bo_alg_potosi_h.jpg

3 dagen Uyuni & Salar de Uyuni (Uyuni - La Paz per vliegtuig)

Deze geweldige driedaagse tocht brengt u naar één van de hoogtepunten van Bolivia en Zuid Amerika, Salar de Uyuni! Dit is de grootste zoutvlakte ter wereld. Het opgedroogde Minchinmeer dat hier 40.000 jaar geleden lag, heeft een enorme zoutlaag van op sommige plekken tot wel 20 meter dik achter gelaten. Dit maakt de omgeving en het gebied onvergetelijk en zeer fotogeniek.

Deze bouwsteen is ideaal te combineren met de bouwsteen 3 dagen La Paz (La Paz - Puno).

Dag 1 Potosí - Uyuni (ca. 5 uur)

Vanaf het busstation van Potosí vertrekt u per lijndienstbus naar Uyuni. Bij aankomst op het busstation van Uyuni wordt u naar uw hotel gebracht. Morgen begint u met uw bezoek aan de grootste zoutvlakte ter wereld!

Dag 2 Uyuni - Salar de Uyuni

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en vertrekt u voor een onvergetelijke excursie per jeep over de zoutvlakte. Houdt uw camera bij de hand en zet een zonnebril op! De witte zoutlaag van Salar de Uyuni ziet eruit als een enorme gletsjer en heeft dan ook hetzelfde effect op uw ogen als een wintersportvakantie. Allereerst brengt u een bezoek aan het grootste treinkerkhof ter wereld, waar u in staat bent om de overblijfselen van zeer oude locomotieven en wagons uit de vroege jaren 90 en het begin van de 20e eeuw te zien. Deze roestende treinen hebben hier na hun gloriedagen een laatste rustplek gekregen. Later op de dag bent u in de gelegenheid om een zoutfabriek te bezoeken en ziet u traditionele ambachten die uitsluitend gemaakt zijn van zout. Hierna arriveert u bij Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte van 10582 km2, ooit een reusachtig prehistorisch meer dat is opgedroogd. Onderweg wordt er gestopt voor fotomomenten en kunt u genieten van het magnifieke uitzicht. Dit is ook een uitstekende plek voor wat grappige foto’s van optische illusies. Onderweg ziet u de waterbronnen Ojos de Sal (Ogen van de Zoutvlakte), die afkomstig zijn van de ondergrondse rivieren die stromen onder de zoutvlakte. In de middag arriveert u bij het Incahuasi eiland. Dit eiland ligt in het midden van de zoutvlakte, en beschikt over enorme cactussen en een zeldzaam ecosysteem. De cactussen die zich op het eiland bevinden zijn zo’n 700 jaar oud en 10 meter hoog! Het eiland is gelegen op de overblijfselen van een vulkaan, die onderwater stond toen de zoutvlakte nog een prehistorisch meer was. De koraalachtige structuur van het eiland bestaat deels uit fossielen van algen, waaruit blijkt dat dit vroeger een gigantische zee vol leven was. Het eiland werd vroeger door de Inca’s gebruikt als rustplaats. Ze staken de zoutvlakte over met lama’s, die beladen waren met goederen voor de handel in Chili. Doordat het eiland in het midden van de zoutvlakte is gelegen heeft u hier een verbazingwekkend 360 graden panoramisch uitzicht. Vervolgens wordt u naar San Pedro de Quemes gebracht voor uw overnachting.

Goed om te weten
Hou er rekening mee dat het ’s avonds behoorlijk af kan koelen. Neem dus voldoende warme kleding mee! Het dragen van laagjes op de ochtenden dat u vroeg vertrekt is aan te raden.

Dag 3 Salar de Uyuni - Uyuni - La Paz

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het ecologisch museum Cántaros de Chantani, waar fascinerende keramiek, natuurstenen en oude mummies zijn te bewonderen. Vervolgens rijdt u verder naar Coquesa. Dit dorpje is beroemd vanwege de begraafplaats met mummies die is gelegen in een grot vol graftombes aan de voet van de Tunupa vulkaan. De mummies worden geschat op zo’n duizend tot drieduizend jaar oud. Na de lunch keert u terug naar Uyuni en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar La Paz, de hoofdstad van het departement La Paz en de zetel van de regering. Aangekomen in La Paz komt er een einde aan deze bouwsteen.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam