Chinese Muur

20 dagen Het Shangri-La van China & Shanghai

Alle hoogtepunten van Beijing, inclusief Plein van de Hemelse vrede, de Verboden stad, de Ming-graven en de Grote Muur. Ook ziet u het beroemde Terracotta leger in Xi'an en de op de Werelderfgoed-lijst staande oude binnenstad van Pingyao. Ook bezoekt u de panda's van Chengdu en proeft u de Tibetaanse sferen van Zhongdian. U maakt kennis met het Naxi volk in Lijiang. Een boottocht over de Yulong rivier en een bezoek aan Shanghai maken deze fantastische reis compleet.

Dag 1 Beijing

Na aankomst in Beijing staat onze vertegenwoordiger op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen om (optioneel) een excursie naar de beroemde Hutongs te maken. U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar de Hutongs. Hier wandelen en gaan we gedeeltelijk per riksja door de kleine straatjes, van deze oude en karakteristieke wijk. Onderweg brengen we een bezoek aan de Bell Tower, maken we een Theeceremonie mee en sluiten we de middag af met een kookles bij een lokale familie thuis. De gastvrouw zal u de fijne kneepjes van het maken van dumplings bijbrengen, waarna er daarna natuurlijk ook geproefd mag worden. Na de excursie zal de gids u helpen een taxi te vinden, die u weer terugbrengt naar uw hotel.

Dag 2 Beijing

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Beijing. Met een Engels sprekende gids begint u de dag bij de Tempel van de Hemel. Deze enorme tempel wordt door velen gezien als het mooiste gebouw van China. De keizer kwam hier eenmaal per jaar om een offer te brengen voor een goede oogst. Vervolgens brengt u een bezoek aan het imposante Plein van de Hemelse Vrede, dat in het centrum van Beijing ligt. Aan dit plein ligt de toegangspoort van de Verboden Stad. Natuurlijk brengt u een bezoek aan dit indrukwekkende complex waar 24 keizers van de Ming- en Qing-dynasty hebben gewoond. Aan het eind van de dag neemt u de taxi terug naar uw hotel. Uw gids zal u natuurlijk helpen bij de onderhandelingen met de taxichauffeur.

Dag 3 Beijing & De Grote Muur

U begint de dag met een bezoek aan de Ming-graven. Hier ziet u de mausolea van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie. Het complex is te bereiken via de Heilige Weg. Aan weerszijden staan grote stenen beelden van dieren, ambtenaren en soldaten. Na de lunch vervolgt u uw reis naar de Grote Muur en maakt u een wandeling op dit immense bouwwerk. Voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van deze reis. De zesduizend kilometer lange muur moest het Chinese rijk vroeger tegen de noordelijke nomaden beschermen. Op de weg terug naar uw hotel maakt u een foto stop bij het beroemde Olympisch stadion van Beijing, het Vogelnest.

Dag 4 Beijing – Pingyao

In ochtend wordt u naar het station gebracht om daar de trein (G609 10.33 - 14.27 uur) naar Pingyao te nemen. In de loop van de middag arriveert u in Pingyao, centraal gelegen in de provincie Shanxi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, waarna jullie de rest van de dag vrij te besteden hebben.

Dag 5 Pingyao

Vandaag heeft u vandaag de hele dag de tijd om het prachtige stadje (vooral de 'oude stad') te ontdekken. Dit schilderachtige plaatsje straalt de tijden van weleer uit en is een van de best bewaarde stadjes uit de Ming periode. Niet voor niets staat het op de Unesco lijst van Werelderfgoederen! Het centrum met een doolhof aan kleine klinkerstraatjes is omgeven door een historische stadsmuur, aan de gevels van de huizen hangen rode lampionnen die in de avond voor een mysterieuze gloed zorgen. Wellicht herkent u het straatbeeld uit de film 'Raise the Red Lantern', die in deze bijzondere plaats is opgenomen. U kunt ook een (optionele) excursie maken naar de mooie Boeddhabeelden van Shuanglin Si en Wang Family Courtyard, zo’n 30 kilometer buiten Pingyao. In deze courtyard vindt u ruim 1.000 kamers. De bouw van dit enorme complex werd begin 19e eeuw voltooid en is de grootste van zijn soort.

Dag 6 Pingyao – Xi’an

's Morgens wordt u naar het station gebracht om met de sneltrein door te reizen naar Xi'an (09.28 - 13.06 uur). Bij aankomst in Xi’an wordt u naar uw hotel gebracht. Xi'an is nu de hoofdstad van de provincie Shaanxi, maar ooit was het de hoofdstad van China. De stad ligt aan de rivier de Wei He en is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. U heeft de rest van de dag vrij te besteden om Xi’an te gaan ontdekken.

Dag 7 Xi’an

Natuurlijk mag een bezoek aan het wereldberoemde Terra Cotta Leger natuurlijk niet ontbreken. Dit indrukwekkende grafleger van de eerste keizer van China, Qin Shihuangdi, werd pas in 1974 ontdekt. Inmiddels telt het leger zevenduizend levensechte krijgers en de opgravingen zijn nog steeds gaande. De rest van de dag is ter vrije besteding en 's avonds heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een Tang Dynasty show (optioneel).

Dag 8 Xi'an - Chengdu

Vandaag heeft u nog een vrije dag, want de meeste treinen vertrekken pas in de avond. U kunt er vandaag voor kiezen om een leuke fietstocht te maken bij de oude stadsmuur. Samen met een gids fietst u op uw gemak door de oude stad en ziet het dagelijkse leven voltrekken. Tegen het einde van de middag brengt uw chauffeur u naar het treinstation van Xi'an, voor de treinreis naar Chengdu (19.45 - 11.50 uur). U reist in een 4-persoonscouchette (softsleeper)

U kunt er ook voor kiezen van Xi'an te vliegen naar Chengdu. U heeft dan 1 extra nacht in Chengdu. U kunt dit bij boeking kenbaar maken.

Dag 9 Chengdu

Na aankomst op het station wordt u door uw chauffeur naar uw hotel gebracht. Vandaag een heerlijke vrije dag in deze leuke stad. Geniet van het centrum en ga lekker lunchen bij één van de vele 'dumpling' of 'hotpot' restaurants.

Dag 10 Chengdu

Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen voor een (optionele) excursie naar Leshan. Met een Engelssprekende gids bezoekt u de grootste Boeddha ter wereld in Leshan. De Boeddha is geheel in rotsen uitgehakt en u kunt van top via zijn schouders naar zijn voeten klimmen. Nadat u net als de Chinezen even op de grote teen van Boeddha heeft kunnen zitten, bestaat de mogelijkheid om een boottocht te maken over de grote rivier waar de Boeddha aan de kade staat. U kunt een terrasje pikken in Leshan. Aan het einde van de dag bent u weer terug in Chendgu.

Dag 11 Chengdu – Zhongdian

's Ochtends maakt u een halve dag excursie naar het panda onderzoekscentrum, hier wordt het gedrag van panda's onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond. 's Middags wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Zhongdian, ook wel het Shangri-La van China genoemd.

Houdt u er rekening mee dat u hier op 3200 meter bent. U zult dus rustig aan moeten doen.

Dag 12 Zhongdian

Shangri-La staat voor een soort boeddhistisch paradijs op aarde, waar mensen in harmonie met elkaar en met de natuur leven. U zult dan ook versteld staan van deze prachtige regio met veel Tibetaanse invloeden en een overweldigende natuur. Vandaag gaat u op eigen gelegenheid op pad. We raden u aan om vroeg op te staan zodat u de ochtendceremonie kan meemaken in het kleurrijke Songzanlin klooster, ook wel het Ganden Sumtseling Gompa klooster genoemd. ’s Ochtends vroeg is de mooiste tijd om het klooster te bezoeken; de gouden daken glinsteren in de zon en ben je erbij als de boeddhistische monniken hun rituelen voor het ochtendgebed uitvoeren. 's Middags kunt u de oude stad van Shangri-La bekijken. U wandelt door smalle straatjes met houten huizen. Boven op een heuvel staat het Guishan klooster. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude daken van Shangri-La. Bij het klooster zelf kunt u draaien aan het indrukwekkend grote gebedswiel. In het gouden wiel zitten heilige teksten en door eraan te draaien maakt u de energie van deze teksten vrij voor de wereld.

Dag 13 Zhongdian – Lijiang

Vandaag reist u, per lijndienst bus in ongeveer 4 uur naar Lijiang. Uiteraard wordt u naar het busstation gebracht voor deze prachtige rit van het hooggelegen Zhongdian in Tibet naar Lijiang. Bij aankomst in Lijiang wordt u naar uw hotel gebracht, waar u de aankomende 2 nachten logeert.

Dag 14 Lijiang

Lijiang is het centrum van het Naxi volk. De prachtige oude stad met zijn kleine straatjes en het paleis van de familie Mu, tijdens de Ming-dynastie waren zij de meest vooraanstaande familie van Lijang, lenen zich uitstekend voor een rustige waneling. Vandaag bezoekt u het mooie dorp Baisha per fiets. Hier bevindt zich de oude Grote Schat-tempel, die bekend is vanwege zijn mystieke schilderingen.Uw gids voert u langs de mooiste plekken. Daarna naar het Zwarte Draken Vijver-park, hier maakt u een wandeling langs het meer terwijl u de schitterende vergezichten kunt bewonderen. Wanneer u het leuk vind kan er onderweg een stop gemaakt worden voor een kookles bij een Naxi gezin. U kunt dit bij de gids aangeven, die vervolgens zorgt dat dit 's middags voor u wordt georganiseerd.

Dag 15 Lijiang - Guilin - Yangshuo

Transfer van uw hotel in Lijiang naar het vliegveld voor de vlucht naar Guilin (via Kunming). Na aankomst op de luchthaven van Guilin wordt u naar uw hotel in Yangshuo gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 's Avonds kunt u optioneel de klank-, licht- en dansshow Zhang Yimou bijwonen. Deze wordt opgevoerd op een podium aan de oevers van de Li-River. Een geweldig spektakel!

Dag 16 Yangshuo

In de ochtend maken we een harstikke leuke excursie waarbij u per fiets de omgeving van Yangshuo ontdekt. U komt langs lokale dorpjes en de prachtige rijstvelden. Halverwege stapt u van de fiets, in een bamboebootje en maakt u een tocht over de Yulong rivier. Langs de oevers liggen bootjes, kinderen spelen in de velden, vrouwen doen de was: het is een heerlijk tafereel dat aan uw ogen voorbijtrekt. De rest van deze dag heeft u ter vrije besteding om dit pittoreske plaatsje Yangshuo te ontdekken. In het centrum, in de bekende West Street, vindt u tal van leuke restaurants, bars en kleurrijke souvenirwinkeltjes. De omgeving van Yangshuo is prachtig, met de bijzondere Karstbergen, rijstterrassen en rivieren. Er is genoeg te doen!

Dag 17 Yangshuo

Geniet vandaag van een heerlijke vrije dag in Yangshuo.

Dag 18 Yangshuo - Guilin - Shanghai

Vandaag een transfer van uw hotel in Yangshuo naar het vliegveld van Guilin voor de vlucht naar Shanghai. Na aankomst in deze fascinerende metropool wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 19 Shanghai

Na een vrije ochtend komt uw u Engelssprekende gids u aan het begin van de middag ophalen voor een city tour. Zo bezoekt u o.a. de Yuyuan Garden (de Mandarijntuinen). Wandel op uw gemak tussen de traditionele winkeltjes en over de lokale Bazaar. Ook leuk is een kopje thee drinken in een van de bekendere theehuizen van Shanghai. Vervolgens brengen we een bezoek aan Yufuo Si, de Jaden Boeddhatempel. Het pronkstuk van deze tempel is de Zittende Boeddha uit Myanmar welke geheel van jade gemaakt is. De overige Boeddhabeelden in de tempel zijn van goud. De dag wordt afgesloten op de Bund, het moderne gedeelte van Shanghai, waar u uiteraard kunt blijven hangen om gezellig een drankje te drinken of wellicht ’s avonds te eten. U heeft hier tevens een prachtig uitzicht over de drukke rivier.

Dag 20 Shanghai – Düsseldorf

Transfer naar de luchthaven van Shanghai. Einde van een fascinerende reis!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam