pe_alg_lima_h5.jpg

13 dagen Archeologische Schatten van Peru

Deze 13-daagse reis is uitermate geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en geschiedenis. Zo brengt u een bezoek aan de plek waar het wereldberoemde graf van de Heer van Sipán werd ontdekt en bewondert u de archeologische vondsten in het Royal Tombs Museum of Sipán. Bij Trujillo ziet u de verbazingwekkende Zon en Maan piramides, de traditionele caballitos de totora (rieten vissersbootjes) en de oude adobe stad Chan Chan met friezen (verhalende voorstellingen) op de muren. Hierna brengt u in de Heilige Vallei van de Inca’s een bezoek aan de indianenmarkt van Pisac en in Ollantaytambo ziet u enkele van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru. Na een rondleiding door één van de nieuwe zeven wereldwonderen (Machu Picchu) maakt u een stadtour door hoofdstad van het oude Inca-rijk, Cuzco.

Dag 1 Lima

Bij aankomst in Lima, de hoofdstad van Peru, staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in de meest chique wijk van Lima (Miraflores) te brengen. Lima ligt aan de Pacifische Oceaan en werd opgericht door Spaanse conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535. Het werd uiteindelijk de meest belangrijke stad van het Spaanse onderkoninkrijk Peru. Vandaag de dag is Lima het culturele en economische centrum van het land met meer dan acht miljoen inwoners. Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Dag 2 Lima

Vandaag maakt u gedurende een halve dagexcursie nader kennis met Lima. U ziet bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. Tijdens de rondleiding reist u langs de duizendjarige geschiedenis. Bij het plein Plaza Mayor (ook bekend als Plaza de Armas) ziet u het regeringspaleis en de kathedraal, waar ook Francisco Pizarro is gelegen. De excursie gaat verder naar de San Francisco kerk en het klooster, waar het klooster en de hal zijn versierd met authentieke Sevilliaanse tegels die teruggaan tot 1620. In het complex, dat werd gebouwd over ondergrondse catacomben, is ook het Museum voor Religieuze Kunst, de kamer van de Spaanse kunstschilder Francisco de Zurbarán en de bibliotheek te vinden. Vervolgens brengt u een bezoek aan het BRC Museum, waar u de schatten van Peru kunt bewonderen. Hier ziet u schitterende voorwerpen van goud, keramiek en textiel afkomstig van verschillende precolumbiaanse culturen. Tot slot brengt u een bezoek u de residentiele zones van San Isidro, met aantrekkelijke parken zoals El Olivar en Miraflores, een moderne wijk met prachtige parken, pleinen en lanen. In de middag heeft u de gelegenheid om de omgeving verder te verkennen. Zo kunt u tijdens een wandeling over de Malecón, een 10 kilometer lang kronkelend wandel- en fietspad, genieten van het uitzicht vanaf de hoog boven de Stille Oceaan gelegen kliffen. Lima staat bekend als de ‘Garden City’ en in de wijk Miraflores zijn de meeste parken te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Parque del Amor, dat veel wegheeft van Park Guëll in Barcelona. Uiteraard zijn er volop winkel- en eetgelegenheden aanwezig. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van het grote culinaire aanbod in één van de vele heerlijke restaurants. Het eten dat wordt geserveerd weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad.

Het BRC Museum is gesloten op zaterdag- en zondagmiddag. Op maandag is het museum de gehele dag gesloten.

Dag 3 Lima - Chiclayo

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Chiclayo. Bij aankomst in Chiclayo wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende twee nachten. Chiclayo is de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabijgelegen archeologische vondsten. Het heeft als bijnaam de ‘stad van vriendschap’ en was ooit het grondgebied van de Moche en Chimú beschavingen. In de middag kunt u optioneel een stadstour maken door Chiclayo. Hierbij brengt u zoal een bezoek aan de beroemde stadspark Paseo de las Musas waar klassieke standbeelden zijn te zien van mythologische figuren. Vervolg de excursie naar het hoofdpark waar in het noorden het stadshuis ofwel Palacio Municipal is te vinden. Dit gebouw uit de vroege twintigste eeuw is gemaakt in republikeinse stijl wat is te zien aan de grote ramen en smeedijzeren hekken. De excursie sluit af met een bezoek aan de heksenmarkt waar allerlei spreuken en drankjes zijn te koop voor genezing of om iets wat je hart begeert in vervulling te laten gaan.

Als u iets meer geld te besteden heeft dan is een maaltijd in het Fiesta restaurant in Chiclayo aan te raden. Dit restaurant staat hoog op de lijst van de top 50 beste restaurants in Latijns-Amerika.

Dag 4 Huaca Rajada & Royal Tombs Museum

Het hoogtepunt van een bezoek aan Chiclayo is het Museo Tumbas Reales de Sipán ook wel bekend als het Royal Tombs Museum of Sipán, dat schatten huisvest uit het graf van de Heer van Sipán die meer dan 1600 jaar geleden over Peru regeerde. Dit is ongetwijfeld één van de beste musea in Peru, en zelfs Latijns-Amerika. Er wordt hier een uitzonderlijke hoeveelheid goud, zilver en vele andere schatten tentoongesteld. In de ochtend maakt u een excursie naar het prachtige lemen platform van Huaca Rajada waar het wereldberoemde graf van de Heer van Sipán werd ontdekt. Bewonder prachtige gouden voorwerpen, edelstenen en leer meer over de geschiedenis van de oude Moche beschaving. Hierna brengt u een bezoek aan het Royal Tombs Museum of Sipán en ontdekt u de historische rijkdom. De eerste hal bevat gedetailleerde keramiek afgebeeld met goden, mensen, planten, lama’s en andere dieren. Op de tweede verdieping zijn delicate voorwerpen te vinden zoals een set fijne turquoise en gouden oor ornamenten met eenden, herten en de Heer van Sipán erop afgebeeld. De geavanceerde techniek die hiervoor nodig is geweest maakt dit één van de mooiste en meest belangrijke objecten van precolumbiaans Amerika. Op de begane grond is er een exacte reproductie te vinden van hoe de graftombes zijn aangetroffen. Verschillenede objecten worden hier tentoongesteld. Zo zijn hier de met edelmetalen versierde sandalen van de Heer van Sipán te vinden, die zelf nooit liep en overal naartoe werd gedragen. Interessant genoeg werden mensen van adel gezien als goden; deels mens en deels dier. De nariguera, een opvallend neus schild dat hier tentoongesteld wordt, werd dan ook gebruikt om de menselijke tanden van de Heer van Sipán te verbergen. Die zouden immers aantonen dat hij niet anders was dan de rest van de bevolking. Zo interessant als de kunstvoorwerpen zijn die hier worden tentoongesteld is de tentoonstelling over hoe deze archeologische vondst is uitgegraven. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Chiclayo.

Deze privé-excursie vertrekt dagelijks, behalve op maandag.

Dag 5 Chiclayo - Trujillo

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het busstation, vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar Trujillo. Bij aankomst in Trujillo wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende twee nachten. Trujillo staat bekend als de culturele hoofdstad van Peru en de ‘stad van de eeuwige lente’. Het is een geweldige bestemming om het gehele jaar door te bezoeken. De nabijheid van oude archeologische vondsten maken het tot een ideale plek om de omgeving te verkennen. Geschiedenisliefhebbers zullen hun hart ophalen bij de tempels van de Zon en Maan, oude piramides van precolumbiaanse tijden.

Dag 6 Tempels van de Zon en Maan, Huanchaco & Chan Chan

Vandaag brengt u een bezoek aan de verbazingwekkende Zon en Maan piramides, gezamenlijk bekend als Huacas del Moche. Deze tempels waren tussen 400 en 600 na Christus de politieke en religieuze centra van het Moche koninkrijk en hebben prachtig geschilderde voorstellingen van verschillende goden, waaronder Aiapaec, de onthoofder! De Tempel van de Zon (Huaca del Sol) is het grootste adobe complex van het Amerikaanse continent. Het is de meest indrukwekkende piramide aan de Peruaanse kust. Er wordt van gezegd dat er wel 20000 Indiaanse werkers voor nodig waren om het complex te bouwen! Zijn tweelingtempel, de Tempel van de Maan (Huaca de la Luna), is een kleiner maar beter bewaard gebleven complex met prachtige fresco’s. Vervolg de excursie met een bezoek aan het strand van Huanchaco, waar de lokale vissers al eeuwenlang vissen met hun traditionele caballitos de totora (rieten vissersbootjes). Na te hebben genoten van de lunch vervolgt u de reis richting de oude adobe stad Chan Chan, ooit de trotse hoofdstad van het Chimú koninkrijk. Deze rond 850 na Christus opgerichte stad huisveste op zijn hoogtepunt zo’n 60000 inwoners en was dan ook de grootste stad in precolumbiaans Amerika. Hier zijn enorme pleinen, lange straten en tempels te vinden waar de Chimú koningen werden begraven. De friezen (verhalende voorstellingen) op de muren met afbeeldingen van golven, vissen, zeevogels en zeezoogdieren geven het leven aan de kust en het belang van de zee weer. Ze hebben hierdoor haast iets weg van prachtige zandkastelen. De Chimú beschaving is hierin duidelijk anders dan de Inca’s. De maan en de zee is voor hun van religieuze betekenis, terwijl de Inca’s de zon aanbeden en de aarde vereren. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Trujillo.

Dag 7 Trujillo - Lima

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Trujillo gebracht voor uw binnenlandse vlucht terug naar Lima. In de ochtend kunt u afhankelijk van uw vluchttijd nog een optionele stadstour maken door Trujillo. De herenhuizen die in het centrum van de stad zijn te vinden, maken voor mooie foto’s met hun heldere kleuren en het smeedijzeren handwerk langs balkons en balustrades. Bezoek prachtige koloniale herenhuizen en bewonder de goed bewaard gebleven en imposante portalen, balkons en kerken. Tot slot ziet u in het Archeologisch Museum van de Universidad Nacional de Trujillo een overzicht van de precolumbiaanse culturen uit de regio.

Deze optionele excursie vertrekt dagelijks. Op zondag is het echter een panoramische excursie, want op die dag zijn het museum en de koloniale huizen gesloten voor het publiek.

Dag 8 Lima - Cuzco

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Cuzco. Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.

U verblijft één nacht in Cuzco en daalt vervolgens af naar de Heilige Vallei. Neem voldoende rust bij aankomst om te acclimatiseren. Later in de reis, na Machu Picchu, keert u terug naar Cuzco en heeft u nog voldoende de tijd om de stad te verkennen.

Dag 9 Cuzco - Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt een weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes. De Heilige Vallei van de Inca’s is een bestemming op zich. Hier ziet u terrasvormige berghellingen, lokale markten en de onwerkelijke schoonheid van het landschap. Vandaag brengt u een bezoek aan deze mooie en mysterieuze vallei. In het kleine dorpje Pisac bezoekt u de indianenmarkt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. Na de lunch vertrekt u naar de stad Ollantaytambo dat enkele van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru bevat. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen. Na afloop wordt u afgezet bij uw hotel van de komende nacht, gelegen in de Heilige Vallei.

Dag 10 Heilige Vallei - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een transfer naar het treinstation van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt. Bij aankomst wordt uw bagage naar het hotel gebracht en vertrekt u met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

Als u wilt, kunt u vandaag een wandeling maken over de Inca Trail (optionele excursie), één van de mooiste wandelingen van Latijns-Amerika. Bekijk onderweg verschillende Inca-ruïnes, overbrug hoogteverschillen en bewonder het buitengewoon mooie landschap. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

Dag 11 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Per trein en bus keert u terug naar uw hotel in Cuzco.

Wilt u tweede bezoek brengen aan de citadel Machu Picchu? Er zijn maar een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar om Machu Picchu te bezoeken. Wilt u daarnaast op eigen gelegenheid de berg Huayna Picchu of de berg Machu Picchu beklimmen om te genieten van het uitzicht op Machu Picchu? Wij kunnen uw toegang garanderen als u één van deze optionele bezoeken bijboekt gedurende het boekingsproces.

Dag 12 Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken. In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Dag 13 Cuzco - Lima

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Hier aangekomen is het einde aan deze geweldige reis!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam