Tweede overnachting in Kathmandu

Kathmandu - Bungamati, Khokana en Patan in de Kathmandu-vallei

Vandaag bezoekt u de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Na het ontbijt beginnen we de ontdekkingstocht in Bungamati. In dit boerendorpje leven de inwoners van de landbouw maar ook veel mannen werken als houtsnijdwerker. De kunst van het houtsnijwerk gaat al eeuwenlang van vader op zoon. Centraal in het dorpje staat de Rato Machhendranath tempel, omringd door 16e-eeuwse woningen. Op het plein waar de tempel op staat ligt in de oogsttijd de rijst en het graan te drogen.

Vervolgens bezoeken we Khokana. In dit dorp wat uit circa 900 inwoners bestaat, staat het traditionele leven nog centraal. Grote kans dat u de dorpsbewoners bezig ziet met rijstoogsten en het malen mosterdzaad, spinnen en haken. Beroemd is de mosterdolie uit Khokana, die met een oude mosterdzaadmolen wordt geperst. Hierna staat Patan op het programma, bekend door de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. De middag is ter vrij besteding in Patan. Wandel op uw gemak letterlijk in een andere wereld. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu.


 • Aanschouw het houtsnijwerk in Bungamati
 • Proef de mosterdolie in Khokana
 • Slenter door de straten van Patan
 • Overnachting in Kathmandu


Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot

We rijden de vallei rondom Kathmandu in op weg naar Nagarkot. Onderweg bezoeken we de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste van het land. Hierna bezoekt u Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende hout gesneden ramen bewonderen. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. Ons hotel in dit dorpje heeft een dakterras met een imposant uitzicht op de hoogste toppen van de Himalaya.


 • Vertrek uit Kathmandu
 • Stop bij hindoetempel Changu Narayan
 • Bezoek koningsstad Bhaktapur
 • Eerste overnachting in Nagarkot

Nagarkot - Pokhara

Het is vandaag de moeite waard om 's morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. Pokhara is de toegangspoort tot de regio Annapurna en één van de meest schilderachtige plekjes van Nepal. De schoonheid van de vallei wordt nog eens versterkt door de prachtige meren Phewa , Begnas en Rupa. Het prachtige uitzicht op de Dhaulagiri , Himalchuli , Macchapuchhre en vijf pieken van de Annapurna bieden een zeer dramatische uitzicht in een subtropische omgeving en kent prachtige vergezichten op de vele besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte en de Himalaya.


 • Vertrek naar Pokhara
 • Eerste overnachting Pokhara

Pokhara

Bij het ontbijt kunt genieten van de schittering van de opgaande zon op het water en de witte bergen van het Annapurna gebergte op de achtergrond. Adembenemend mooi! Een heerlijke vrije dag in Pokhara voordat de 4-daagse trekking morgen begint. Maak vandaag op eigen gelegenheid of een georganiseerde stadstour door Pokhara. Begin de dag met een leuke boottocht over het Phewa-meer. Het decor van dichtbegroeide oevers, besneeuwde bergpieken en het kraakheldere water is magisch. Alsof u in een schilderij belandt! Geniet van de frisse berglucht, zie inwoners langsvaren in traditionele ‘doongas’ (uitgeholde boomstammen) en kijk of u zilverkarpers ziet zwemmen. Met de boot vaart u dan ook naar de Tal Barahi-tempel (Lake Tempel) middenin het Phewa-meer. Bekijk de kleine, twee verdiepingen hoge eilandtempel en zie dat zowel hindoes als boeddhisten offermandjes achterlaten voor godin Bahari.

Wilt u nog meer zien van de omgeving? Breng dan een bezoek aan de Devi’s Falls, een waterval die tientallen meters lager uitkomt in een ondergronds grottenstelsel of breng een bezoek aan het Nationaal Museum van Pokhara. Hier wordt u op een aantrekkelijke manier de geschiedenis uitgelegd van onder meer de drie minderheidsgroeperingen: de Gurungs, Thakalis en Tharus. Bezoek de sprookjesachtige Mahendra-grot en de Seti-kloof, of wandel door Tibetaanse nederzetting – u maakt vast graag nader kennis met de intrigerende Tibetaanse cultuur. Hier belanden we in een andere wereld, alsof we echt in Tibet zijn. Overal zien we witgepleisterde huizen, biddende monniken en wapperende gebedsvlaggetjes. Respectvol bedenken we hoe deze Tibetanen hun eigen land zijn ontvlucht en hier in Nepal met succes een nieuw bestaan hebben opgebouwd.

Bent u vooral naar Nepal gekomen voor de diverse trekkingsmogelijkheden, dan kunt u ook vandaag nog optionele trekkings maken. Er zijn verschillende hikes mogelijk variërend in duur en lengte. Maak bijvoorbeeld een prachtige trekking naar Naudanda en Sarangkot. Vanuit Naudanda ziet u onder andere de toppen van Annapurna I (8025 m), Gangapurna (7455 m) en Tampi (7700 m). Een trekking die met recht spectaculair genoemd mag worden! Of maak de Trekking Begnas Lake. De wandeling geeft een echt inzicht in Nepalese bergcultuur en lifestyle. Maar u kunt natuurlijk ook Pokhara op eigen tempo verder ontdekken.


 • Vrije dag
 • Stadstour Pokhara (optionele excursie)
 • Trekking Sarangot - Naudanda (optionele excursie)
 • Trekking Begnas Lake (optionele excursie)
 • Trekking World Peace Stupa (optionele excursie)
 • Boottocht maken over het Phewa Meer (optionele excursie)
 • Tweede overnachting in Pokhara

Pokhara - Chitwan Nationaal Park

We vertrekken uit Pokhara en rijden in vijf uur naar het Chitwan Nationaal Park in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya. Het park is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Overnachting in Chitwan.


 • Vertrek Pokhara
 • Eerste overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Chitwan Nationaal Park

Al vroeg wordt u gewekt om per kano over de Rapti River te varen met een gids. U ziet hier de dieren tot leven komen en zult versteld staan van de grote hoeveelheid vogels hier leven. Na de lunch maakt u een wandel- & jeepsafari in het park, waarbij de mogelijkheid bestaat om één van de vele honderden neushoorns te zien, die hier leven. Maar ook ziet u ander (klein) wild en met een klein beetje geluk ziet u ook de Bengaalse tijger. De dag wordt afgesloten met een traditionele dans show in de lodge!


 • Wandel-, jeep- en kanosafari in de jungle van Chitwan Nationaal Park
 • Traditionele dansvoorstelling
 • Tweede overnachting bij Chitwan Nationaal Park

Chitwan Nationaal Park – Kathmandu

Na het ontbijt rijdt u langs een prachtige route terug naar het beginpunt, Kathmandu. De rest van de dag bent u vrij om op eigen gelegenheid nog een laatste keer de stad verder te ontdekken.


 • Vertrek Chitwan Nationaal Park
 • Prachtige route naar Kathmandu
 • Overnachting in het centrum van Kathmandu

Vertrek Kathmandu

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Kathmandu. Alle tijd om de stad nog verder op eigen gelegenheid te bezoeken, te winkelen voor leuke souvenirs en lekker te genieten van het oude centrum. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht, voor uw terugvlucht.


 • Vrije dag in Kathmandu
 • Transfer naar de luchthaven
 • Vlucht naar Amsterdam

Belangrijk

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.
 
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam