Amman

12 dagen Family Fun op Avontuur in Jordanië (incl. auto met chauffeur)

Een heerlijk reisgedeelte door Jordanië voor de hele familie. Jullie reizen vanaf de fascinerende oude stad van Amman naar de Dode Zee. Onderweg maken jullie kennis met het Pompeï van het Midden Oosten en de Mount Nebo, dat als een van de heiligste plekken van het land wordt gekenmerkt. Hier hebben jullie een spectaculair uitzicht op het Heilige Land. Heerlijke dagen aan de Dode Zee volgen, lekker genieten van het zwembad en een keertje drijven in de Dode Zee!

Jullie reizen door naar Petra, de legendarische Roze Stad om aan te komen in de mooiste en grootste woestijn van Jordanië, Wadi Rum. Waar jullie een nachtje zullen logeren in een tentenkamp in Bedoeïen-stijl. In Aqaba hebben jullie nog ruim de tijd om heerlijk te genieten van zon, zee en strand. In Amman zullen jullie deze leuke reis afsluiten!

Dag 1 Aankomst Amman

Aankomst Amman de hoofdstad van Jordanië. Rond middernacht komen jullie aan op de luchthaven van Amman, waar de chauffeur op u staat te wachten en jullie naar het hotel brengt. Snel naar het hotel, want iedereen zal wel moe zijn.

Dag 2 Amman

Vandaag blijft u in Amman en spreek dan ook met de chauffeur af dat hij jullie niet te vroeg ophaalt. Kunnen jullie lekker ontbijten en dan op stap in Amman. Jullie maken met de gids een stadstour door het oude gedeelte van de stad. Amman is op zeven heuvels gebouwd en op de hoogste heuvel staat de Citadel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Verder bezoekt u het Kindermuseum (lekker interactief), het Romeinse theater en de King Abdullah moskee. ’s Middags heeft u vrij ter besteding en wellicht is het een leuk idee om een van de markten te bezoeken en hier lekker te eten voordat jullie teruggaan naar het hotel.

Dag 3 Amman - Jerash - Mt. Nebo - Dode Zee (ca. 150 km)

Na het ontbijt maakt Hierna verlaat u de stad om naar Jerash te rijden, ook wel het 'Pompeï van het Midden-Oosten' genoemd. U maakt een wandeling langs de theaters en tempels, waarna we ook nog een bezoek brengen aan Madaba en Mt. Nebo. In Madabe brengt u onder andere een bezoek aan de St. George kerk waar de antieke kaart van het 'Heilige Land' in mozaïek op de vloer ligt. U vervolgt uw route naar Kerak via Mount Nebo, waar u een spectaculair uitzicht heeft op het Heilige Land. Aan het einde van de middag komen we aan in het prachtige resort aan de Dode Zee. Hier hebben we gezorgd dat er kamers worden gereserveerd waar u samen met de kinderen op kan verblijven.

Dag 4 Dode Zee

Vandaag een heerlijke vrije dag in een geweldig resort. Lekker genieten van het zwembad, maar natuurlijk ook het moment om een keertje te drijven in de Dode Zee. Waarschijnlijk worden er vandaag de leukste foto’s gemaakt. Het hotel heeft ook een geweldige Spa, dus ideaal voor jullie moeder die het vast wel leuk vind om eens verwend te worden.

Dag 5 Dode Zee - Petra (ca. 200 km)

’s Ochtends nog lekker genieten van het hotel, want Petra is niet al te ver rijden en morgen hebben jullie de hele dag de tijd om de prachtige ruïnestad te bezoeken. Jullie slapen de aankomende twee nachten in een hotel met een groot zwembad en prachtig uitzicht op nog geen 10 minuten rijden van de poort van Petra. Op maandag, woensdag en donderdag kunnen jullie Petra ook ’s avonds bezoeken. Deze excursie ‘Petra by night’ kan gereserveerd worden bij de chauffeur!

Dag 6 Petra

Vandaag bezoekt u de legendarische Roze Stad Petra! De tweeduizend jaar oude hoofdstad van de Nabeteërs ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Via een nauwe lange kloof bereikt u deze roze tempelstad met zijn talloze rots woningen, tempels en theaters. We raden jullie aan om lekker vroeg te gaan, want dan is het nog koel. Vanaf de entree kunnen jullie op de rug van een paard of met een paardenkarretje door de kloof. Maar zelf vonden wij het heel mooi om gewoon op ons gemak te wandelen en dit terug te doen, dan ben je toch wat meer moei en dan is zo’n paardenkarretje wel lekker.

Dag 7 Petra - Wadi Rum (ca. 115 km)

Wederom een hoogtepunt tijdens deze reis: Wadi Rum. Dit is de mooiste en grootste woestijn van Jordanië met een adembenemend decor. U krijgt de gelegenheid om met een 4WD jeep de woestijn in te gaan om deze prachtige omgeving nog verder te gaan bewonderen (optioneel). In de middag rijdt u naar uw tentenkamp. U dineert vanavond onder de sterren en logeert in een kamp in bedoeïenen stijl dat beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden (familie tenten aanwezig), handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Dag 8 t/m 10 Wadi Rum - Aqaba/ Tala Bay (ca. 71 km)

Na een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt, verlaat u Wadi Rum om naar Aqaba te rijden. U komt er al in de loop van de ochtend aan, zodat u ruim de gelegenheid heeft om heerlijk te genieten van zon, zee en strand. U neemt afscheid van uw chauffeur, want die hebben jullie de aankomende dagen niet nodig! We hebben hier gekozen voor het heerlijke Mövenpick Tala Bay op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Aqaba. Het resort heeft alles wat u va een strandhotel mag verwachten, grote zwembaden, diverse restaurants en de familiekamers zorgen er voor dat iedereen het hartstikke naar zijn zin zal hebben.

Dag 11 Aqaba - Amman (ca. 340 km)

Vandaag is er toch echt een einde gekomen aan de rondreis. De chauffeur komt u rond de lunch ophalen om naar Amman te rijden. Dat doen we vandaag omdat u morgenochtend al heel vroeg een vlucht naar Amsterdam heeft. Vanavond logeert u dus nog een nachtje in Amman.

Dag 12 Vertrek Amman

Vandaag worden jullie naar de luchthaven gebracht en komt er een eind jullie avontuurlijke reis door Jordanië.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam