Amman

9 dagen Avontuurlijk Jordanië (incl. auto met chauffeur)

Tijdens het culturele gedeelte van dit Jordanië reisgedeelte brengt u onder andere een bezoek aan de fascinerende oude stad van Amman en Jerash dat ook wel het Pompeï van het Midden Oosten wordt genoemd. Tevens bezoekt u tijdens deze reis Mount Nebo dat als een van de heiligste plekken van het land wordt gekenmerkt, het kruisvaarderskasteel bij Kerak en één van de nieuwe zeven wereldwonderen: de roze stad Petra.

Hierna heeft ook een avontuurlijk gedeelte, wat u verblijft maar liefst twee nachten in de wadi Rum, waar u én een jeepsafari maakt, én een prachtige trekking samen met een bedoeïengids.

Dag 1 Aankomst Amman

Aankomst Amman, de hoofdstad van Jordanië waar op de luchthaven onze vertegenwoordiger al op u staat te wachten. Transfer naar uw hotel waar u de aankomende drie nachten verblijft.

Dag 2 Amman – Jerash – Aljoun – Amman

Vandaag maakt u een dagtocht buiten Amman. In de ochtend verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, schitterend gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Vandaag de dag wordt Jerash algemeen erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. Het is eeuwen onder het zand bedolven geweest, totdat de laatste 70 jaren de restauratie ter hand is genomen en de stad weer helemaal werd uitgegraven. U maakt er een wandeling langs de theaters en tempels. Dan wordt u naar Ajloun gereden, hier brengt u een bezoek aan het kasteel, Qalaat al Rabad; dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Een dag met geweldige indrukken!

Dag 3 Amman – Dode Zee - Amman

Na het ontbijt maakt u een stadstour door het oude gedeelte van de stad. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder bezoekt u het Archeologisch Museum, het Romeinse theater en de King Abdullah moskee. Hierna verlaat u de stad om naar de Dode Zee te rijden, het laagste punt ter aarde: ruim 400 meter beneden de zeespiegel. Uiteraard heeft u hier de mogelijkheid om te drijven in deze zoute zee. Hierna rijdt u weer terug naar Amman, waar u overnacht.

Dag 4 Amman – Madaba – Mount Nebo – Kerak – Petra (243 km)

U laat Amman achter u om via Madaba, één van de Bijbelse steden, en Mount Nebo naar Kerak te rijden. In Madaba brengt u onder andere een bezoek aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het ‘Heilige Land’ in mozaïek op de vloer ligt. U vervolgt uw route naar Kerak via Mount Nebo, waar u een spectaculair uitzicht heeft op het Heilige Land. Uiteraard neemt u de ‘King’s Highway’ met zijn prachtige vergezichten. In Kerak bezoekt u het kruisvaarderskasteel met zijn wirwar aan kamertjes en gangetjes. Uiteindelijk vervolgt u uw weg naar Petra, waar u in de namiddag aankomt.

Dag 5 Petra

Vandaag bezoekt u één van de nieuwe zeven wereldwonderen: de legendarische roze stad Petra! De tweeduizend jaar oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Via een smalle kloof bereikt u deze roze tempelstad met zijn talloze rotswoningen, tempels en theaters. Deze stad was eeuwenlang verborgen voor de buitenwereld, totdat deze in 1812 bij toeval weer werd ontdekt.

Dag 6 Petra – Wadi Rum

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Dit is de mooiste en grootste woestijn van Jordanië met een adembenemend decor. Hier maakt u een indrukwekkende, vier uur durende, safari per 4WD waarbij u de geweldige rotspartijen en het nomadische volk ziet. In de middag rijdt u naar het tentenkamp, waar u dineert onder de sterren en logeert in een kamp in bedoeïenen stijl dat beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Dag 7 Trekking in Wadi Rum

Vandaag trekken we weer de woestijn in, maar nu niet in een 4WD maar we maken een echte trekking. Samen met uw gids(en) wandelen we een gedeelte van Wadi Rum in, waar maar weinig toeristen komen en zal de gids u vertellen over de woestijn en zijn nomadenvolk. Uiteraard beklimmen we de natuurlijke Burda brug en bezoeken we de overblijfselen van het huis van Lawrence of Arabia. U zult verrast zijn van de prachtige vergezichten en kleurschakeringen die de woestijn u bied. Aan het einde van de middag komt u weer terug in uw tentenkamp, voor een tweede overnachting.

Dag 8 Wadi Rum - Amman

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum en reist u samen met uw chauffeur terug naar Amman. Hier levert u uw huurauto in bij onze vertegenwoordiger. De rest van de dag vrij ter besteding.

Mocht u nog enkele dagen willen genieten van het strand, dan kunt u deze reis ook verlengen in de badplaats Aqaba.

Dag 9 Vertrek Amman

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag in Amman. In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht en komt er een eind aan uw avontuurlijke reis door Jordanië.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam