Rio de Janeiro

16 dagen Hoogtepunten van Brazilië 1

Tijdens dit prachtige reisgedeelte nemen wij u mee langs verschillende hoogtepunten van Brazilië. U verblijft in sfeervolle, kleinschalige hotels op basis van logies en ontbijt en grote afstanden worden allemaal gevolgen.

De reis start in de bruisende stad Rio de Janeiro, waar u kennis maakt met de beroemde Copacabana. U maakt uitstapjes naar de Corcovado en de Suikerboodberg en u heeft voldoende tijd om deze prachtige stad te ontdekken. Via Foz do Iguaçu, bekend van de indrukwekkende watervallen, reist u door naar het prachtige Amazonegebied. U zult hier de natuur van dichtbij ervaren, een bijzondere ervaring!
De bruisende stad Salvador met de kenmerkende felgekleurde huizen en Praia do Forte, het rustige paradijs zijn de laatste stops alvorens u terugkeert naar Salvador, waar dit reisgedeelte vol hoogtepunten zal eindigen.

Uiteraard kunt u uw verblijf verlengen in Praia do Forte of met een strandverlenging in Morro de São Paulo op Ilha de Tinharé.

Dag 1 Rio de Janeiro

Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger al op te wachten om u naar uw hotel bij het strand van Copacabana te brengen. Rio de Janeiro is de tweede stad van Brazilië en de grootste stad van de staat Rio de Janeiro. Deze bruisende stad strekt zich uit tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld. Wanneer u met Air Europa vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Rio de Janeiro aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee.

Dag 2 Rio de Janeiro

Vandaag brengt u een bezoek aan de 710 meter hoge Corcovado (gebochelde) berg met het 38 meter hoge Christusbeeld. Dit monument is bedekt met een mozaïek van speksteen en is één van de mooiste art nouveau monumenten van Rio de Janeiro. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het beeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen, de Jockey Club en Rodrigo Freitas lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is. Na de afdaling wordt er bij interesse nog fotostops gemaakt bij het Mário Filho stadium, wereldwijd bekend onder voetballiefhebbers als de Maracanã, en de nabijgelegen Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer en het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3 Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum waar de geschiedenis van imperiaal Brazilië begon, de ultramoderne wijk Barra da Tijuca en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan de Sugar Loaf (Suikerbroodberg) of een sloppenwijk (favela).

Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro vanwaar u doorvliegt naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven van Foz do Iguaçu wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht voor de komende drie nachten. Ontspan in het hotel en geniet van de tropische temperaturen bij het buitenzwembad. Foz do Iguaçu is de toegangspoort tot de Iguaçu watervallen. De Iguaçu watervallen zijn de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. Het donderend geraas komt van de in totaal 275 watervallen die over de drie kilometer brede afgrond naar beneden storten. Het sproeiende water veroorzaakt de continue aanwezige regenbogen. Iguaçu is ook het punt waar drie landen samenkomen: Brazilië, Argentinië en Paraguay. De twee nationaal parken van de Iguaçu watervallen (Iguaçu in Brazilië en Iguazú in Argentinië) zorgen voor het behoud van het kostbare regenwoud. Bezoekers kunnen van dit spektakel genieten bij diverse uitkijkpunten, vanaf een boot of vanuit een helikopter. In het park valt er genoeg te zien en te doen om twee volle dagen te vullen. U kunt wandelen over junglepaden, picknicken in het mooie park, een boottocht maken naar de plek waar de Garganta del Diablo (duivelskeel) neerstort, zwemmen en wildleven spotten.

Eten en drinken in het nationale park is beperkt en vrij prijzig. Het is dus een goed idee om uw eigen snacks en drankjes mee te nemen.

Dag 5 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen begint bij het bezoekerscentrum van Iguaçu Nationaal Park, waar u aan boord gaat van het voertuig dat u door de subtropische vegetatie naar het begin van de wandelpaden brengt. Vanaf de platforms heeft u een goed overzicht van de watervallen en op de kolkende wateren van de Garganta do Diabo. Let goed op en u ziet misschien de bezoekers bovenop de waterval aan de Argentijnse zijde staan! De glazen lift en de trappen langs de rotswand leiden naar de winkels en restaurants die boven zijn gelegen. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Macuco Safari boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen of een bezoek brengen aan het vogelpark (Parque das Aves), dat naast de ingang van het Iguaçu Nationaal Park is gelegen. Het park huisvest meer dan 900 vogels en ongeveer 150 vogelsoorten. Naast vogels leven hier ook slangen, kaaimannen en prachtige vlinders.

Dag 6 Iguazú watervallen

De excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen begint met een busrit over de Tancredo Neves brug naar Argentinië. Het Iguazú Nationaal Park staat, net zoals het nationaal park in Brazilië en de watervallen zelf, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpaden hier bieden uitzicht op de watervallen en het aangrenzende regenwoud, maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het uitzicht dat u heeft vanaf het platform dat hangt over de rand van de Garganta do Diablo. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 7 Foz do Iguaçu - Manaus

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Manaus. Aangekomen in deze middenin het Amazonegebied gelegen plaats staat uw chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Gelegen bij de ontmoeting van wateren (Encontro das Águas) ligt Manaus als eiland van beschaving middenin de jungle. Manaus is het natuurlijke startpunt voor een bezoek aan de jungle.

Deze excursie wordt op zondag niet uitgevoerd en wordt alleen uitgevoerd wanneer u in een hotel verblijft gelegen in Pelourinho.

Dag 8 Manaus - Amazonegebied

Tijdens de 3,5-4 uur durende transfer vanaf Manaus naar de diep in de Amazone gelegen drijvende jungle lodge ziet u de ontmoeting van wateren; de samenkomst van de haast zwarte Negro rivier en de zandkleurige Solimões rivier. Gelegen aan de zuidelijke oever van de Amazone rivier, 80 kilometer ten zuiden van Manaus, middenin een 337 hectare groot onaangetast privé-natuurreservaat met primair regenwoud ligt uw Amazone lodge waar u de komende drie nachten verblijft. Doordat deze lodge dieper in de jungle is gelegen en verder van Manaus in vergelijking met vele andere lodges heeft u hier een betere kans op het zien van wildleven. Rond zonsondergang komt u aan in de lodge en wordt u verwelkomt met een drankje.

Voor uw persoonlijk comfort tijdens de transfers is de maximum toegestane bagage op de boot 10 kilo per persoon. De lodge heeft een berging in Manaus voor extra bagage zonder extra kosten.

Dag 9-10 Amazonegebied

Tijdens uw verblijf neemt u deel aan diverse activiteiten onder leiding van een ervaren gids waarbij u gebruik maakt van een gemotoriseerde houten kano. Vanuit de kano en te voet zult u apen, dolfijnen, luiaards papegaaien, ara’s, reigers, ijsvogels, aalscholvers, visarenden en vele andere diersoorten spotten. U gaat ’s avonds kaaimannen spotten, ’s ochtends vroeg de zonsopgang bekijken en overdag wandelen door de jungle waarbij u meer leert over de geneeskundige eigenschappen van planten en het ecosysteem van de Amazone. Tussendoor heeft u ook de mogelijkheid om te vissen op piranha’s en een bezoek te brengen aan een inheemse Caboclo gemeenschap. In uw vrije tijd kunt u gebruik maken van de kano’s, een boek lezen in een hangmat, zwemmen in het warme water of een drankje doen in de bar.

Dag 11 Manaus - Salvador

Na het ontbijt arriveert u na een 3,5-4 uur durende transfer op de luchthaven van Manaus voor uw vlucht naar de hoofdstad van de staat Bahia, Salvador. Salvador ligt in de punt van een klein schiereiland met uitzicht over Baía de Todos os Santos (Allerheiligenbaai). U verblijft de komende twee nachten in het historische centrum. De Pelourinho, zoals het oude stadshart wordt genoemd, beschikt over een grote rijkdom aan barokkerken en koloniale architectuur. Een speciaal kenmerk zijn de felgekleurde huizen, veelal versierd met mooi pleisterwerk. Het is ook het middelpunt van Salvador’s nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs.

Dag 12 Salvador

Tijdens een historische stadstour leert u meer over de architectuur van Bahia. Deze fascinerende excursie begint met een wandeling door het historische centrum van Salvador, Pelourinho, met zijn pittoreske koloniale huizen en kerken. In 1985 benoemd tot Werelderfgoedlijst door UNESCO, is deze wijk een voorbeeld van koloniale geschiedenis en een symbool van de zwarte gemeenschap in Bahia. Pelourinho geeft bezoekers de gelegenheid een bezoek te brengen aan een aantal kerken, musea, studio’s van lokale artiesten, galerijen, winkels en restaurants. Pelourinho’s grootste toeristische attracties zijn het huis van de beroemde schrijver Jorge Amado, de culturele groep Olodum, de São Francisco kerk en de Basílica kathedraal. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan de traditionele Cravinho Bar waar u kunt genieten van een heerlijke caipirinha (optioneel). Stop onderweg om een souvenir te kopen en bezoek optioneel de Pierra Verger galerij of de studio van Goya Lopes (een Bahiaanse textielontwerper die inspiratie zoekt in de Afro-Braziliaanse muzikaliteit in Bahia). De volgende stop is Elevador Lacerda (lift), gebouwd in 1873, die de bovenstad met de benedenstad verbindt en een belangrijk transportmiddel is. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over de baai De Todos os Santos en het winkelcentrum Mercado Modelo, en kunt u heerlijk nagenieten van deze culturele wandelexcursie. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

De wandelexcursie wordt op zondag niet uitgevoerd en is alleen mogelijk indien u in een hotel verblijft gelegen in de wijk Pelourinho.

Dag 13 Salvador - Praia do Forte

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het gezellige Praia do Forte waar u de komende drie nachten kunt genieten van zon, zee en strand. Praia do Forte is een rustig paradijs met een sterke nadruk op het behoud van de lokale flora en fauna. Door zijn 12 kilometer aan onaangetaste stranden, kokosnootbomen, rivieren, lagunes, kleurrijke koraalriffen en kristalheldere natuurlijke baden, is de naam ‘Brazilië’s Polynesië’ welverdiend. In het dorp zijn auto’s niet toegestaan, alleen fietsen en zogenaamde bicitaxi’s worden toegelaten. Praia do Forte beschikt over uitstekende restaurants van Braziliaans tot verfijnde keukens als Frans, Italiaans en Japans. In een van de vele bars is het ‘s avonds heerlijk vertoeven, maar een nachtelijke wandeling bij volle maan is ook een uitstekende manier om de dag af te sluiten.

Dag 14-15 Praia do Forte

Het voetpad Alameda do Sol leidt naar een pittoresk kerkje, een zeeschildpadden opvangproject en fantastische palmstranden met wit zand. Rondom het dorpje is een kasteelruïne, een lagune om in te kanoën en het Sapiranga Ecologisch Reservaat te vinden. In het reservaat zijn verschillende voorzieningen aanwezig zoals wandel- en fietspaden en een zip-line. Naast dat Praia do Forte een uitstekende duiklocatie is zijn er ook andere watersporten mogelijk, waaronder zeilen en windsurfen. Tussen de maanden juli en oktober is het zelfs mogelijk om bultruggen te spotten. Wij raden aan om een bezoek te brengen aan het TAMAR zeeschildpadden opvangproject, een non-profit organisatie gewijd aan het behoud van de vijf inheemse zeeschildpadsoorten. Daarnaast zijn de ruïnes van Castelo Garcia D’Ávila (1552), het enige middeleeuwse kasteel in Brazilië, ook een bezoek waard.

Dag 16 Praia do Forte - Salvador

Transfer naar de luchthaven van Salvador. Uiteraard kunt u uw verblijf verlengen in Praia do Forte.

Wilt u graag langer in Praia do Forte blijven of verlengen op het eiland Tinharé in het idylissche vissersplaatsje Morro de São Paulo? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Extra opties’ vindt u meer informatie.
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam