Reizen Vietnam

6 dagen Van Hoi An naar Ho Chi Minh City

Tijdens dit reisgedeelte reist u vanuit Hoi An in centraal Vietnam naar Ho Chi Minh City in het zuiden van Vietnam. Onderweg doet u Danang aan en zult u de Cu Chi tunnels bezoeken, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. Een mooie rondreis met Engelssprekende gids, die u alles over de steden en bezienswaardigheden zal vertellen!

Dag 1 Danang - Hoi An

Vandaag wordt u door uw chauffeur en Engelssprekende gids opgehaald van het vliegveld van Danang en volgt de transfer naar Hoi An. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel maakt u een korte wandeling door het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. U bezoekt o.a. de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen en ontdek het zalige nachtleven van Hoi An. Er zijn tal van smaakvolle restaurantjes waar u tegen zeer lage prijzen een overheerlijke maaltijd kunt nuttigen. Overnachting in Hoi An.

Dag 2 Hoi An

Na het ontbijt haalt uw gids u op en gaat u samen naar een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een erg leuk souvenir voor thuis! Niet alleen kunt u de kleur en stof kiezen, maar ook de vormen verschillen. In de namiddag ontmoet u een lokale gids voor een fietstocht door kleine dorpjes en langs de rivier waarbij u oog in oog komt te staan met het dagelijks leven van de lokale bevolking in de binnenlanden. U fietst door maisvelden, rijstplantages, kokosnoot bossen en langs krabben boerderijtjes. Onderweg ziet u hoe de ‘locals’ hun voorouders eren en ziet u oude huizen van ambachtslieden zoals: smeden, timmerlieden en metselaars waar u veel ongewone dingen zult leren over de inwoners van Hoi An. De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 3 Hoi An

In de ochtend gaat u kennismaken met de échte Vietnamese gerechten middels een heuse kookworkshop waarbij u eerst zult genieten van de prachtige bedrijvigheid, geluiden en aroma’s van de lokale markt in Hoi An. U heeft een bijzondere Interactie met de lokale verkopers bij het doen van de boodschappen voor de kookles. Terwijl u geniet van alle indrukken, zal de lokale chef alle verschillende Vietnamese kruiden en groenten uitleggen. Wanneer alle aankopen zijn gedaan, stapt u op de fiets naar het Tam Tam Café Restaurant waar u veel zult leren over de meest gebruikelijke Vietnamese gerechten en deze zult bereiden en uiteraard ook zult proeven! Na de lunch wordt u naar het Bach Dang dok gebracht waar u op een lokale boot stapt. Geniet van het rustige tempo van de boot, de indrukken langs de rivieroever en u heeft even lekker de mogelijkheid om de heerlijke lunch te laten zakken. U maakt een stop in het Tanh Ha aardewerk dorp waar u een kijkje krijgt in het dagelijks leven van de lokale bevolking. U ziet hier hoe de inwoners rondkomen van het ambacht pottenbakken en u ziet hoe men producten als vazen, potten, ketels en kookpotten maakt. Ook bezoekt u Kim Bong, een timmerwerk dorp, en vertelt de gids u alles over de geschiedenis van het dorp. Terug aangekomen bij het Bach Dang dok loopt u terug naar uw hotel. Overnachting in Hoi An.

Dag 4 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City

Van Hoi An rijdt u naar de luchthaven van Danang, waar u op het vliegtuig stapt. In Ho Chi Minh City staat uw Engelssprekende gids al op u te wachten en vertrekt u richting de omstreden Cu Chi Tunnels. Onderweg doet u de eerste indrukken van de stad op. Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam. De stad is nu uitgegroeid tot een moderne metropool. U rijdt naar de indrukwekkende Cu Chi tunnels, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. De tunnels waren tijdens de oorlog onderdeel van een ingenieus netwerk van ca. 250 kilometer met ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.


Dag 5 Ho Chi Minh City

Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een stadstour waarbij u o.a. een bezoek brengt aan het Presidentieel Paleis, de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het Opera House en het oude koloniale postkantoor, waar u direct een vakantiekaartje kunt versturen naar de thuisblijvers! Ook bezoekt u het indrukwekkende Oorlogsmuseum, waar u kennismaakt met de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog. In de middag gaat u met uw gids Chinatown verkennen met de Binh Tay Markt. Chinatown (Cho Lon) is een interessante plek om klassieke Chinese architectuur te zien dat u doet denken aan vroegere tijden met tal van Chinese restaurants. Het is ook een plek van grote historische en culturele waarde voor de stad Ho Chi Minh City. Hier stapt u op een traditionele cyclo en maakt een tocht naar de Thien Hau Tempel, die is gewijd aan Thien Hau, de Vrouw van de Zee. De avond is vrij ter besteding.

Dag 6 Ho Chi Minh City

Na het ontbijt kunt u gebruik maken van de transfer naar de luchthaven of uw reis op eigen gelegenheid vervolgen.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam