vn_al_saigon.jpg

4 dagen Van Ho Chi Minh City, Dalat & Phan Thiet

4 bijzondere dagen die afgewisseld worden met steden, prachtige binnenlanden, uitgestrekte plantages, lokale ontmoetingen en spannende activiteiten. Afgesloten met een heerlijke dag aan het tropische strand van Phan Thiet.

Dag 1 Ho Chi Minh City - Dalat

Vandaag wordt u door uw chauffeur opgehaald in uw hotel in Ho Chi Minh City en naar de luchthaven gebracht. In Dalat wordt u door uw Engelssprekende gids en chauffeur opgehaald en start een zeer culturele en leerzame dag! Dalat is een bijzondere stad dat door het koelere klimaat en de diverse flora en fauna uniek is voor Vietnam. In de Franse tijd werd Dalat ook wel “klein Parijs” genoemd. U fietst door het platteland rondom Dalat en stopt op bijzondere plekken met als eerst een stop om adembenemende foto's te nemen op de Snake Pass. Hier heeft u een prachtig uitzicht over alle omliggende bergen. Onderweg bezoekt u een koffieshop waar de beste koffie wordt geserveerd en leert u alles over de boeren, het planten, het verbouwen en het oogsten van de koffie op de uitgestrekte koffieplantages. Ook bezoekt u diverse dorpen waar de oudste stammen van Vietnam leven (de K'ho etnische minderheid) waar uw gids u alles zal vertellen over de traditionele levensstijl en de verschillende culturen. U stopt bij een lokale familie om hen te helpen met vissen, een erg bijzondere lokale belevenis! Tevens bezoekt u één van de mooiste watervallen van Dalat, de Elephant Waterval en ziet u de Linh One Pagode met een beeld van een grote gelukkige boeddha, waar de gids u alles zal bijbrengen over het boeddhisme en de boeddhistische rituelen. Na de lunch, in een lokaal restaurant, brengt u een bezoek aan een traditionele zijde fabriek om te leren hoe zijderupsen gehouden worden, hoe het kweken werkt en hoe de zijde uit de cocons gehaald wordt. En nu u toch in de leer bent over insecten bezoekt u een krekel boerderij waar u enkele insecten geserveerd krijgt, een plaatselijke lekkernij! U wordt met de auto terug gebracht naar Dalat waar u de rest van de middag en avond ter vrije besteding heeft.

Dag 2 Dalat

Vandaag gaat u een erg avontuurlijke dag tegemoet. Een dag vol wandelen, zwemmen, waterglijden en abseilen. Voordat u officieel begint aan de tour heeft u een korte training door Canyoning experts om te weten hoe u met de touwen en de afdaling aan de slag gaat. Het is eenvoudig te beoefenen en kost niet veel kracht, maar het is ontzettend spannend! Allereerst zult u 18 meter abseilen en uitkomen bij een verticale droge rots in de buurt van een prachtige waterval. Hierna gaat u verder naar beneden en zult u van een 3 meter hoge klif springen en een stukje door het water glijden. U komt aan bij een tweede klif waar u, vanaf een hoogte van 16 meter, zult abseilen. Het is een prachtige klif om vanaf te abseilen en eventueel uw springtechnieken te oefenen. Bij de volgende stop is een mooie stroomversnelling waar u vanaf kunt glijden. We maken een wandeling langs de rivier dat ons naar een grote waterval leidt (25 meter) waar u kunt abseilen door het water. Dan is er alweer een einde gekomen van deze enerverende dag en wordt u terug gebracht naar uw hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3 Dalat - Phan Thiet

Na het ontbijt maken we een stadstour door Dalat en brengen we een bezoek aan het zomerpaleis van keizer Bao Dai, het Truc Lam Meer en het oude treinstation van Dalat, dat nog door de Fransen werd gebouwd. Ook brengen we een bezoek aan het Hang Nga Crazy House, ook wel sprookjeshuis genoemd. Bijzonder architectonisch werk van een Vietnamese kunstenaar. U verlaat de stad en rijdt via bergen, langs prachtige vergezichten, watervallen, rijstvelden en via de Bellevue Pas richting de zuidelijke kustlijn van Vietnam. Een prachtige route met koffie- en theeplantages, waarbij we ruim 1000 meter hoogteverschil overwinnen. Voor de lunch komen we aan in de badplaats Phan Thiet. Aan het strand van Mui Né heeft u de gelegenheid te genieten van diverse restaurantjes, bars, winkeltjes en het prachtige strand, omzoomd met palmbomen. Mui Né is een uitgestrekte 'badplaats', gelegen aan een weg van ongeveer 10 kilometer. Aan het strand vindt u diverse resorts met aan de andere kant van de weg diverse restaurantjes en barretjes. Phan Thiet is het naastgelegen vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt. Vissaus is één van de belangrijkere ingrediënten van de Vietnamese keuken en in Phan Thiet wordt dan ook ongeveer 16 tot 17 miljoen liter per jaar van deze saus geproduceerd! De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4 Phan Thiet

Vandaag nog een heerlijke vrije dag om de reeds opgedane indrukken te verwerken in een hangmat, strandbedje aan het zwembad of luierend op het strand. Ook kunt u diverse optionele excursies maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de naastgelegen zandduinen en de lokale markt van Phan Thiet, maar ook een bijzondere wandeling maken door een zacht stromend beekje in een beeldschone omgeving. Heerlijke verkoelend op een warme tropische dag! Uiteraard kunt u uw verblijf aan het strand naar eigen wens verlengen.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam