Fort Rotterdam Makassar

5 dagen Torajaland vanaf Surabaya

Dag 1 Surabaya - Makassar

Vandaag vliegt u vanaf Surabaya naar Makassar, waar uw chauffeur al op u staat te wachten. We rijden naar uw hotel in Makassar. Uw hotel ligt op loopafstand van de gezellige boulevard. 's Middags kunt u de de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek het oude Hollandse Fort Rotterdam in de haven Paotere, waar u de traditionele houten Buginese boten ziet liggen, Phinisi genaamd, die hier nog met de hand worden geladen.

Dag 2 Makassar - Torajaland

Na het ontbijt verlaten we de stad om richting Torajaland te rijden. Het is een lange rit van circa 9 uur, maar onderweg is er voldoende te zien. We rijden langs de Buginese paalhuizen in de vlakten van Zuid-Sulawesi naar de prachtige bergen en valleien van Torajaland. Uiteraard maken we hier en daar en stop en lunchen we onderweg (niet inbegrepen). Aankomst in uw hotel in de late namiddag.

Dag 3 & 4 Torajaland

De komende twee dagen zult u samen met een lokale gids verschillende Toraja dorpjes bezoeken, om een goed beeld te krijgen van de cultuur van het mysterieuze Toraja-volk. U ziet de graftomben, knekelgrotten, de hangende graven van Londa en de babyboom van Suya. Van hun overledenen maken de Toraja’s levensgrote voorstellingen in de vorm van poppen, de ‘Tau-Tau’ die ze, zoals in het dorp Lemo, uitstallen in de balkons in de rotswanden, wakend over hun dorp. In het dorp K’ete K’esu vindt u prachtig versierde, boorvormige daken. Overnachting in uw hotel. Op dag 3 geniet u van een traditionele Toraja lunch geserveerd in traditioneel huis in een kleine kampung op korte afstand van de Rantepao. De meest bekende maaltijd is de pa'piong manuk: kip met geraspte bananen stam gekookt in een bamboe buis. Gekookte jonge varen en rode rijst smaken heerlijk bij dit kip gerecht. Indien u vroeg bent kunt u getuige zijn van de bereiding van uw maaltijd.

Dag 5 Torajaland - Makassar - Denpasar

Na het ontbijt rijden we terug richting Makassar, waar u in de late namiddag zult arriveren. Bij aankomst in Denpasar komt deze fanatische reis tot een einde.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam