Chinese Muur

21 dagen Klein Tibet en reuze panda's

Dag 1 Beijing

Na aankomst in Beijing staat onze vertegenwoordiger op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen om (optioneel) een excursie naar de beroemde Hutongs te maken. U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar de Hutongs. Hier wandelen en gaan we gedeeltelijk per riksja door de kleine straatjes, van deze oude en karakteristieke wijk. Onderweg brengen we een bezoek aan de Bell Tower, maken we een Theeceremonie mee en sluiten we de middag af met een kookles bij een lokale familie thuis. De gastvrouw zal u de fijne kneepjes van het maken van dumplings bijbrengen, waarna er daarna natuurlijk ook geproefd mag worden. Na de excursie zal de gids u helpen een taxi te vinden, die u weer terugbrengt naar uw hotel.

Dag 2 Beijing

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Beijing. Met een Engels sprekende gids begint u de dag bij de Tempel van de Hemel. Deze enorme tempel wordt door velen gezien als het mooiste gebouw van China. De keizer kwam hier eenmaal per jaar om een offer te brengen voor een goede oogst. Vervolgens brengt u een bezoek aan het imposante Plein van de Hemelse Vrede, dat in het centrum van Beijing ligt. Aan dit plein ligt de toegangspoort van de Verboden Stad. Natuurlijk brengt u een bezoek aan dit indrukwekkende complex waar 24 keizers van de Ming- en Qing-dynasty hebben gewoond. Aan het eind van de dag neemt u de taxi terug naar uw hotel. Uw gids zal u natuurlijk helpen bij de onderhandelingen met de taxichauffeur.

Dag 3 Beijing & De Grote Muur

U begint de dag met een bezoek aan de Ming-graven. Hier ziet u de mausolea van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie. Het complex is te bereiken via de Heilige Weg. Aan weerszijden staan grote stenen beelden van dieren, ambtenaren en soldaten. Na de lunch vervolgt u uw reis naar de Grote Muur en maakt u een wandeling op dit immense bouwwerk. Voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van deze reis. De zesduizend kilometer lange muur moest het Chinese rijk vroeger tegen de noordelijke nomaden beschermen. Op de weg terug naar uw hotel maakt u een foto stop bij het beroemde Olympisch stadion van Beijing, het Vogelnest.

Dag 4 Beijing – Pingyao

In ochtend wordt u naar het station gebracht om daar de trein (G609 10.33 - 14.27 uur) naar Pingyao te nemen. In de loop van de middag arriveert u in Pingyao, centraal gelegen in de provincie Shanxi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, waarna jullie de rest van de dag vrij te besteden hebben.

Dag 5 Pingyao

Vandaag heeft u vandaag de hele dag de tijd om het prachtige stadje (vooral de 'oude stad') te ontdekken. Dit schilderachtige plaatsje straalt de tijden van weleer uit en is een van de best bewaarde stadjes uit de Ming periode. Niet voor niets staat het op de Unesco lijst van Werelderfgoederen! Het centrum met een doolhof aan kleine klinkerstraatjes is omgeven door een historische stadsmuur, aan de gevels van de huizen hangen rode lampionnen die in de avond voor een mysterieuze gloed zorgen. Wellicht herkent u het straatbeeld uit de film 'Raise the Red Lantern', die in deze bijzondere plaats is opgenomen. U kunt ook een (optionele) excursie maken naar de mooie Boeddhabeelden van Shuanglin Si en Wang Family Courtyard, zo’n 30 kilometer buiten Pingyao. In deze courtyard vindt u ruim 1.000 kamers. De bouw van dit enorme complex werd begin 19e eeuw voltooid en is de grootste van zijn soort.

Dag 6 Pingyao – Xi’an

's Morgens wordt u naar het station gebracht om met de sneltrein door te reizen naar Xi'an (09.28 - 13.06 uur). Bij aankomst in Xi’an wordt u naar uw hotel gebracht. Xi'an is nu de hoofdstad van de provincie Shaanxi, maar ooit was het de hoofdstad van China. De stad ligt aan de rivier de Wei He en is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. U heeft de rest van de dag vrij te besteden om Xi’an te gaan ontdekken.

Dag 7 Xi'an

Natuurlijk mag een bezoek aan het wereldberoemde Terra Cotta Leger natuurlijk niet ontbreken. Dit indrukwekkende grafleger van de eerste keizer van China, Qin Shihuangdi, werd pas in 1974 ontdekt. Inmiddels telt het leger zevenduizend levensechte krijgers en de opgravingen zijn nog steeds gaande.

Dag 8 Xi'an - Lanzhou

Voordat u de transfer naar het treinstation heeft kunt u nog op eigen gelegenheid Xi'an verder ontdekken. Aan het einde van de dag is de transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Lanzhou.

Dag 9 Lanzhou - Xiahe

Bij aankomst in Lanzhou heeft u de transfer van het treinstation in ongeveer 4,5 uur naar het hotel in Xiahe. U komt langs kleine dorpjes en grotere steden. Het landschap wordt steeds ruiger en de weg gaat langzaam omhoog. Xiahe betekent in het Tibetaans 'Labrang', het is een rustig dorpje gelegen op circa 3000 meter met een echte Tibetaanse sfeer.

Dag 10 Xiahe & Grassland Tour

Vandaag bezoekt u het immense 16-eeuwse Labrang klooster (inclusief). Hier ziet u meer dan 1000 gebedsmolens staan. U zal hier vele Tibetaanse monniken zien die met hun gebedsmolentjes de Kora (gebedsroute) om het klooster heen maken. Dit is meestal vroeg in de ochtend of in de middag en u kunt zelf ook deze route om het klooster heen meelopen en aan de gebedsmolentjes draaien. Vervolgens maakt u een prachtige tocht naar de uitgestrekte Sangke grasvelden (inclusief, exclusief lunch). Tussen de uitgestrekte vlaktes ziet u nog grazende yaks en is er de mogelijkheid om te wandelen of om paard te rijden (exclusief). In deze omgeving treft u nog vele rondtrekkende Nomaden. U bezoekt ook een nomaden tent en u zult zeker een kopje thee bij een familie gaan drinken.

Dag 11 Xiahe - Langmusi

U gaat per prive transfer met Engelssprekende gids, in ongeveer vier tot vijf uur naar het prachtige dorpje Langmusi. Onderweg bezoekt u een nomaden familie en maakt u kennis met hun gewoontes en levensstijl. Bij aankomst in Langmusi bezoekt u de Boeddhistische grot met het klooster. In Langmusi, even rustig aandoen want u bent nu op circa 3800 meter hoogte!

Dag 12 Langmusi - Songpan

Vandaag vervolgt u uw reis door de Tibetaanse graslanden en verruilt de Gansu provincie voor de Sichuan provincie. Na ongeveer 6 uur komt u 's middags aan in het Tibetaanse stadje Songpan. U bezoekt hier samen met een Engelssprekende gids een lokale familie.

Dag 13 Songpan - Chengdu

Vandaag een langere reisdag, want per lijndienstbus reist u in ongeveer 6 uur naar Chengdu. Aangekomen op het station van Chengdu zal er een chauffeur op u staan te wachten om u naar uw hotel te brengen. Rest van de middag vrij om even bij te komen van de indrukwekkende dagen in 'Klein Tibet'.

Dag 14 Chengdu

Vandaag maakt u een halve dag excursie naar het panda onderzoekscentrum, hier wordt het gedrag van panda's onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 15 Chengdu – Lijiang

Vandaag vliegen we door naar Lijiang. Uw chauffeur zal u in het hotel komen ophalen en naar de luchthaven brengen. Ook in Lijiang staat een chauffeur op u te wachten om u weer naar uw hotel te brengen waar u de aankomende nachten zal verblijven.

Dag 16 Lijiang

Lijiang is het centrum van het Naxi volk. De prachtige oude stad met zijn kleine straatjes en het paleis van de familie Mu, tijdens de Ming-dynastie waren zij de meest vooraanstaande familie van Lijang, lenen zich uitstekend voor een rustige waneling. Vandaag bezoekt u het mooie dorp Baisha per fiets. Hier bevindt zich de oude Grote Schat-tempel, die bekend is vanwege zijn mystieke schilderingen.Uw gids voert u langs de mooiste plekken. Daarna naar het Zwarte Draken Vijver-park, hier maakt u een wandeling langs het meer terwijl u de schitterende vergezichten kunt bewonderen.

Dag 17 Lijiang - Guilin - Yangshuo

Transfer van uw hotel in Lijiang naar het vliegveld voor de vlucht naar Guilin (via Kunming). Na aankomst op de luchthaven van Guilin wordt u naar uw hotel in Yangshuo gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 's Avonds kunt u optioneel de klank-, licht- en dansshow Zhang Yimou bijwonen. Deze wordt opgevoerd op een podium aan de oevers van de Li-River. Een geweldig spektakel!

Dag 18 Yangshuo

In de ochtend maken we een harstikke leuke excursie waarbij u per fiets de omgeving van Yangshuo ontdekt. U komt langs lokale dorpjes en de prachtige rijstvelden. Halverwege stapt u van de fiets, in een bamboebootje en maakt u een tocht over de Yulong rivier. Langs de oevers liggen bootjes, kinderen spelen in de velden, vrouwen doen de was: het is een heerlijk tafereel dat aan uw ogen voorbijtrekt. In de middag maakt u optioneel een prachtige tocht over de rivier de Li. U vaart langs een eindeloze rij grillig gevormde bergpieken die allemaal een bijnaam hebben. U vaart van Yangshuo naar Luigong. U reist met vier personen in de boot. Onderweg geniet u van de visshow en heeft u het diner inclusief (exclusief drankjes). Na het diner wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Dag 19 Yangshuo

Een vrije dag om te genieten van Yangshuo en haar prachtige omgeving.

Dag 20 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo

Een vrije dag vandaag voordat u aan het einde van de middag naar het station van Guilin wordt gebracht. Vanaf hier reist u met de nachttrein naar Guangzhou (22.20 - 08.58 uur), waar we plaatsen in een 4-persoonscouchette hebben geboekt (softsleeper).

Wanneer u liever met 2 personen in de couchette logeert, kunnen we de andere 2 plaatsen afkopen. Een andere optie is vanaf Guilin direct naar Hong Kong te vliegen, waar u dezelfde dag nog aankomt en dus een extra dag in Hong Kong heeft.

Dag 21 Guangzhou - Hong Kong

Na aankomst in Guangzhou, ook wel bekend als Canton, reist u per trein in 2 uur door naar Hong Kong, waar u deze rondreis kunt verlengen. Einde van een schitterende rondreis door China. De vroegere Britse Kroonkolonie Hong Kong is zeer indrukwekkend en er zijn vele bezienswaardigheden te bekijken. Slenter langs de haven op Tsim Sha Tsui promenade en hou uw ogen gericht op de prachtige skyline. Voor de dames is een bezoek aan de 'Ladies market'in Tung Choi Street echt een paradijs, vol met leuke producten. De Grote Boeddha en het Po Lin klooster op Lantau Island zijn ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Dag 23 Hongkong

De laatste dag in Hongkong. Tijd voor de laatste souvenirs, lekkere hapjes en een fotootje. In de loop van de avond reist u naar de luchthaven van Hongkong voor de vlucht naar Amsterdam.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam