Chinese Muur

17 dagen Dwars door China

Een bijzondere reis waarin u langs de indrukwekkende hoogtepunten van China reist. In Beijing begint de reis direct met het bezoeken van hoogtepunten. U bezoekt de Hemelse vrede, de Verboden stad, de Ming-graven en de Grote Muur. Vervolgens ziet u in Xi'an het beroemde Terracotta leger, in Chengdu de Panda’s en in Lijiang maakt u kennis met het Naxi volk. Een boottocht over de Li rivier, een wandeling dor de terassen van Longji en een bezoek aan Hongkong maken deze zeer afwisselende reis dwars door China compleet.

Dag 1 Beijing

Na aankomst in Beijing staat onze vertegenwoordiger op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen om (optioneel) een excursie naar de beroemde Hutongs te maken. U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar de Hutongs. Hier wandelen en gaan we gedeeltelijk per riksja door de kleine straatjes, van deze oude en karakteristieke wijk. Onderweg brengen we een bezoek aan de Bell Tower, maken we een Theeceremonie mee en sluiten we de middag af met een kookles bij een lokale familie thuis. De gastvrouw zal u de fijne kneepjes van het maken van dumplings bijbrengen, waarna er daarna natuurlijk ook geproefd mag worden. Na de excursie zal de gids u helpen een taxi te vinden, die u weer terugbrengt naar uw hotel.

Dag 2 Beijing

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Beijing. Met een Engelssprekende gids begint u de dag bij de Tempel van de Hemel. Deze enorme tempel wordt door velen gezien als het mooiste gebouw van China. De keizer kwam hier eenmaal per jaar om een offer te brengen voor een goede oogst. Vervolgens brengt u een bezoek aan het imposante Plein van de Hemelse Vrede, dat in het centrum van Beijing ligt. Aan dit plein ligt de toegangspoort van de Verboden Stad. Natuurlijk brengt u een bezoek aan dit indrukwekkende complex waar 24 keizers van de Ming- en Qing-dynasty hebben gewoond. Aan het eind van de dag neemt u de taxi terug naar uw hotel. Uw gids zal u natuurlijk helpen bij de onderhandelingen met de taxichauffeur.

Dag 3 Beijing & De Grote Muur

U begint de dag met een bezoek aan de Ming-graven. Hier ziet u de mausolea van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie. Het complex is te bereiken via de Heilige Weg. Aan weerszijden staan grote stenen beelden van dieren, ambtenaren en soldaten. Na de lunch vervolgt u uw reis naar de Grote Muur en maakt u een wandeling op dit immense bouwwerk. Voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van deze reis. De zesduizend kilometer lange muur moest het Chinese rijk vroeger tegen de noordelijke nomaden beschermen. Op de weg terug naar uw hotel maakt u een foto stop bij het beroemde Olympisch stadion van Beijing, het Vogelnest.

Dag 4 Beijing - Xi’an

Uw laatste dag in Beijing. Een heerlijke dag in deze magische stad. U kunt deze tijd geheel op eigen gelegenheid doorbrengen. Een tip is een bezoek te brengen aan de dierentuin. Natuurlijk kunt u ook heerlijk shoppen en de hectiek van het dagelijks leven in deze miljoenen stad aan u voorbij laten trekken. Tegen de avond wordt u naar het treinstation gebracht voor de reis met de nachttrein naar Xi'an (ca. 20.45 - 07.58 uur). U logeert in een 4-persoonscouchette (softsleeper)

Mocht u liever een 2-persoonscouchette willen, dan kunnen wij de andere 2 bedden 'afkopen'. U kunt dit bij boeking aanvragen.

Dag 5 Xi’an

Bij aankomst in Xi’an heeft u de transfer naar uw hotel. Hier kunt u zich even opfrissen voordat u naar het hoogtepunt van Xi'an gaat; het wereldberoemde Terra Cotta Leger. Dit indrukwekkende grafleger van de eerste keizer van China, Qin Shihuangdi, werd pas in 1974 ontdekt. Inmiddels telt het leger zevenduizend levensechte krijgers en de opgravingen zijn nog steeds gaande. De rest van de dag is ter vrije besteding en 's avonds heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een Tang Dynasty show (optioneel).

Dag 6 Xi'an - Chengdu

Vandaag heeft u nog een vrije dag, want de meeste treinen vertrekken pas in de avond. U kunt er vandaag voor kiezen om een leuke fietstocht te maken bij de oude stadsmuur. Samen met een gids fietst u op uw gemak door de oude stad en ziet het dagelijkse leven voltrekken. Tegen het einde van de middag brengt uw chauffeur u naar het treinstation van Xi'an, voor de treinreis naar Chengdu (ca. 19.45 - 11.50 uur). U reist in een 4-persoonscouchette (softsleeper)

U kunt er ook voor kiezen van Xi'an te vliegen naar Chengdu. U heeft dan 1 extra nacht in Chengdu. U kunt dit bij boeking kenbaar maken.

Dag 7 Chengdu

Na aankomst op het station wordt u door uw chauffeur naar uw hotel gebracht. Vandaag maakt u een halve dag excursie naar het panda onderzoekscentrum, hier wordt het gedrag van panda's onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond.

Dag 8 Chengdu

Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen voor een (optionele) excursie naar Leshan. Met een Engelssprekende gids bezoekt u de grootste Boeddha ter wereld in Leshan. De Boeddha is geheel in rotsen uitgehakt en u kunt van top via zijn schouders naar zijn voeten klimmen. Nadat u net als de Chinezen even op de grote teen van Boeddha heeft kunnen zitten, bestaat de mogelijkheid om een boottocht te maken over de grote rivier waar de Boeddha aan de kade staat. U kunt een terrasje pikken in Leshan. Aan het einde van de dag bent u weer terug in Chengdu.

Dag 9 Chengdu – Lijiang

Vandaag vliegen we van Chengdu naar Lijiang. U wordt in de loop van de ochtend opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Uiteraard staat er in Lijiang ook weer een chauffeur op u te wachten, die u naar uw hotel brengt. Rest van de dag vrij, maar een bezoek aan één van de vele theehuizen en een wandeling door de kleine straatjes is zeker een 'must'.

Dag 10 Lijiang

Vandaag staat er een leuke fietstocht op het programma. Na het ontbijt vertrekt u met een Engelssprekende gids richting het traditionele Naxi dorp Baisha, wat wit zand, betekent. De Naxi zijn de belangrijkste niet-Chinese bevolkingsgroep van China. U fietst door akkers en als het helder is ziet u onderweg de sneeuw op de Yulong bergen. Onderweg kom u langs de lokale markt, Xiangshan waar een stop gemaakt kan worden. In Baisha kunt u de vele oude boeddhistische muurschilderingen bewonderen. Kennismaken met lokale Naxi-bevolking, met de vrouwen in prachtige klederdracht en de beroemde Chinese medicijn dokter He. Rond het middaguur bent u weer terug bij uw hotel zodat u zelf kunt lunchen en Lijiang verder kunt ontdekken. Neemt u zeker een kijkje in het Black Dragon Pool park.

Dag 11 Lijiang - Guilin - Yangshuo

Transfer van uw hotel in Lijiang naar het vliegveld voor de vlucht naar Guilin (via Kunming). Na aankomst op de luchthaven van Guilin wordt u naar uw hotel in Yangshuo gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 's Avonds kunt u optioneel de klank-, licht- en dansshow Zhang Yimou bijwonen. Deze wordt opgevoerd op een podium aan de oevers van de Li-River. Een geweldig spektakel!

Dag 12 Yangshuo

In de ochtend maken we een harstikke leuke excursie waarbij u per fiets de omgeving van Yangshuo ontdekt. U komt langs lokale dorpjes en de prachtige rijstvelden. Halverwege stapt u van de fiets, in een bamboebootje en maakt u een tocht over de Yulong rivier. Langs de oevers liggen bootjes, kinderen spelen in de velden, vrouwen doen de was: het is een heerlijk tafereel dat aan uw ogen voorbijtrekt. In de middag maakt u optioneel een prachtige tocht over de rivier de Li. U vaart langs een eindeloze rij grillig gevormde bergpieken die allemaal een bijnaam hebben. U vaart van Yangshuo naar Luigong. U reist met vier personen in de boot. Onderweg geniet u van de visshow en heeft u het diner inclusief (exclusief drankjes). Na het diner wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Dag 13 Yangshuo

Vandaag is het mogelijk een (optionele) dagexcursie te maken naar de Tiger Leaping Gorge, een nauwe vallei tussen de Haba Mountains en de Jade Dragon Snow Mountain. De kloof heeft zijn naam te danken aan de oude legende. Volgens de legende sprong een tijger door het smalste stuk van de kloof over een gat ter grootte van zo’n 30 meter om te ontsnappen aan een jager. U kunt natuurlijk ook lekker uitrusten bij uw hotel.

Dag 14 Yangshuo - Ping'an/Longji

Na het ontbijt heeft u de transfer naar Ping'an/Longji, een rit van circa 3 uur. De terrassen van Longji bevinden zich in de Longsheng regio, ten noorden van Guilin. U zult verrast zijn door het uitzicht, het is een lust voor het oog.

Dag 15 Ping'an/Longji

Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een mooie wandeling langs de velden (hele dag, lunch niet inbegrepen). De rijstterrassen zijn tegen de hellingen gebouwd, ze lijken een grote ketting of lint omdat ze zich van de top tot aan de voet van de heuvel glooien. Door deze ingenieuze bouw wordt optimaal gebruik gemaakt van het akkerland en de watervoorraden in het bergachtige gebied. Er bevindt zich ongeveer 66 vierkante kilometer rijstterras in het zuidoosten van Longsheng.

Dag 16 Ping'an/Longji - Guilin - Guangzhuo

Een vrije dag vandaag voordat u aan het einde van de middag naar het station van Guilin wordt gebracht. Vanaf hier reizen we in enkele uren richting Guangzhou, het vroegere Canton. U heeft een transfer naar uw hotel en ’s avonds heeft u de tijd om de stad beter te leren kennen.

Dag 17 Guangzhou - Hong Kong

U wordt al vroeg in uw hotel opgehaald om richting de ferry te reizen. Vanaf hier is het slechts een paar uur varen naar de wereldberoemde stad, Hong Kong. Deze vroegere Britse Kroonkolonie is zeer indrukwekkend en er zijn vele bezienswaardigheden te bekijken. Slenter langs de haven op Tsim Sha Tsui promenade en hou uw ogen gericht op de prachtige skyline. Voor de dames is een bezoek aan de 'Ladies market'in Tung Choi Street echt een paradijs, vol met leuke producten. De Grote Boeddha en het Po Lin klooster op Lantau Island zijn ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam