8 dagen Family Fun in Tanzania

Een geweldige safari voor het hele gezin. Uiteraard gaan we op safari, opzoek naar de Big Five, maar we hebben bij deze reis ook veel rekening gehouden met leuke excursies voor kinderen en teenagers. Logeren doet u in zowel tentjes als leuke lodges!

Dag 1 Aankomst Arusha

Aankomst op de luchthaven van Arusha waar onze vertegenwoordiging al op jullie staat te wachten en jullie ook direct naar de lodge net buiten Arusha brengt. Het hotel heeft een heerlijk zwembad, dus vandaag begint de vakantie echt. Wij adviseren jullie wel tijdig te gaan slapen, want morgen begint het avontuur.

Dag 2 Arusha

Na het ontbijt worden jullie opgehaald door een echte ranger. Deze man weet alles van wilde dieren en gaat deze vakantie samen met jullie op reis naar de verschillende wildparken om jullie zoveel mogelijk te laten zien. Maar vandaag gaan jullie eerst wat meer leren over de cultuur en de mensen die in dit land wonen. Op ongeveer 7 kilometer buiten de hoofdstad Arusha leeft de Wa-Arusha stam. Ze stammen af van de beroemde Masai stam, maar hebben lang geleden besloten dat ze boer willen worden en niet langer tussen de wilde dieren wilde leven. Ze zullen je laten zien hoe ze hier wonen, naar school gaan, een traditionele dokter eruit ziet en natuurlijk gaan we hier ook lekker lunchen. ’s Middags bezoeken we nog het Meserani Snake Park, hoe spannend. Wie durft er een grote slang aan te raken? Hierna gaan we terug naar de lodge en kan er nog een duik genomen worden in het zwembad. Diner en overnachting weer in de Moivaro Lodge.

Dag 3 Arusha – Lake Manyara

Vandaag is het dan echt zo ver we gaan op safari! Jullie ranger komt jullie na het ontbijt ophalen en een speciale safari landcruiser gaan jullie richting het prachtige Lake Manyara Nationaal Park. Na ongeveer 3 uur rijden komen we aan bij de camping van Twiga niet ver van het nationale park. We halen de bagage uit de auto en de ranger zal jullie tenten opzetten, uiteraard mag je hem helpen als je dat leuk vind. Er is hier een zwembad aanwezig, dus neem een duik en ga lekker lunchen, want rond de klok van drie uur zullen jullie de eerste gamedrive in het park gaan maken. Lake Manyara National Park was volgens Ernest Hemingway een van de mooiste parken die hij in Afrika aanschouwd had. Het park is weliswaar niet groot, maar van ongekende schoonheid. Het park wordt aangemerkt als één van de mooiste en interessantste parken van het land met een groot aantal wilde dieren. Tevens staat het park bekend om de grote populatie leeuwen, die u vaak in de bomen ziet hangen. ’s Avond kookt de ranger een heerlijke maaltijd voor jullie en slapen jullie met zijn alle in de tentjes, best wel spannend zo vlakbij de dieren.

Dag 4 Lake Manyara – Serengeti Nationaal Park

Vroeg in de ochtend worden jullie al weer wakker gemaakt met een heerlijk ontbijt en gaan we de spullen weer inpakken. Want er is nog zo veel te zien en ook vandaag gaan we weer op zoek naar de Big Five en andere wilde dieren. We rijden vandaag richting het Serengeti Nationale Park waar we 2 nachten logeren. Dit park is één van de mooiste parken ter wereld. Niet alleen vanwege de enorme variatie aan wild, maar ook om het spectaculaire landschap en de weidse horizon. De populatie leeuwen is enorm en bijzondere diersoorten zoals de gestreepte hyena, diverse jakhalssoorten en aardwolven komen hier veelvuldig voor. Op de camping zet de ranger weer jullie tent op en lunchen jullie lekker om ’s middags nogmaals op zoek te gaan naar de vele wilde dieren. Vanavond is de laatste avond in jullie tentjes en dat de ranger voor jullie kookt, want vanaf morgen slapen jullie weer in lodges met een heerlijk zwembad.

Dag 5 Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt gaan we vandaag de hele dag op safari in dit mooie park. Hou je dierenboek maar in de aanslag want je gaat vandaag echt zoveel verschillende dieren zien. In de middag checken we in de gezellige lodge en kunnen we genieten van het zwembad of misschien even een extra dutje doen, want het was best wel weer vroeg vanmorgen. Na de lunch kan je samen met jullie ranger nog een keertje op safari gaan. Het zal al snel donker zijn en dan wordt het lekker koel. Veel dieren gaan dan op zoek naar water en eten en dus kan je de dieren goed zien. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 6 Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Nationaal Park

Na enkele heerlijke safaridagen reizen we vandaag door naar Karatu. Dit kleine dorpje ligt net buiten de grens van het Ngorngoro Nationaal park en staat vooral bekend om de vele prachtige koffieplantages. We logeren hier dan ook de volgende 2 dagen op een luxe Farm House. ’s Middags kun je samen met een Masai een leuke wandeling over de boerderij en de prachtige plantages die hierbij horen. U krijgt alle informatie over de werkzaamheden op de plantage en de prachtige omgeving. ’s Avonds eet en logeer je op deze mooie boerderij.

Dag 7 Ngorngoro Krater

Ook vandaag wordt weer een geweldige dag, want we rijden naar de Ngorongoro Krater, wat één van de zeven wereldwonderen is. Heel lang geleden is er vanuit het heelal een meteoriet op de aarde gevallen die een enorme krater heeft gemaakt. In deze krater leven honderden, misschien wel duizenden dieren die we vandaag dan ook gaan zoeken. Met de Landcruiser dalen we af in de krater en beleven we een geweldige spannende dag. In de namiddag zijn jullie weer terug in de lodge en kan je genieten van het zwembad.

Dag 8 Ngorongoro – Arusha

Na het ontbijt reizen we vandaag terug naar de hoofdstad van Tanzania. Onderweg maken we nog een stop bij Mto Wa Mbu, een klein dorpje, waar we per fiets de omgeving gaan ontdekken. Hartstikke leuk om zo tussen de lokale mensen en kinderen te rijden en te zien hoe mensen hier wonen. Na de lunch rijden we door naar Arusha en vanuit daar naar de luchthaven om weer richting huis te vliegen.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam