id_al_denpasar.jpg

7 dagen Ongerept Sumba

Dag 1 Denpasar - Tambulaka – Waingapu

Vandaag vliegt u vanaf Denpasar naar Tambolaka, waar uw chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel te brengen in Waingapu. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invulling geven.

Dag 2 Waingapu

Deze dag staat in het teken van de ikat, een speciale, ingewikkelde weeftechniek. Op Sumba worden de mooiste ikat weefsels gemaakt. U bezoekt verschillende dorpjes waar u het ingewikkelde proces van dichtbij kunt aanschouwen. In de buurt van Melolo brengt u een bezoek aan de dorpjes Pau en Rende, waar behalve indrukwekkende huizen en graftombes de mooiste ikats van het gebied zijn te vinden. De weefsels tonen vaak frontale afbeeldingen van mensen en bomen, behangen met schedels.

Dag 3 Waingapu - Waikabubak /Marosi

Een lange, maar interessante rit naar het oosten van Sumba. Onderweg stopt u onder andere in Waibakul en Pasunga. Hier bevinden zich indrukwekkende graftombes, die op een kunstige manier zijn uitgehouwen. Gedurende de dag verandert het landschap van groen naar rotsachtig. Aan het einde van de middag komt u aan in Waikabubak.

Dag 4 Waikabubak /Marosi

In de vroege ochtend maakt u een wandeling naar het traditionele dorp Sodan. Dit dorp, dat boven op een steile heuvel ligt met uitzicht op de Manulewa valei, is het bolwerk van de Marapu cultuur. Het is het spirituele centrum waar de belangrijkste priesters van Sumba wonen. Hier wordt besloten, wanneer de Pasola van start gaat. De Pasola is een serie van rituelen die verbonden zijn met het begin van het planting seizoen. De start van het festival wordt bepaald door het verschijnen van de zogenaamde Nyale worm in de zee. Dit festival vindt plaats op vier verschillende plaatsen in West Sumba in de maanden februari en maart. Rond het middaguur bent u terug in het hotel en is het mogelijk nog even lekker te luieren of heelijk een wandelen.

Dag 5 Waikabubak /Marosi

Vandaag maakt u een wandeling naar de Lapopo waterval. Jaarlijks komen de Marapu priesters hier bidden voor regen. Als u vroeg start heeft u kans om een van Sumba’s endemische vogels te zien. In de middag bezoekt u het dorpje Kampung Tarung, dat midden in het centrum van Waikabubak ligt. Het lijkt alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Terwijl u rustig rondloopt, krijgt u een goed beeld van het dagelijks leven. Vervolgens brengt u een bezoek aan de kleurrijke, lokale markt van Waikabubak.

Dag 6 Waikabubak/Marosi - Tabolaka

U gaat naar het fascinerede Kodi district. Hier staan huizen met de hoogste piekdaken van heel Sumba. De omgeving is idyllisch met brede zandstranden en een blauwe zee als decor. U bezoekt verschillende dorpjes. Daarna rijdt u naar het midden van Sumba. Onderweg stopt u bij de Waikelo Sawah. Deze kristalheldere waterbron voorziet Waikabubak van drinkwater en de rijstvelden van irrigatie water, dat zorgt voor drie rijstoogsten per jaar. U overnacht in Tambolaka

Dag 7 Tambolaka - Denpasar

Einde van een indrukwekkende reis. Transfer naar het vliegveld van Tambolaka vanwaar u terugvliegt naar Bali.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam