8 dagen Safari Ontdek Tanzania onder Canvas

Een schitterende privé safari naar enkele van de beroemdste parken van Tanzania, waarbij u in sfeervolle tentenkampen logeert.

Vanuit Arusha reist u samen met uw privé chauffeur/ranger naar uw lodge bij Lake Manyara. U logeert hier in typische safaritenten en gaat vanaf hier naar de verschillende parken.
Hierna reist u door naar Serengeti Nationaal Park, beroemd om de grote hoeveelheid leeuwen die hier elven en uiteraard de mogelijkheid om de ‘Big Five’ te zien. De safari vervolgt zich in Ngorongoro Nationaal Park, waar uiteraard een bezoek aan de wereldberoemde krater wordt gebracht. Een absoluut hoogtepunt van uw reis door Tanzania.

Na deze prachtige safaridagen kunt u eventueel nog doorvliegen naar het exotische eiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania. Hier bieden wij verschillende heerlijke resorts aan, waar u kunt genieten van zon, zee en strand.

Dag 1 Aankomst Arusha

Aankomst op de luchthaven van Arusha. Onze vertegenwoordiging staat al op u te wachten en een transfer naar uw hotel niet ver van de luchthaven.

Dag 2 Arusha – Lake Manyara

Vandaag verlaten we de stad om richting de prachtige natuurparken van Tanzania te rijden. In de middag komen we aan bij het Lake Manyara Nationaal Park, waar u uiteraard 's middags al uw eerste gamedrive maakt. Lake Manyara National Park was volgens Ernest Hemingway een van de mooiste parken die hij in Afrika aanschouwd had. Het park is weliswaar niet groot, maar van ongekende schoonheid. Het park wordt aangemerkt als één van de mooiste en interessantste parken van het land met een groot aantal wilde dieren. Tevens staat het park bekend om de grote populatie leeuwen, die u vaak in de bomen ziet hangen. We logeren hier vanavond in een kleinschalig Tented Camp, waardoor u direct helemaal het safarigevoel krijgt.

Dag 3 en 4 Lake Manyara – Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt rijden we vandaag door naar het beroemde Serengeti Nationaal Park, waar u de aankomende 2 nachten in het park zult verblijven. Het Serengeti National Park is één van de mooiste parken ter wereld. Niet alleen vanwege de enorme variatie aan wild, maar ook om het spectaculaire landschap en de weidse horizon. De populatie leeuwen is enorm en bijzondere diersoorten zoals de gestreepte hyena, diverse jakhalssoorten en aardwolven komen hier veelvuldig voor. En route maken we al gamedrive en maakt u kennis met dit park. We komen rond de lunch aan in de lodge aan de westkant van het nationale park. Deze lokatie is misschien wel de beste plek om de grote hoeveelheid dieren te zien, want het ligt aan de beroemde 'migratie corridor' waardoor u een grote kans heeft om grote groepen wildebeesten te zien. In de namiddag kunt u nog een leuke wandelsafari,net buiten de grenzen van het park maken met een ervaren ranger. Een unieke ervaring om door het prachtige landschap te wandelen en weten dat de wilde dieren rondom u heen lopen. De volgende dag staat in het teken van safari, want u maakt zowel 's ochtendsvroeg als in de namiddag een uitgebreide gamedrive met u private ranger.

Dag 5 Serengeti NP – Karatu

Na enkele heerlijke safaridagen reist u vandaag door naar Karatu. Dit kleine dorpje ligt net buiten de grens van het Ngorngoro Nationaal park en staat vooral bekend om de vele prachtige koffieplantages. Hier verblijft u op een nog werkende koffieplantage in wederom een Tented Camp. In de loop van de middag komt u hier aan en kunt u genieten van het prachtige uitzicht vanaf uw Tented Camp, want deze koffieplantage ligt op maar liefst 1800 meter aan de rand van een tropisch woud. Wanneer u het leuk vind kunt u ook een rondleiding krijgen over de plantage, waarna u 's avonds geniet van een lekker maaltijd en een drankje bij de haard.

Dag 6 Ngorongoro Nationaal Park & Krater

Na het ontbijt rijdt u de Ngorongoro Crater in voor 'gameviewing'. U daalt af naar de vlakke kraterbodem, die een doorsnede van ongeveer 18 kilometer heeft. De steile kraterrand is op het hoogste punt zo'n 600 meter. Eenmaal op de bodem, overkomt u een gevoel van verwondering. Dit aardse paradijs herbergt zo'n 30.000 dieren en wordt ook wel de Ark van Noach genoemd. Met enig geluk treft u een zwarte neushoorn, een dier dat met uitsterven bedreigd wordt. Een spectaculaire dag!

Dag 7 Ngoronogoro – Arusha

Na het ontbijt verlaten we onze lodge om richting Arusha te rijden. Tegen lunchtijd komt u aan bij uw accommodatie nabij Arusha. Het is een oude koffieplantage en de lodge is een uitstekende plek om nog even lekker bij te komen van aales wat u de laatste dagen heeft gezien en ontdekt.

Dag 8 Arusha

Vandaag nog een heerlijke vrije ochtend in de lodge om vervolgens naar de luchthaven te rijden.

Uiteraard is het ook mogelijk om vanuit Tanzania door te vliegen naar het exotische eiland Zanzibar voor een strandvakantie. NRV biedt enkele leuke resorts aan, waar het heerlijk vertoeven is na een safari!
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam